13.05.2007
arkadaşlar dün fiat linea'yı test etmek için fırat oto'ya gittim
ilk önce biraz araç üzerine sohbet ettik görevli arkadaşlarla
orada 3 donanım seviyesinde linea vardı ve farklarını aynı anda görebilme şansına sahip oldum
active donanım seviyesi tamamen şirketler ve alt gelir için düşünülmüş sanki
abs+airbag+klima hepsinde de standart ama malum aksesuar farklılığı var
en çok hoşuma giden ise emotion modeliydi
herşey standarttı araçta
özellikle blue&me ve usb girişi gibi özellikler ve aracın türkçe konuşması beni gerçekten memnun etti
neyse test için hangi aracı istediğimi sordular ben de t-jet motorlu linea'yı istedim
biraz bekledikten sonra test aracı geldi ve hemen direksiyon başına geçtim
öncelikle aracın içine oturduğum zaman koltukların iyice sardığını hissettim
sonra aracın ön camı yeterince geniş ve bu da görüş açısı için baya bir artı puan kazandırıyor
diğer hoşuma giden tarafı ise vites kolundaki mandal olayını kaldırmışlar bu en çok beğendiğim yönü oldu ve müşteri temsilcisine de ilettim o da artık tüm yeni modellerde mandallı vites olayının kalkacağını söyledi
vites geçişleri iyiydi ama hep 2.vitese atarken biraz geç giriyordu bu dikkatimi çeken diğer bir özellik
aracın donanımı gerçekten baya iyiydi
active'e göre emotion'a bindiğimiz zaman aradaki farkı çok rahat görüyoruz.
kapı döşemeleri bej renginde,
koltuklar bej renginde,
kapı kolları ve yan çıtalar kromajlı,
göstergelerin rakam tipleri ve rengi değişik.
iç mekandaki düğmeler iyi konumlandırılmış,heryere rahat bir şekilde ulaştım.
usb girişini de torpido gözüne saklamışlar.
beni en çok etkileyen yönü ise motoru oldu
1.4 16v 120 hp'lik motorun performansını gerçekten çok merak ediyordum ve beklediğim performansı bana sundu
şöyle söyleyeyim:
ışılarda yanıma astra classic geldi ve aynı anda kalktık
gittiğimiz yol gittikçe rampa şeklinde ilerliyordu ve turbonun farkını burda rahat bir şekilde gördüm
astra'yla beraber gibi kalkmamıza rağmen rampaya doğru turbo devreye girince baya bi fark açıldı doğrusu astra ile aramızda
bu yönünü çok beğendim aracın
motor gerçekten çok iyi bir performansa sahip
öyle ki tekrar basmak için önüme kasis geldi,bile bile durdum yavaşça geçtim kasisten ve 1-2-3 hep tam gaz bastım
ve devirlenmesine hayran kaldım motorun
çok atak
özellikle şehiriçi kullanımı için ideal.
yakıtını sorduğum zaman ise 1.6 motor kadar yakacağını belirtti ama ben dün basınca baya bi yaktı![]()
ve de gaz yiyişi çok rahattı
yani tam istediğim gibi
özellikle "aragazı" diye tabir edilen gaz vermelerde çok rahat algılıyor ve net tepki veriyor
yani benim golf'de de yaptığım gaz vermelerde araç gazı bi yiyor bi yemiyor gibi ama bunda öyle bir sorun yok
direksiyonun baya bi yumuşak
performansı yeterli aynı şekilde frenlerde iyiydi
arka diz mesafesi de bu sınıf araç için oldukça iyi
bagaj hacmi ise beni etkileyen diğer bir yönü oldu
ne bulursan at bagaja ..
beğenmediğim tek bir yönü var aracın o da sunroof bulunmaması,mercekli farı olmaması ve plakalığın bagaj kapağında değil de tamponda olması
bu 3 madde dışında aracı beğendim hakkaten fiat en sonunda megane,jetta sınıfına göre yeterli ve ekonomik bir araç yapmış
fiyatlar ise baz modelin başlangıç fiyatı 27.000 ytl'den başlıyordu
benim bindiğim model t-jet emotion(eylül'de çıkıyor) 35.800 ytl
multijet emotion ise 37.000 ytl
orta donanımdaki modeller ise benzinli-dizel 31-33 milyar arsında bir etikete sahipti
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri