İşi bilen birine yıkatabilirsin. Beyin ve bujilere su değmemesi lazım. İşi bilenler zaten buraları poşetle kapatıyorlar.
3 ay once motor koruma yaptırdım o gunden bu gune hıc motoru yıkatmadım.
normal yıkamacılarda basınclı suylamı yıkatıyım yoksa kendım oto sampunanı ve sungerlemı?
zararı yoktur sanrım(arac benzinli)
İşi bilen birine yıkatabilirsin. Beyin ve bujilere su değmemesi lazım. İşi bilenler zaten buraları poşetle kapatıyorlar.
ama cihan ben cok gordum millet ne poset ne bırsey dırek basıyolar basınclı suyu:=))
bende tam senın dedıgın gıbı buji ve beyinle ilgili sorun olucak dıye bılgı alıyım dedım.
KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZDEN OLMAYALIM:=)
O direk suyu basanlar işi bilmeyenlerdir. Dediğim gibi işi bilene yaptır lütfen.
kendım sungerle kopukle yıkasam?ona ne dıyorsun?
yaa tam bırazdan cıkıp motoru yıkatmaı düşünuodum konu da tam üstune OLdu
valla iyi oldu bu konu geçenlerde kaputu bi açtım toz içinde kalmış... benim arabam dizel nası olucak dizellerde dahamı sorunlu oluyo motor yıkamak????
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
aslında bu konuda cem abiyi cagırsak buraya gercekten aydınlatıcı olabılır ama....
Arkadaşım beynin üstüne bir poşet geçir bas basınçlı suyu. Hem kendim bi çok kez böyle yıkadım hem de yıkayanları izledim aynen böyle yapıyorlar.
işi bilen yerlerde sorun olmuyor bende 3 kere yıkattım sorun olmadı<gold>eski halin şimdiki realin araç giriş yerinin karşısında tabak oto yıkama var güvenle yıkatabilirsin.
Ya arkadaşlarım su ile motormu yıkanır yapmayın allahını severseniz yıkamacılar sizin aracınızımı düşünecek adamlar basar suyu geçer bunun için özel imal edilmiş motor yıkama spreyleri var alacaksınız kullanacaksınız. Su motoordaki bütün elektronik vede mekanik yerlere zarar veriri paslanma oksit çürütme ve her şey aksini söyleyen varmı ? Ama motor yıkama spreyleri hem motordaki yağları çabucak aşağı indirir hem içindeki madde sayesinde koruma yapar oksite karşı paslanmayı önler plastiklerin üstünü kaplama yaptığı için çürümeyi önler ben şahinimde bile motor tem spreyiyle yıkıyordum kaldıki gp
bunu fiyeti 15 ytl kendiniz dahi yapabilirsiniz yapmanız gereken motor ılık olacak spreyi sıkıp bekleyip yumuşadıktan sonra tekrar sıkıp bütün pisliği aşağı indirmek odan sonra hem parlak kalacak hemde temiz olacaktır ......
femoli'ye katılıyorum en güzeli bu yöntem
ewet kardeşim doru demişin artıq pazarda bile satıolar 5 10 milyona..heem poşet geçirsen bile beyin kutusuna o mutlaka kablolara girip sızıntı yapıp oksitlenmeyle beyni yakar.BU OLAYDA en çoq dizelde meydana gelebilir.çünkü nerden biliorum babamların şirketinde ki bi 1 1.9 doblo nun motorunu yıkamıslardı bende ozman araba nın motoruna bakmıstım ve bi 2 açıq beyne giden kablo gördüm yıkattıktan sonra arba şirkete geldi bidaha çalışmadı.arabanın yol bilgisayarındada --Error-- AYNEN BÖLE YASIODU bence hiç tavsie etmem haa ben yıkatcam derseniz güzel ve işi bilen bi yerde yıkatın arkadaşlar ..SAYGILAR
komik gelmesin ama ben sütle siliyorum bildiğiniz inek sütü
Arkadaslar, cok tehlıkelı!.. Benım yıllar once Tempra'da basıma geldı. Aynen dedıgınız gıbı hortumla fosur fosur yıkadılar. Bır de "bız yıkarsak bırsey olmaz" dıye hava bastılar. Yapan da ozel tofas servısı?!. Tempralarda beyın digiplex2 olarak adlandırılıyor. Resmen malzemenın plastık arka yuzeyının mantar tarlası gıbı sıstıgını gordum sene 99, 210 mılyon zarara ugradım Sakın ha!..
Isı bılen yıkamacılar once motora ozel bır ılac sıkıyorlar, bu hem suyun yuzeyde tutunmasını onleyen bır fılm tabaka olusturup hem de yag artıklarını cozen bır malzeme. Daha sonra sıcak su ıle yıkıyorlar motoru. Tabıkı tum bunlardan once beyın ve elektonık aksamın (sıgorta kutusu vb) uzerıne bone gecırıyorlar. Sonuc super. Bır de benım devamlı gıttıgım yıkamacının tavsıyesı "eger yıkatmayacaksan ve gercekten cok tozlandıysa boya tabancasıyla hava tut" oldu. Bır husus daha: Hepsı yapıyor mu bılmıyorum; ama benım yıllardır devamlı gıttıgım yetkılı servıs "Bıze getırın bız garantılı olarak motor yıkaması yaparız" dedıler.
Serviste motoru yıkatmayın diyorlar arkadaşlar.Motordaki pislikleri temizlemek için bir sprey kullanıyorlar.Önce spreyi motorda heryere iyice sıktıktan sonra bir bez ile spreyin gittiği her yeri siliyorlar ve motor pırıl pırıl oluyor.Bu spreyin üstünde tam 6 adet işlevi olduğu yazıyor.Sprey Tutela marka...
Fiat Grande Punto StarJet Emotion 1.4 16V 95Bg
bencede en iyisi suyu hiç bulaştırmamak 15 ytl yi veririm kafam rahat eder paslancakmı, çalışacakmı yoksa çalışmayacakmı,sorun açıcakmı diye düşünmekten kurtuluruz hemde
Konu ERDİ tarafından (19/02/2008 Saat 22:58 ) değiştirilmiştir.
femoliye katılıyorum hatta birşeyler daha ekliyim su ile yıkayacak arkadaşlar lütfen hiç yıkamasınlar su(nem) zamanla oksitlenmeye ve paslanmaya yol açar. Aksine 10 - 15 ytl ye alabileceğiniz wd40 gibi ürünler oksitlenmeyi ve paslanmayı önler oluşmuş oksiti ve pası temizleri yağ kalıntılarını söker atar, yağlama yapar vs... Evet istediğiniz temizliği elde edemezsiniz ama motorunuzun can damarlarını korumuş olursunuz.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri