eski kasa 1.3 dizel van corsa kullandım bana punto dan daha iyi gelmişti açıkçası bu yüzden corsa satıp linea almanızı tavsiye etmem
Merhabalar,
Öncelikle eski bir punto 1.3 multijet 75 bg active kullanıcısı olarak elde olmayan sebeplerden puntomu 2008'de satıp daha sonra 2009 yılında opel corsa 1.3 cdti 75 bg enjoy aldım.
şimdi evleneceğim için corsanın bagajı yetersiz geliyor. Linea 1.3 multijet 90 bg active plus + stil paket hoşuma gitti.
Kazanacaklarım;
- 500 lt bagaj.
- Arkada daha geniş diz mesafesi.
- Orta kol dayama.
- 4 cam otomatik.
- Yol bilgisayarı.
- Corsaya göre daha güçlü motor.
ama yerli üretim olması ve malzeme kalitesi biraz endişelendiriyor.Ayrıca hiç bir bayide 1.3 multijet test aracı olmadığı için test edemedim.
Yalıtımının iyi olmadığını duymuştum. Satış görevlisinden aldığım bilgiye göre 2009 yılından beridir lineanın tüm donanımlarında aynı yalıtım malzemesi kullanılıyormuş. doğruysa bu içimi rahatlattı.
bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. puntoyla karşılaştırabilirseniz veya corsa kullanmışsanız daha iyi fikir alışverişi olur. şimdiden teşekkürler.
eski kasa 1.3 dizel van corsa kullandım bana punto dan daha iyi gelmişti açıkçası bu yüzden corsa satıp linea almanızı tavsiye etmem
valla arkadaşım tavsiye etmem bende opel corsa dan inip lineaya binmek attan inip eşşeğe binmek gibi bişey olur. diyeceksinki corsa küçük bi bagaj için de değiştirilmez diye düşünüyorum
Dar Ağacında da Olsak Son Sözümüz FENERBAHÇE...
Kafanıza takılan tek konu yalıtım ise, bunun ile ilgili forumda arkadaşlarımızın kendi yaptığı çalışmalar var, belki tatminkar bulabilirsiniz. Linea fiyat/fayda oranı bakımından en başarılı araçlardan biridir.
GP in mirror is faster than they appear !
Alınır arkadaşım.Herşey ihtiyaçlara göre belirlenir.
attan inip eşşeğe binmek tabiri linea için çok ağır olmadımı yaw o kadar kötü bir araba olduğunu düşünmüyorum.
ayrıca 90 bg olduğu için corsadan daha kötü bir performans vermez diye düşünüyorum.
test aracı olmadığı için yolda gidişini görmemiş olmam en büyük handikapım şu anda
Selamlar,
Kendi aracım Punto ama çalıştığım yerde bir süre 90HP 1.3 Linea kullandım tespitlerim;
1) Yol tutuşu Punto'ya göre çok zayıf (aynı aracın sedanı olduğu halde)
Punto'da tehlikeli viraj levhasını meydan okuma olarak algılarken Linea ile Punto'yo göre yarı hızda giriyordum virajlara.
2) Yakıt tüketimi punto'daki gibi başarılı
3) Bence en önemli tespit; aracın yerli olması dezavantaj değil avantaj! göstegeden gelen ses, kapı gıcırtıları vs. Linea'nın hiç bir yerinden ses gelmiyor. Punto'm yerli olsa 500 TL daha fazla öderdim.
4) Size does matterLinea'nın çok geniş bir bagajı var.
Linea Ford Focus, Jetta gibi araçlar gibi değil (zaten onlarla aynı fiyatta da değil) ama kesinlikle kendi sınıfındaki Renault Symbol, Hyundai Accent, Honda City gibi araçlardan çok çok daha güzel.
şimdi arz talep meselesi bence bu iş..büyük bir araç lazım az yaksın parçası ucuz olsun demişsin ve line almışsın ki çok güzel bir tercih ayrıca satıyorum desen satılacak bir araç bence..corsa nın servisi pahalı parçası pahalı 75 lik motor yetmiyor şu andaki active kullanıcılarına yetmediği gibi..aldıysan hayırlı olsun kardeşim..
Bence de Linea o kadar da yerden yere vurulacak bir araba değildir.Fiyat,performans,donanım açısından iyi bir araba bence de.
yapabileceğin en mantıklı hareket olur =) geniş bir araç seviyor isen kesinlikle öneririm.
ben arabamı almadan 3 ya da 4 sene önce test etmiştim.O gün punto test etmek istemiştim;ancak ellerinde test aracı olmadığı için dizel motorun nasıl olduğunu görmek için linea multijet i test etmiştim.Motoru tepelerde belki çekmeyebilir,o konuda bir şikayet duymuştum.Ancak kullanan bir arkadaşım var ve gayet memnun araçtan.Donanım olarak pek fazla bir şey yoktu onda;ancak yolda gayet iyi gittiğini söylemişti bana.O yüzden değerlendirilebilir diyebilirim.
Ancak söylemeliyim ki 1.6 105 hp lik motoru alırsanız daha rahat edersiniz şeklinde düşünmekteyim.1,6 motor 1.3 90'lıktan çok daha iyi çekecektir yolda;ama 1.3 90'lık da tatmin edebilir nitelikte.
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
Kampanya şuan 1.3 90 hp active pluslarda var
ayrıca araç boş değil
ABS + EBD
4 cam otomatik
Mp3 çalarlı teyp
Yol bilgisayarı
Direksiyondan kumanda
stil paketle birlikte
alaşım jant
sis farları
arka park sensörleri
kol dayama geliyor.
araç stil paketli araç için 31.400 TL son fiyat aldım.
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
araç kesinlikle kötü bi araç değil benim demek istediğim iki araba arasında yorum yapmak gerekirse corsadan yana olacağıydı. linea yı kötülelemek gibi bir düşüncem olmadı yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. ama yine tekrarlıyorum ben iki araç arasında kalsam kesinlikle corsayı tercih ederim. tabiki karar arkadaşımızın
Dar Ağacında da Olsak Son Sözümüz FENERBAHÇE...
Corsa ile puntayı karşılaştırmanız gerekirken Linea yı karşılaştırıp birde eşeğe binmek tabirini kullanıyorsunuz. Linea sınıf olarak ondan oldukca üstün araba. Kaldıki corsada fiatın 1.3 multijet motorunu kullanıyor.
Dostum Linea üretim kalitesi yönünnden İtalyan yapısı fiat arabalardan daha kaliteli üretilen bir araba. Ama performans seven bir insansanız imkanınız varsa 1.6 multijet almanızı tavsiye ederim. Yada bir süre vaktiniz varsa bekleyin, çünkü linea nın tampon ve çıtalarını yeniliyorlar. Yakın zamanda çıkacak.
Bana öyle geliyor ki; Piyasada ticari-şirket aracı olarak kullanılan hangi model araç varsa, o araç bize kalitesiz gibi geliyor.
Bu durum önyargılarımızdan kaynaklanıyor olmalı. Daha önce ben de Linea'ya pek hoş gözle bakmıyordum. Şimdi durumlar değişti. İhtiyaca göre araç seçilmesi gerektiğine inanıyorum. Dizel,kendini kanıtlamış bir motor, geniş iç ve bagaj hacmi, yeterli donanım seviyesi ile alınabilecek bir araç olduğunu düşünüyorum.
İhtiyacını karşılayacak ve bu sınıfta bu paraya dizel alabileceğin başka bir araç yok... Bence gayet mantıklı bir tercih olacak...
linea corsadan konfor olarak çok daha rahat bir araç.. iç mekan sesleri olurmu hangi fiat arabada olmuyor ki.. ama çukurlara filan linea ile girin gerçekten süspansiyonu iyidir şase boyuda bunda önemli etkisi vardır.. puntodan bile süspansiyonu iyidir... performans için aynı şeyleri söyleyemiyecegim. iç mekan geniş acaip bir bagajı var, bence at eşek muhabeti daha önce de geçmişti çok agır bu iki araç arasında..
Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim. ihtiyaçlarımı karşılama yönünden ve fiyat/performans oranı olarak çok başarılı olduğu için almaya karar verdim.
Bugün corsamı satıp linea için siparişi verip kaporamı yatırdım.
1.3 multijet 90 bg active plus + stil paketi + güvenlik paketi (opak beyaz)= 32.200 TL olarak sipariş verdim.
STİL PAKETİ (ÖN SİS FARLARI, 15" ALAŞIM JANTLAR, PARK SENSÖRÜ, ÖN KOL DAYAMA)
GÜVENLİK PAKETİ (YAN VE TAVAN HAVA YASTIKLARI)
şimdi aracı bekleme süreci başladı ortalama 1 ay teslimat süresi veriyorlar.
geçmez şimdi bu 1 ay![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri