Gerçekten çok iyi bir takas olmuş, sizin adınıza sevindim hayırlı olsun güle güle kullanın. Keşke bizde bulabilsek de alsak![]()
Gerçekten çok iyi bir takas olmuş, sizin adınıza sevindim hayırlı olsun güle güle kullanın. Keşke bizde bulabilsek de alsak![]()
1-EMOTİON olması önemsiz puntonun emotionundan kat kat üstün bravonun dynamigi
2- Bu forumda kalacağım bravo ya da bakacağım tabiiki.
3- Bravolarda T-jet alanların dikkat etmesini öneririm turbosu arızalı t-jetler bu fiyata
bravonun turbosu 2282 tl ayrıca işçilik ha bir de servise zamanında gitmeyen bravolar garanti kapsamı dışında tutuluyor aman servisin yagından başka yağ kullanmayın yag borusu tıkanan turbolar tamir olamayacak kadar pert duruma geliyorlar ayrıca intercooleriniz sökülüyor bozulan turbo parçalarınız o bölgede bulunuyor ve yeni takılacak turboya zarar vermemesi için sökülüyor bir ton işçilik tutuyor bu da ayrıca
aracı uyguna aldım diye sevinmeyin illa 2. el araçlarda sıkıntı oluyor neyse ki banka aracısı arkadaşım olduğu için çıkan 1500 liralık masrafın 500 ünü karşılıyor bana geldi bravo + noter + ruhsat 25500tl pek de adaletli bir rakam sayılmaz ama piyasaya göre yne iyi neyse ki ptesi gidip alacağım bu arada sıfır turbo takılacak üzerindeki turbo puntolardaki t-jet turbosu değil japon malı çok kaliteli bir turbo benim turbonun arızalanması da tamamen yag zamanlarının kaçırılması ve farklı yaglarla kullanılması aracı alır almaz fiat a gidip carbonclean yaptıracağım. Sonrada şahane bir bakım.
İstanbulun en meşhur turbocusuna gittim 40 senedir Turbo işi ile uğraşan Yener Turbo üstadı Yasin bey de büyük indirim yaptı doğrusu yeri reklama girmeyecekse belirteyim ikitelli dolapdere san. sitesinde kime sorsanız gösterir zaten girişte atölyesi ihtiyacı olan gitsin pazarlık etmeyi de unutmasınlar parayı çok seven biriama orjinal turboyu tofaşın yarı fiyatına taktığı da bir gerçek.
https://www.yenerturbo.com/index.asp den ulaşıp kullandığı makinalar ve referanslar hakkında bilgi alabilirsiniz.
FORUMDA BANA GÜLENLER VARDIR YA ASLINDA BEN DE KENDİME GÜLÜYORUM ENAYİMİYİM NEYİM DİYORUM AMA ARKADAŞ HATRINA DÜŞTÜK İŞTE.![]()
Konu narkoz30 tarafından (24/10/2009 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir.
Hakan t-jet 120bglerin turboları aynıdır.İkisi de Japon -IHI üretimi...
bana farklı dediler yawllahım çıldıracam kazık yiyoruz sanırım adam giti punto çıkması buldu galiba o zaman çünkü bravo pert araç pek yok piyasada ama punto dolu.
IHI Turbo olduğunu söyleyebilirim.
O fiyata o araba daha çok dertler açar.Bence satın EMOTİON Linea alın.
emotin linea pek begenmedim arabanın yapısı itibari il biraz çirkin yani bana göre çirkin ben bravomdan memnunum saol.Bu arada 50 liralık benzin ile 160-170 km şehir içi 210 km de şehir dışı giyorum sizce makul rakamlar mıdır? Aracı diesel araç sürer gibi 2000-2500 devir aralığında kullanıyorum bazen 3000 e geliyor ama sürekli değil. 100 km de ortalama 8 litre yakıyorum.
Ziyaretçi
benzinli araca binmek zengin işi.ben arcımla 50 liralık yakıtla 275 km.yapıyotum.en az tabiki.ortalam 300 km yapıyotum şehir içi.bravo almak kolay ama binmek zor be kardeşim.
bendede 1.3 90 hp var . mazotun litre fiyatı 2.70 tl iken 266 km'de 33 tl mazot yaktı.
Arkadaşlar aracı birmot beylikdüzüne götürdüm garanti kapsmına aldırdım aracım tekrar garantili 2 yıllık garanti uzatma aldım 40000 bakımı yaptırdım bakıma ne kadar gideceğini bilmiyorum ancak garantiden bazı parçalar değişecek cumartesi verecekler aracımı 2 yıl garanti uzatma 650 lira sizce nasıl?
not: şu an 6 aylık garanti süresinin üzerine + 2 yıl daha garantili olacak.2008 aracım 2012 yılının nisan ayına kadar garantilenmiş oluyor böylelikle.
Sizce hala pahalıya mı aldım?![]()
Garantisini uzatman mantıklı olmuş hem kendini güvene almış bulundun hem de aracı bu süre zarfında satcak olursan garantili olmasını işini kolaylaştırır.
Uzatılmış garantiyi ekstra bir hizmet gibi düşünmek lazım, direkt aracın fiyatına eklemek yanlış olur.
Bizim araçların (tjet) tüketimine gelince bence piyasadaki diğer turbo benzinli akranlarına göre biraz daha fazla yakıyorBravonun 6.vitesi şehir dışı yollarda ağırlığının getirdiği dezavantajı nötürler ama sehiriçi trafikte 8den aşağı gitmiyor ne yazıkki
![]()
hakan bey turbo sorununuz vardı?garantıyı uzatmısken turboyu garantıye soksanıza?benım garantının bıtmesıne daha var ama bende muhakkak uzatacagım..mert bey benım tjet 8-9 lt yakıyor.dedıgınız gıbı 8 ın altına dusmuyor..
turboyu cebimden yaptırdım erkaydaki servis müdürü arkadaşın işgüzarlığı yüzünden 1500 liraya yakın paramdan oldum. şimdi tekrar turbo arıza yaparsa biliyorum garanti var.
Fabrika verilerindeki 7 ltrelik raamlar ne yazık ki şehiriçi rakamları tutmuyor ancak lpg takılırsa diesel araçtan daha ucuza gelir yakılan yakıt. araç gp lere 200 kilo fark atıyor ağırlıkta bir de benzinli olunca yakması çok normal. Garantisinin bozulmaması için fiat onaylı lpg taktıracağım gibi görünüyor. (BRC) marka. Sanırm Şişlide Deha otomotiv yapıyor bu işi. Fiyatını bilmiyorum ama kesin tıuzludur.
ah bu servıslerne dıyeyım gecmıs olsun.zamanında banada surdan ses gelıyor dıye neler degıstırdıler,sonra rot balanscı arkadaslar yagladı ve tum ses kesıldı
servıslerın ıs guzarlıgı cebımıze dokunuyor!!benım aracı almadan once t jet kullanan bır arkadas 7 lt yaktıgını ama bursa yollarında sıkısık olmayan trafıkte yakalayabıldıgını soyledı.
Yorumlarınız için teşekkürler bu arada aracımın garantisi bitmediği için 559 liraya 2 senelik garanti uzaması yapılıyormuş. Yukarı yanlış yazmışım. Ama 2 ay sonra garanti uzatmayı daha pahalıya alacakmışız yani yılbaşından sonra 800 e yakın olacakmış rakamlar ne kadar doğru bilemiyorum. Aracımı ctesi servisten alacaktım ancak bursadan gelen parça eksik gelmiş dolayısı ile snırım salı akşamı yada çarşamba günü alacağım bu araba da yüzüm gülmedi arkadaşlar bu kadar uğraşma ve strese değmiyor emin olun tamam memnuniyet var ok ama uğraştığınız ve çektiğiniz stress yanınıza zarar kalıyor.
Walla araç ile fazla km yapılacaksa gayet güzel de takılır, sonuçta aracı mezara götürecek değiliz, benzincileri de durduk yere zengin etmeye gerek yok. Araca kaybettireceği ekonomik maliyet hesaplanır eğer uygunsa taktırılır. Yılda 20-25bin yapan biri kesinlikle taktırmalı.
Linea t-jetlerde tüp olayı daha yaygın, onlara önceden lpg takan bir yerde yaptırılırsa sorunlar en aza iner kanımca. BRC'de turbo kiti de var, turboyu iddaa ettiklerini göre baya koruyormuş (garanti felan da veriyorlar)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri