egr nin faydası sadece soğuk ülkeler için olması eksozdan aldığı sıcak havayı vermesi egr yi kapattığınız zaman aracın çekişindede bir fark görürüsünüz
egr nin faydası sadece soğuk ülkeler için olması eksozdan aldığı sıcak havayı vermesi egr yi kapattığınız zaman aracın çekişindede bir fark görürüsünüz
Düzeltiyim..
Bu söylem yanlış..Eksozdan alınan hava zaten yanmış olduğundan tekrar yanamaz..Eksoz gazının tekrar içeriye alınmasının sebebi Piston kafasını bir miktar soğutmaktır..Şu şekilde soğur piston kafası; eksoz gazı belirli oranda tekrar içeriye alınarak normal temiz hava ile karıştırılır..bu karışım piston tarafndan emilip sıkıştırıldıktan sonra yakıt üzerine püskürtüldüğünde %100 temiz hava gibi etkili bir yanma olmaz..İçeriye alınan eksoz gazı oranında yanma şiddeti azalır..Yanmayı bu şekilde dizginleyerek piston kafaasının belirli bir sıcaklığın üzerine çıkmasını engellerler..Piston kafası neden soğtulmalıdır.? ; çünkü piston kafasındaki sıcaklık belirli bir seviyenin üzerine çıktığında yanma sonucu açığa NOx gazları çıkmaya başlar..Ve bu gazı emisyon standartları gereği pek sevmezler..
aydınlatman için teşekkürler yanlız eksosu soğuk hava nasıl gelcek bu sistem sıcak havayıiçine almazmı hani ısınma daha iyi olsun diye .Birde ben servise sordum bizim araçların saten egr si kapalıymış ben pek inanmadım ama kendim kapatabilirim değilmi sadece conta kesip kapatsam olur değilmi
İçeriye soğuk hava alarak soğutmuyor..İçeriye eksoz gazı alıyor ve eskoz gazı tekrar yanmadığından, eksoz gazı miktarının oranı kadar düşük şiddetle yanma oluyor..Bu şekilde soğuyor..1.3 Multijet motorlarda EGR ler açık diye biliyorum..Mekanik olarak bir iptal işlemi yok..Ama software ile işlemesi durdurulduysa bilemem..Mesela biz Chiptuning yaparken EGR Valve Control Parametreleri ile oynayarak EGR yi hiç çalışmaz hale getirebiliyoruz..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri