Sayfa 8/18 İlkİlk ... 456789101112 ... SonSon
358 sonuçtan 141 ile 160 arası

Konu: City Direksiyon Hatası Mahkeme Evrağı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    mekselin eras
    balakgazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kilis
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 2

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım servis veya fıat hakem heyetıne sorunun cozuldugune dair belge gonderıyor durum senın lehıne oldugu ıcın hakem heyetıde sana bıldırımde bulunuyor cevap verıyor yanı kısaca cevabında karsı tarafın suclu oldugu ve sızın madurıyetınızın gıderılmemesı durumun da 30 gun ıcerısınde yasal haklarınızın saklı kaldıgını ve bu suresonunda karsı taraf halen sızın madurıyetınızı gıdermemıs ıse ........ tüketıcı mahkemesıne basvurmanızı soyluyor kısacası tuketıcı hakem kararı senın elıne karar veya cevap verıyor ılerıde aynı sorunu yasarsan ıslerının cokdaha kolay ve zahmetsızce olması ıcın kararı gıt al hakem heyetınden derım
    öyle bir karar vereceklerini sanmıyorum verirlerse seve seve yayınlarım
    ama ben fiat gittiğimde ödemeyi yapmaları için şikayetimi geri aldığıma dair bir dilekçe imzalattılar. dilekçenin bende kalan suretine ödeme yapılacağına dair tahatüt aldım hepsi bu bu sebeple tüketici hakem heyeti karar vermeyecektir fatura bedelinin tamamını almama karşın fatura bende bir sıkıntı olursa yani tekrar şikayet edebilecek konumdayım

ADVENTURER Engineer!
    Semih Kurtulmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232
    Edilen teşekkür: 167

Valla bu çok iyi oldu eğer ileride sorun çıkarsa bende bu yola başvururum
    Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

RAMAZAN YURTTAPAN
    ramazan yurttapan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 8

Evet arkadaşlar yaklaşık 2-3 ay city direksiyon arızası ile ilgili forumda bir çok arkadaş ile görüştüm tüm uğraşlarıma rağmen fiat city direksiyon arızamın %80 karşılamıştı.Zorunlu olarak 382,67 tl ödeyerek direksiyonu yaptırmıştım.Daha sonra Aydın abinin göstermiş olduğu hukiki yollardan hakkımı aradım burdan dilekçe örneği ve ücretsiz yapıldığına dair fatura örneklerini dilekçeme ekleyerek 05.12.2011 tarihinde Tüketici Haken Heyetine başvuruda bulundum yaklaşık 1 ay içinde bana karar gönderildi ve haklı bulundum paramın iadesine karar verildi bende geçen hafta yetkili servise giderek kararı teyit ettim ve bana dediler ki bizde tofaşa bu kararı e mail yolu ile göndereceğiz onların vereceği karara bağlı olarak sizi arayacağız dediler ve çok kısa bi sürede bugün yetkili servis aradı fatura aslını vererek paramın tamamını iade aldım.Bilgilerinize.Bu sitede emeği geçen herkes çok teşekkür ederim.

5. Bu mesajı için 4 kişi ramazan yurttapan'ye teşekkür etti:

AYDIN GÜR
    gemlikli_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 288

olay meyvelerini vermeye başladı hepimizin gözü aydın

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay HALAT
    Qubee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    00
    Edilen teşekkür: 26

Herkes koysa keşke belgelerini çok faydalı bir konu olur. Hakem heyetleri de daha çabuk karar verebilir.

RAMAZAN YURTTAPAN
    ramazan yurttapan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 8

Evet arkadaşlar bende hakem heyet kararını en kısa zamanda ekleyecem tarayıcım yok şu anda.Ama hepinizin içi rahat olsun bu sorun artık bizim için kabus değil.Biraz uğraşarak istediğimiz sonucu Aydın Abinin göstermiş olduğu yasal yollarla hakkımızı söke söke aldık çok şükür.Bu sıkıntıyı yaşayan tüm arkadaşlara her platformada yardıma hazırım..

mehmet özdemir
    tombstone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 6

arkadaşlar benim arcım 2006 model ve ikinci el almıştım. dolayısıyla garanti falan yok. şuan için böyle bir arızam yok ama endişelenmeye başladım. böyle bir arızayla karşılaşırsam ve cebimden ödeyerek yaptırırsam arızanın kronik olmasından dolayı bende paramı geri alabilir miyim acaba?

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

City sorunu için hakkını arayan arkadaşlarımızı tebrik ederim. Önceki GP'mde city sorunu olmuştu ve değişmesi gerekti, servise gittik bilgisayara bağlandı aracım usta değişecek dedi, ne kadar dedim 1500 tl dedi, bende bunda benim ne günahım var dedim bilmem dedi.. Bundan sonra direkt olarak fiat müşteri hizmetlerini aradım aynen şikayetimi dile getirdim bana 3 hafta sonra döndüler ve ücretsiz değişimi kabul ederek değiştirmişlerdi o zaman.. Önce müşteri hizmetlerini arayın sonuç alamazsanız mahkleme evraklarını devreye sokarsınız

ONUR AKTAŞ
    onuronuronur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 1

Merhaba, direksiyon kitlenmesi arızası sıklaşan aracımı fiat servisi Birmot a götürdüm, bu sitede okuduklarımı aktardım ve aracımı servise bıraktım, iki saat sonra beni aradılar ve arızanın tamamının fiat tarafından karşılanacağını ilettiler. İşi yokuşa sürmemeleri beni çok memnun etti. Öncelikle bu siteye ve sonra da Birmot a teşekkür ederim.

Mustafa Semih
    ms34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Alıntı gemlikli_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    city için evrak eklendi

city arızasında benden talep edilen parayı geri alıyorum
    tüketici hakları beni haklı buldu karara bağladı paranın iadesi yapılacak
    belgeler daha elime ulaşmadı akşam elimde olacak onu ekleyeceğim
    artık bu olay belgelendi sanırım city arzası için kımse para vermesin
    Selam,
    Benim araç 2005 Punto1.2 8V. Son bir kaç yıldır City arada bir nadiren devre dışı kalıp hata yapıyor. Garantisinin bitmesine rağmen ücretsiz değiştirme şansım var mı?

Mustafa Eyuboğlu
    mantris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı ms34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam,
    Benim araç 2005 Punto1.2 8V. Son bir kaç yıldır City arada bir nadiren devre dışı kalıp hata yapıyor. Garantisinin bitmesine rağmen ücretsiz değiştirme şansım var mı?
    Sanırım zor biraz gp larda değişim oluyorda eski puntolarda belli bir kısmını karşılıyorlar diye biliyorum

Mustafa Eyuboğlu
    mantris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi

Herkese selam şimdi aynı problem benim aracımdada var servise götürdüm city motorunun ve direksiyon milinin arızalı oldunu motorun ücretsiz değiştireceğini fakat direksiyon mili için 300 tl ücret talep ettiler burda okudum kadarı ile direksiyon milindende bahsediliyor sizce bu parayı ödemelimiyim fabrikadan parça gelince beni arıyacaklarmış

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

son iki ay içinde benım basıma 3 defa soyle bır sorun geldi. marşa ilk bastığımda direksyon devreye girmiyor sanki kontak kapalıymış gibi..
    tekrar marsa bastığımda duzeliyor..ama ne sağa ne sola nede baska bır bir yere kendiliğinden dönmüyor ...birde city modunda aracı park ettim diyelim sağ sola manevra yaptım ve direksyonu duzledim city modunu kapadığımda belkı 1 cm direksyon sağa donuyor ama yanlız city modundan çıkarttıktan sonra..bu durumda arada sırada basıma geliyor..city sorunu baslangıcı sanırım...ama dediğim gibi herhangi bir ikaz vs sözkonusu değil..

onrky
    1.4 starjet 95hp

tuncay aktaş
    schneider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Granit Gri

Arkdslar mrhabalar bir sorunumu sizlere belirtmek istiyorum 2004 model fiat punto bir araç aldım 1ay önce 2.el anck aldktan sonra bnde bu direksiyon sorunuyla karsılastım aracımda city arızası başgösterdi direksiyon kilitleniyor servise götürdüğümde sorunun direksiyon kutusunun değişerek çözülebilecegini ve bunun da yaklaşık 2800 tl gbi bir masraf oldugunu söylediler ancak iyi niyet garantisiyle bu fiyatın yüzde 40ını karşılayabileceklerini söylediler ancak daha sonra da yaptıkları yazışmalar sonunda bu fiyatı hiç karsılayamayacaklarını ücreti tamamen benm karsılamamı istediler müşteri servisini aradım ordanda bi sonuç çıkmadı aracın 8yasında oldugunu ve bu tür sorunların olmasının doğal oldugu tarafıma bildirildi cok zor durumdayım benm bu masrafı karşılama sansım yok ne yapmalıyım nasıl bir yol gözterirsiniz bna gercekten cok magdur durumdayım yardımlarınız içn şmdiden tsekkr ederim.

ahmet tet
    trnado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Vişne Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

Merhaba arkadaşlar. Benimde city sorunum 3 hafta önce ortaya çıktı. 2005 model panda aracımda direksiyon hatası yanıyor. Servise gittim. Aracın city servo motorunun arızalı olduğunu ve 2000 tl ücret karşılığı değiştirileceğini belirttiler. Müşteri hizmetlerini aradım ve aldığım cevap aracın garantisi bittiği için hiçbir şekilde ücreti karşılanamayacağı. Punto ve panda da aynı parçalar kullanılıyor. Hakem heyeti kararları ve ücretsiz değişim yaptıran arkadaşlardan döküman desteği (fatura ,servis formu gibi) ile ilgili bana yardımcı olabilir misiniz? Bende hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

volkan akca
    volkanak83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar ben de mahkemeye başvurucam ama emsal karara ulaşamadım. yardımcı olur musunuz? nerden indiricem?

OKAN ÖZKUL
    GADDAR99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16******

Aynı sorun bende çıktı.2 haftadır araç özel serviste yatıyor.hafta sonu Birmot yetkili servisten randevu aldım ve merakla o günü bekliyorum.Araç üzerinde emniyet ve güvenliğe direk etki eden bir parçanın böyle saçmasapan bir şekilde arıza yapmasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.Aracım 47,000 km de 2006 grande punto.1987 model FORD eski aracımın direksiyon kutusunu çeyrek turun yarısı kadar boşluk yapıyor diye değiştirmiştim>>450,000 km de.Bu Fiat direksiyon arızası konusunda artık MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR.Bu kadar şikayet ve mahkeme kararlarına rağmen firmanın bilinen bir hatalı üretim kaynaklı olduğu belli olan sorunda ilgili araçları NEDEN SERVİSE ÇAĞRIP GEREĞİNİ YAPMADIĞINI anlamak mümkün değil.2 adet grande punto aracım var ve her ikisini de en kısa zamanda satıp bu markayı bir daha kapının önüne koyma niyetinde değilim.Dizaynı ve kullanımı böylesine güzel olan bir aracın bu gibi sorunlarla müşteri kaybetmesi çok yazık.

OKAN ÖZKUL
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16******

Şikayetvar - Tüketici Şikayetleri, Şikayetim var Sitesinde kayıtlı sadece 40 şikayet var,demekki kimse bu arızayı ilgili yerlere yazılı olarak bildirme gereği duymuyor.Acilen şikayetlerinizi buraya yazın.

OKAN ÖZKUL
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16******

sorun yaşanan şase numaraları bu sitede ,pardon şimdi ekledim.
    Fiat grande punto probléme colonne direction [Résolu]

qu'el est le debut de votre numero de serie ? moi c'est ZFA 188 et vous ?

RÉPONSE
    +0
    moinsplus
    ne-laure77 21 déc. 2010 à 10:49
    Les numéros de châssis touchés sont 24267 à 412774 957556 plus de 1112419 à 1392261, puis 1459541, 1679307, 1921533, 1977669, 1990000, 1990190, 1999912. la mienne est 1990000.
    j'espère avoir répondu à votre question. mais même si votre numéro n'en fait pas parti il faut quand même essayer car celà ne concerne que la campagne de rappel 5397. tenez moi au courant, merci et à bientôt.

OKAN ÖZKUL
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16******

Fransızlar bu sorundan bıkmışlar ve facebook ta site bile kurmuşlar:
    https://fr-fr.facebook.com/problemed...=wall&filter=2

Sayfa 8/18 İlkİlk ... 456789101112 ... SonSon