Alıntı dz9727 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yukarıdaki yazı bana mı geldi anlamadım 😀😀

Benimle aynı anda 0 km alan arkadaş yazılım yaptırmadı onun motor 160.000 e sorunsuz gelirken benimki cıssss

Az önce not düştüm fiat motorları tsi lardan sağlam diye
Sizin motorun sorun çıkarıcağını sanmam bakımları düzenli yapılırsa.
Yok sizin yazınıza istinaden yazmadım daha doğrusu mesajınızı bile sonradan gördüm. TSI motor ile bilgim yok . Ama dediğim gibi stage-1 yazılımda sorun olmaz. Oldu yapan kişi belirlenen değeri geçer stage 2 ye geçer o zaman haklısınız. Bunu genelde şu şekilde oluyor yapan kişi müşterisini güç yönünden menun edemıyor. Ona başında aracından alacağı performansı anlatmıyor.

Yaızlımı yaptırna kişi şunu bekliyor .yazılmdan sonra 1-2-3 viteste aşırı bir güç artışı bekliyor ama bunu bu şekilde anlayamaz. Misal 1 viteste bayır yukarı verdiği tork aracın motor kavramasında yada 4-5 vitesler 2000 devirden sonra aracın devirlenmesindeyazılım gücü anlaşılır. Genel kanı yazılım yapınca aözellikle stage-1 de anormal beklentiler oluyor. bu da tabi hissedilmeyince yapan kişiye tekrar başvuruluyor sonrasında güç biraz daha artılınca max değeri geçiliyor.

bu sorunu kendi aracımdada yaşadım baktım araç duman atıyor yazılımı normal değer aldık şu an sorun yok. misal 4-5 viteslerde yazılımdan önce aracım hızlanması çok hantaldı ama şimdi gaz pedalını dokununca direk 160-170 kapatıyorum. 1 viteste yüklü kalktığım yerlere daha rahat kalkıyorum. 2vitesten 3 geçerken çok fazla tork gücü vermeden araç topluyor.