Ankara'da olsanız kendim yardımcı olur,pasta cilaya karşı çıkan muhtemel surette iş hakkında hiç bir fikri olmayan kişilere aracınızı teslim etmemeniz için elimden geleni yapardım.
Hele ki başka konularda pasta cila 5 6 mikron inceltir denmiş ki,ölümcül komik bir tespit. 5-6 mikronluk incelmeyi araca komple 1000 numara ile zımpara yaparsanız ancak yapabilirsiniz. Pasta cila yüzeyde ancak 1 mikrona kadar inceltme yapar ki bu da panelden panele değişir.
Boyanın üzerindeki kireç lekesi mi,köpük lekesi mi bilemiyorum ancak isterse kostik olsun aracın boyasındaki verniği yakamaz. Araç çok kötü durulanmış ve üzerindeki köpük güneş etkisiyle böyle lekeler yapmış olabilir. Bunun sonucunda pasta cila uygulaması yaptırmaktan çekinmenin hiç alemi yok. Kendim boya koruma uygulamaları yapıyorum ve sizi temin ediyorum,bir zarar durumu yok.
Cilayı yapan yere kendi pastanızı,hatta mümkünse kendi pedinizi alıp götürmenizi tavsiye ederim. Çünkü kullanılmış,içi pis pedler ve etkisiz pastalarla bu lekeleri çıkarsanız dahi aracınızı hareler içinde geri alabilirsiniz. Scholl Concepts ürünlerine bir bakın,araştırın. Piyasada yeni ancak şu anda öncü konuma gelmiş durumda. Meguiar's artık sadece marka. Bazı ürünleri dışında artık kesinlikle tavsiye etmem. Hele o M105 pastası,ölümcül tozutur,hemencecik te kuruma yapar.
Scholl pastalar ve pedler kullandırın uygulamacınıza. Biraz daha masraf yapın ancak 0 gibi alın aracınızı,benim size yegane tavsiyem budur.
Scholl s3(ağır aşındırıcı pasta)-s30(hare giderici pasta)-aynamsı yüzey için ise s40'ı mutlaka tavsiye ederim. Bunları uygularken de yine Scholl cutting,polishing pedlerine ihtiyaç olabilir. Lake Country pedler de çok iyidir.
Sorunuz varsa her türlü de yardımcı olurum.
Yer imleri