Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üretimimiz çok iyi olabilir fakat tasarım konusunda bir hayli geriyiz.
Tasarım olayı çok farklı bir durum. Sonuçta Fiat içinde ferrarisinden alfasına bir çok markayı barındırıyor. FErrarinin tasarınmına ayılıp bayılıyoruz ordan elemanlarına tasarlata bilir fiat. Ama ne düşünüyor bilmem. Tasarım olatyı birde kişiden kişiye değişen bir durum. Bir aracın tasarımı sana hoş gelirken bana gelmez. Bunuda unutmayalım. Sonuç bir çok firma bazen tasarım kosusunda sıkıntıya düşmüştür. Gp lerimizi tasarlayan arkadaş Chevrolet e lacettiyi tasarlayan, Lamborginiye traktör tasarlayan aynı şeklinde son Ford mustengi tasarlayan çalışan arkadaş. Zaman zaman böyle tıkınıp farklı fikirlere kaydıklarıda oluyor.

Lineya gelince. Linea oluşumu ; aslında Gp nin sedan versiyonun Türkiye de üretilmesine karar vermişlerdi. Ben hatırlıyorum Gpnin arkası kapalı hali bursada gezdi. Sonra bu olayı rafa kaldırdılar. Sonra bizimkiler baskı kurdu italyaya bize araç lazım diye. Tofaş yeniden devreye almıştıki (tasarımlar ile oynadılar gp sedanı görtüsünden çıkartmaya kara verdiler.) gene durdurruldu. Sonra nasıl olsuda bir şekilde anlaşıldı. ve mevcut tasaranan şase üstünden yeni bir araç yapalım diyerek tasarlandı. o nedenle gp yi andıran hatlara hala sahip. Arka tampon ve etek olarak sade kalmış bir araba. Lakin yakında yeni linea gelecek ve sizleri şaşırtacak. O kısımlara revizyon yapılıyor.