bende renault'un araclarını pek iyi bulmuyorum,forza fiat..
Printable View
bende renault'un araclarını pek iyi bulmuyorum,forza fiat..
herzaman forza fiat :D o yüzden 3. arabam hala fiat :D ama linea pek güzel deil bence..
forza fiat dedik ama forza linea demedik :P :D bencede güzel deil linea..
Linea bir kere aks mesafesi çok kısa o yüzden yoldan çıkma ve zorlanmada takla , kayma vs. kolay olur. ama eğer iki lastik arası mesafesi yani iz mesafesi daha geniş olsaydı linea çok güzel bir araba olacakmış ve ben de linea satın alırdım o zaman
Reno Megane ların ününden bahsediyon sandım ... gözümle şahit oldum takla atmış savrulmuş megane... en çok bilinen özelliklerinden, benim bildiğim megane nın, linea da taklacı ise aks mesafesi falan bilemem, daha yeni bi araç...
bizden duymak istediğin buydu o yüzden Linea, yoksa ne linea sı ... sedan araba başka marka model al derim şahsi fikrim...
bence lınea'nın sadece 1.6 Multıjet 105HP motoru tercıh edılmelı.daha once 1.3 emo 90HP kullandım test amaclı.performansı cok ıyı gelmemıstı bana.sanırım 1.6 motorda o eksıgıde kapatmıs olurlar.en guzel artısıda 1.6 motorlarda 6 vıtes...
size şöyle bi örnek göstereyim o zaman :D
https://img368.imageshack.us/img368/...1412338kh2.jpg
Araba kağıt gibi yamuldu ama adamlar burunları kanamadan çıktılar..ufak tefek ezik çürük vs hariç tabi :D
stoplar sağlam onlara bi el atmak lazım.. Para valla:D
motor tamamen sağlam :D çalışmayan parça yok aracın sağ tarafıda tamamen sağlam..ne kadara satıldı dersiniz..6000 ytl !!! hurda
renaultu hiç sevmem ama megane2 sedan başka. tek sevdiğim arabası bu. tasarımı duruşu çok güzel, renk seçenekleri de çok güzel, özellikle iç donanımi ve uyumu harika, özellikle içi bej renk olanlarını çok beğeniyorum. görüntüsü bile yeter ya. genç patron arabası gibi duruyor :D. lineadan bir sürü eksisi olmasına rağmen mesela vergisinin daha fazla olması, servisinin ve parçalarının, kaskosunun pahalı olaması, yani kullanıcıya daha masraflı bi araç olmasına rağmen yine de kesinlikle megane2 sedan derim. bu arabanın station wagonu bile güzel ya.
ikisinide kullandım. kesinlikle megane. ama üçüncü ve daha iyi alternatif corolla
megane güzel araç allah için şimdi.
sıkıntısız diye duyarım kullanıcılarından.
Knk bende aynı 2 araba arasında kaldım sonunda t-jet dynamic sp linea aldım allahın izniyle yarın plakaları çıkacak megane almamın sebebi benim tks taki araca düşk fiyat vermeleri,kasasının degişcek olması,ve 1.4 meganlar fazla tutulmaması , ve 1.4 tjet motorun performansı bana linea aldırttı daha sürmedim ama yarın elime geçtigi zaman sürdükten sonra sana gelip yazarım
Arkadaşımın dizel 85 hplik 2008 meganı ile benim 90 lık lineayı karşılaştıracak olursam hiç beğenmediğim renault markasının benim arabamdan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Kullanılan malzeme,motor sesi ve genel ses yalıtımı,yol tutuş gibi kriterlerde benim linea dizelden daha iyi.Ayrıca karşılaştırıyoruz yakıtta denildiği kadar linea daha tutumlu bir araç değil.şehir içinde özellikle kış aylarında megane'si daha az yakıyor.Ama linea bana göre uzun yolda daha konforlu geliyor bana.Ve Benim fikrim bu ama daha güzel görünüyor.
Linea her ne kadar c segmenti olarak lanse edilse de Gp dan türetilen ve bana göre b ile c segmenti arasında kalan bir araç.Görünüş olarak Megane dan daha iyi ama...
Bence sıfırına 35 bin civarı parayı gözden çıkarıyorsan, o kadar para ödeyecek isen birkaç bin daha öde opel astra sedan ya da toyota corolla al derim. Bizimkiler hem toyota hem opel kullandılar/kullanıyorlar, her ikisinde hep memnundurlar. (Bende ara ara kullanırım :D).
Şu anda opel sıkışık durumda olduğu için ve sedan modellerinde satışları arttırmak için yüksek donanımlı modelleri bile uygun fiyat. Toyotanın da işçilik olsun, dayanıklılık olsun kalitesi su götürmez. Toyota'da çok fazla indirim yok şu aralar gerçi, donanımı iyi olan modelleri biraz pahalı.
Benim kendi görüşüm ama ben 35.000+ YTL parayı gözde çıkaracaksam, kafamın rahat olmasını isterim 3000-4000 daha veririm bildik markadan şaşmam...
Opelle kafanız pek rahat olmaz ama... Hatta hiç olmaya da bilir. :D
ben olsam opeli hiç düşünmezdim.. teknik servisleri fiattan daha kötü.. ki ben şuandaki servisimden çok çok memnunum (evsan).. c segmentine gelecek olursam da "bence" c segmentinin kralı civic'dir.. sonra corolla ve megane gelir.. en son bence lineaya bakılmalıdır.. 4 aracada bindim ve sürdüm.. lineanın kotukları çok feci sert bikere.. arda oturması bile 1.80 boyundaki biri olarak kafam neredeyse tavana değecek gibiydi.. diz mesafesi o kadar iyi değil.. konforda da eksikleri var bu 3 modele göre.. açıkçası line alacağıma yine GP alırdım.. Her Açıdan Bizim araçlar lineadan kat ve kat üstün durumdalar bence.. özelliklede dış görünüşeri bakımından :) yeni corollalar ve meganeler birbine nispeden daha yakın araçlar.. gerek konforları gerekse özellikleri açısından bence kafa kafayalar.. bence en yenilikçi ve en klas c segmenti aracı civic.. bindiğim gün işte GPden sonra bu aracı alacağım dedim tek araçtır.. kişisel fikrim böyle :))
Mert, Honda Civic Sedan satılmakta.Ben mi yanlış anladım yoksa :) ?
Hb le arada motor farkı var Tr deki modellerde.Hb ler 1.8lt., sedanlar ise 1.6lt...
Ben 1.8 olunca otomatik olarak "yok" olarak hafızaya almışım :) Şimdilik max 1598cc'lik motorların vergisine katlanabilirim..
Zaten sedanları çirkin onların, HBleri şık ama hakkını vermek lazım.
Opelin servisi kötü de renault'nun çok mu iyi.Hiç birisi Toyota kadar karşılıksız müşteri memnuniyeti sağlayamıyor.Mutlaka biyerden götürüyorlar.
Burda bahsi geçen 4 araba haricinden Opel Astra,gerek malzeme kalitesi, tokluk hissi,sağlamlığı,sınıfına referans olmuş yol tutuşu ve frenleriyle bu 4 ünüde götürür.Satış rakamlarıda zaten ortada(hb modeller için).
Performans,tüketim,servis konusunda Toyota'nın eline ne opel ne renault su dökebilir.
Megane belkide corolla ile beraber sınıfının en rahat aracı.Fakat rahatlığı sağlayanlar süspansiyonlar aracın yol tutuşunu kısıtlıyor.Esp opsiyonel olarak bile alınamıyor.İnsanların karşısına 60000 km bakımlarında 1000 tl küsür bakım masrafları çıkabiliyor.Daha 30000 km ye gelmeden kapı kolları soyulmaya başlıyabiliyor vs vs.
C segmentinde tasarım göreceli olsada bencede en güzel araç civictir.Size katılabileceğim nokta burası.:)
hertürlü MEGANE SEDANE :d
tek olarak cıvıc..:D
Niçin kimse bahsetmıyor bır c segmentı aracı olarak focustan bahsetmıyor. garibime gitti doğrusu...
konu başlığı megan mı linea mı olunca konuya böyle bakmak gerek bazı arkadaşlar diğer sedanlarıda işin içine katmışlar.evet linea mı megan mı?cevabı zor bir soru aslında megan yaptığı sedan kasasıyla ortalığı sildi süpürdü.bunu gören fiat da benzer bir araba yapmak için linea yı çıkardı.aslında o segmentte marea gibi güzel bir aracı varken o isimle o modeli geliştirebilirdi.zaten fiatın en büyük hatası bence modellerini kendisi bitiriyor durmadan isim ve model değişiklikleriyle.dış görünüş kişiye göre değişir bu sebeple dış görünüş kısmını bu iki arac arasında kalanlara bırakmak lazım.çünkü bende net olarak karar vermiş değilim.ama linea ya biraz daha yakınım.iç görünüş malzeme kalitesi açısından megan daha önce bence.linea dışına verdiği önemi içine vermemiş fiat.alelacele megan a rakip olsun idye yapılmış sanki.kararan aynanın kablosunun dışarda olması direksiyonla gösterge arasındaki o saçma sapan malzeme konsolun gösterişsiz olması vede iç malzemenin kalitesiz hissi vermesi eksi yanları.meganın kronik sorunları olduğunu duymadım ama iç mekandan özelliklede kapılardan fazla ses geldiği ve bunun kesilemediği söyleniyor.ama araç içeri yol yada lastik sesi almıyor bu çok önemli.oturma alanı bagaj rahatlık gibi konularda ikiside hemen hemen aynıdır.motor konusunda kesinlikle megan öndedir.1.5 dizel motor hem az yakıyor hemde iyi çekiyor arabayı.linea 1.3 olsada yakıt ekonomisi olarak 1.5 kadar verimli değil.kalkışlardada seri değil linea megan kadar.linea parçaları daha çok arıza yapıyor ama parçaları ucuz.ama reno nun parçaları gerçekten pahalı vede bakım masrafıda fazla.donanım olarak son dönemlerde işin suyunu çıkardılar helede megan.linea emotion donanımıyla alınabilir bir fiyatta megana göre.ama şuda gerçekki fiat pazarlama işini bilmiyor hep 1yada 2adım geride renodan reno şimdi meganı farklı sınıfa çekip fluence adıyla yeni sedanı çıkardı.böylece suyu çıkmış megan yerine yeni ad ve yeni kasayla yine işini götürecektir.reno kalite olarak bazı sorunlar yaşadığını kabul etti ve yeni otomobillerinde bu sorunu aştığını söylüyor. ki bencede öyle.
1.5 yıl megane II sahibi ve lineayıda bi arkadaşımda test etmiş biri olarak sana sunları söyliyebilirim. Benim megane hatcbackti ama birşey degişmiyor motor özellikler aynı ama sunu söyliyeyim yedek kartım kaybolmuştu araba malum kartla calışıyor duru dururken kart bozuldu arac 16 gün fransadan kart bekledi yani kapıda yattı + kart geldi cekiciyle aracı sanayiye cektirdim ve sanayide bilgiayara baglandı kart yazılımı yüklendi 30 servise 80 cekiciye 365tl karta para verdim ve arabadan sogudum daha sonra araba kendiliginden stop etmeye başladı araba bobin çatlatıyor sorun gözükmüyor fakat 15 günde bir bobin çatlattı bobinde 180 lira. ve bu bobin çatlatma işi cogu megane da var arkadaşımda vardı ben megane alcakken alma sakın demişti ben begendigimden gidip almıştım fakat sonu hüsran oldu aracta 11 tane beyin var cok elektronik arac bozuluyor usta bişe anlamıyor mecburen bilgisayara baglatıosun ve sadece arıza ne diye ögrenmek için 40 lira bayılıyosun ben megane tavsiye etmem ama linea mı yoksa megane mı diye sorarsan kesinlikle saglamlık 2.el ve konfor gibi konularda linea meganela bence yarışamaz ama megane alırkende düşünmek lazım cok masraf acabilir başına benim görüşüm megane mı linea mı sorusuna cevaben sedan bir arac alınacaksa kesinlikle ve kesinlikle o paralardaki bir vectra c kasa dır saygılar...
en son 43 liraydı passat . en bosunda bile yok yok esp sidahil olmak uzere ne ugrasıyorsun ikiside gıcık bir araba al passatı keyfine bak sadece motoru tatmin etmez okadar .. yani performanslı bir motor deil
passata 43 milyar vermek yerine opel insignia alırım en boş paketi 43 milyardı en son sordugumda ama en boş derken araba özellik kaynıyor.Ben arkadaş linea ve megane deyince bütcesi 20 25 arası düşünerek 2.el bi vectra önerdim
konu çok hortlamış olacak ama yorumu yapmak istiyorum bazı megan hayranları veya fiat düşmanlarının dedigi meganın 1.4 motoru (98 bg) bile t-jeti rahat geçer diyorlar ve bu benim gibi bi t-jet kullanıcısının çok rahatsız ediyor en azından bi kişi bile bu yazıyı okuyup belki fikrini degiştirir diye yazıyorum bu yaz tatilinde ankaraya giderken bir megena 1.6 motrlu 110 bg olanı ben yolumda 140 gibi bi hızla rahat rahat konforlu bir yolculuk yaparken beni geçti sonrada benle ugraşmaya başladı fren yapıp fln hızımı kesiyordu hatta onun yüzünden kaza bile yapma tehlikesi geçirdim ve bu beni çok sinirlendirdi meganın yanına geldim bir tane genç çocuk kullanıyrdu böyle 25 yaşlarında en fazla herneyse ben yanına gelince sinrlendimi ne olduysa gaza basmaya başladı 130-140-150-160 derken o gaza tam basıyor ve benim ayagımın altında hala gaz var :) 170 e dogru araba tıkandı ve benim ayagımın altında hala gaz var :)) işte 170 e geldikten sonra kendisini yırtıyor beni geçmek içn ben hala yanındayım :D sonra gaza bi basmaya başladım sonrada bi görüyim yanımdaki araba dikiz aynamda kalmış :) buna benzer bi durup şu 115 bg mi ne dizel kangoylada geldi gine aynı şekil oda dikiz aynamda kaldı herneyse ilerde yemek yemek için ailemle bi restrontda durdugmda bizm arabayı görüp o çocukta durdu ve biz yemegimizi bitirene kadar beklemiş biz arabaya tam bincekken abi abi diye geldi yanımıza ve benden özür diledi senin araban neymiş öyle fln gibisinden sorular sordu ve bana kendisinin dedigi şey bundan sonra hiç bi arabayı küçümsemiyecegim heleki o araba bir fiat heleki lineaysa hiç yanına bile yaklaşmıcam dedi bunu bilen bilmeyenlere anlatsın sonrada bilip bilmeden laf atanlar olmasın lütfen çünkü çok gıcık oluyorum ben t-jetleri aylarca araştırıp bütün arabalarla kıyaslayarak aldım ama bazı antifiatçılar veya böyle bilip bilmeden konuşanlar oldumu deli oluyorum... Baya bi uzn oldu ama anlatmak istedim okuyan yada okumayan bütün fiatçılara teşekkür ederim...
ben güzele güzel demem;güzel benim olmayınca. benim puntom var.onun için gözüme çok güzel görünüyor.
Anıl, bizler olaya çok duygusal yaklaştığımızdan bg, tork, ağırlık, vites oranları gibi bilimsel kavramlara hiç dikkat etmiyoruz,
Halbuki bu değerleri daha iyi olan her araba diğerine göre performans olarak çok daha avantajlıdır ne marka olursa olsun...
konuyu hortlatıyorum biliyorum.
ama şu mesaj yazan arkadaşa sonuna kadar katıldığımı söylemeden edemedim.
belki içinizden o zaman bu forumda ne işin var diyebilir bazılarınız hemen söyliyim bu foruma yıllar önce grande punto lar ilk çıktığı zamanlarda üye oldum hoşuma gitmişti araba ve şu anda şirkette linea kullanıyorum 90 lık olandan ve ben böyle dandik motoru olan bi araba görmedim. şahsi aracım 2007 model clio symbol 1.4 8v 75 hp benzinli ve ben bu araçla 200 görüyorum otobanda kafama göre takılıyorum yeri geliyo bmw lerle kapışıyorum 5 4 yapa yapa ama bi şekilde kapışıyo beni yarıda komuyo yol tutuşu bile çok güzel ama fiat ın araçlarında bu yok motor olarak bakarsak dizellerinde bunların hiç biri yok albea dizelle geçen ay memleketime gittim az yakıyo diye arkadaşımın aracıyla oda aynı hiç bi fark yok ve bana göre de linea albeanın şiririlmiş hali hatta hep dikkat ediyorum istanbul otoban bağlantı yolundan meyve haline dönen bi yol var o yol bi köprüye bağlanıyo ordan her geçtiğimde aracın arkasının sağa sola hafiften attığını hissediyorum geçenlerde bi müşterim var araçta oda fark etti ben hiç bişey demedim kendi o anda söyledi arkayı atıyo araba diye yanisi arkadaşlar fiat bu kafayla giderse anca böyle az yakıyo diye şirketlerden başka bi tarafa açılamıycak olduğu yerde sayıcak yarın öbür gün daha az yakan bi dizel motor yapsa reno falan o zaman fiat ın hali ne olucak bakalım...
Linea'nın puntoyla uzaktan yakından bir alakası yok sadece mekan benzerliği var. Linea tamamen bir hata, keşke fiat böyle bir araba yapmasaydı. Şu ana kadar kullandığım en kötü arabadır linea. Yolda tutunamaz, dönmez, durmaz, hızlanmaz, hertarafı oynar tam anlamıyla bir facia. Puntoyla sakın karıştırmayın benziyor sadece :D
Megane'da kullandım, uzak olsun kim alıyorsa alsın ama renault bu zamandan sonra bana araba falan satamaz bitti :D
Megane ve Linea ise megane derim..
linea nedense Allaha emanet gibi değişik bir duruşu var...