2 yıldır Linea kullanıyorum ve hiçbir plastik bölümü kırılmadı. Hem de gün boyu güneşte kalmasına rağmen. Çevremde de çok sayıda Linea var. Sizin söylediğiniz de gerçek, ancak 2009 modellerden öncekiler öyleydi. 2009' dan itibaren sorun yok. Öncekilerde torpido kapağı da sarsıntıda açılıyormuş, kapılarda ayar bozulması, amortisör takozu sorunu vb oluyormuş. Bizde hiçbiri olmadı.
Lüks araçlarda bile ilk üretimlerde bazı sorunlar oluyor, eğer ilgileniliyorsa ve çözülüyorsa fazla abartmamak gerek. Bizim seride de birkaç kişide sol arka kapı cam krikosu arızalandı ve garantiden hemen değiştirildi. Garantisi olanların havalandırma ızgaraları bile ücretsiz değiştirildi (kendiliğinden kırılanlar). Şikayet sitelerine bakarsanız, arıza ve şikayet sayısı ve satış rakamları göz önüne alındığında,
Fiat otomobilleri çok da kötü durumda değiller. Benim üyesi olduğum şikayet sitesinde ilk sıralarda Opel ve Volkswagen geliyor, sonra da Fiat. Geçen yıla göre bir sıra yükselmişiz.:siritma: Renault' da gelişme var, satış çok şikayet azalmış. Ben birşey almayı düşündüğümde, öncelikle buradaki yorumları okuyorum. Tavsiye ederim.
Bu arada şunu da söylemek gerekir ki; rakip firmalar da kasıtlı haberler yayabiliyorlar. 1.6 Linea hakkında yazılan bir yazıya Linea forum olarak tepki gösterdik ve bizim caddede (Ankara' nın en dik caddelerinden birisi-%20 eğimli) 5 kişiyle 0' dan kalkıp 4. vitese kadar değiştirdik.:X (Arkadaşın yeni Corolla'sı 1. vitesle yavaş yavaş çıkabiliyor. Ben 3. vitesle hızla çıkabiliyorum). Karayolunda test yaparken, yokuşta 2. vitese kadar düştüğünü söyleyen şarlatana da en iyi yanıtı vermiş olduk. Torku en yüksek arabaya bile tork konusunda çamur atma cesaretini gösterdiler. (290/1500) Videosu sitemizde var. İşyerimizde engelleme olduğundan linkini veremiyorum.
Fiat Linea, Fiat Linea Fun , Fiat Linea Türkiye, Fiatlineatr, Linea, Fiat Buradan ulaşılabilir.
Aslında iki forum ortak bir buluşma düzenlesek de birbirlerimizin arabalarını incelesek, kullansak, birçok yanlış fikrin ortadan kalktığını görebileceğiz. Bu fiyata bu kalite ve donanıma sahip araba çok nadir. Dacia Logan MCV için Linea' mızdan daha fazla para istediler. (Baz versiyonları çok ucuz).Hem de kalite, donanım ve performans buna göre içler acısı durumdayken. Sadece Hyundai Matrix hoşuma gitmişti. Donanım ve kalite çok iyiydi. Hem de dizeldi. Onun da bagajı bize göre yetersizdi. Sadece bagaj için almadım.
Selamlar...