bende istiyorum bende!!haber vermen yeter
![]()
yakın zamanda Kil + Farecla G3 Advanced Liquid Compound + Poorboy's Black Hole Glaze + Collinite 915 uygulanmış halini burdan paylaşacağım....
sanırım bayramdan sonrasına kalır bu iş![]()
bende istiyorum bende!!haber vermen yeter
![]()
tabi ki hasan ayıp ediyosun bu sefer beraberiz![]()
eyvallah..
serkan abi seriyorsunda arabanın fotoları hala ortalıkta yok![]()
benim dzkk makam şöförü olarak askerlik yapan bir arkadaşım vardı,umut.onun önerisi pronto metal yüzeyler için olan temizleyeci.havlu ile yüzeye bastırarak uygulama.
bayramdan sonra mertdaha yeni tamamladım ürünleri...
bugüne kadar ben de bekliyodum ama artık sabırsızımen yakın bayramdan sonra fırsatım olacak...
Şimdiden kolay gelsin serkan, takipteyim
Ben de bayram tatilinin son günlerinde arkadaşın meganı yapıcam sanırım. Geçen hafta kil ve rötüş yaptık, bu tatilde de polish+wax yapıcaz bir aksilik olmazsa.
arkadaşlar bugün praktikerden kracher k2.20 110 bar yıkama makinesi + turtle wax şampuan + mikrofiber bez aldım . Sizce nasıl bir taktik izlemeliyim yıkama yaparken ???
ben de sabırsızım köksal bayram bi geçsin hele
yıkama makineniz hayırlı olsun, umarım şampuan iyi çıkar, cilalı filansa iyidir...
Benim makinenin aynısı, kaplumbağa gibi
Hayırlı olsun makineniz, güzel seçim gerçekten, hortumundan çekince geliyor taşıma derdi yok, tornado ucu davlumbaz ve jantlardan süper kir söküyor. Ben ekstra olarak foam lance kullanıyorum, fırçasız köpüklü yıkama oluyor ama fiyatı biraz yüksek tek aparat için(120 tl). Makineyi praktikerden 200 tl ye almıştım ben, siz kaça aldınız?
Yıkama için tavsiyem,
Aracın kaba kirini tornado uç ile yıkadıktan sonra, bir kova suya 1 kapak kadar şampuan karıştırıp mikrofiber eldivenle aracı köpükleyin. Sonrasında etek altı kısımlarını ve lastik jantları tornado uç ile, diğer yerleri de normal ucu ile yıkayın. Mikrofiber bez ile yıkama sonrası kuruma yapın. Hızlı cila tarzı bir ürününüz var ise uygulayın ekstra parlaklık sağlar. Ben atas hydrorep kullanıyorum, 1 lt si 10 tl + kargo ve 3 lt hızlı cilanız oluyor, süper bir ürün tavsiye ederim.
Konu kxlylmz tarafından (16/11/2010 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir.
hocam ürünü praktikerden 179 TL'ye aldım , indirimdeymiş . Tornado uç dediğiniz üçgen olan heralde değil mi ? Bir de plastik şeffaf bir uç var, o ne işe yarıyor, köpüğü onunla mı veriyoruz ? Ayrıca kovadan emerek yıkama işlemi nasıl oluyor ? Normal musluğa bağladığımız yere hortum takıp kovaya mı daldırıyoruz ? Sağlıklı oluyor mu ?? Tşk...
evet üçgen gibi olan tornado uç. diğer uc normal yıkama için kullanılıyor, düz atıyor suyu. şeffaf hortum sulu deterjan çekmeye yarıyormuş ama hiç denemedim araç için düzgün çalışacağını sanmıyorum. kovadan su çekmesi için arkadaki yere hortumu bağlıyoruz ama hortumda hava kalmaması lazım yoksa makine tekliyor. ben 2 adet 30 lt lik bidon ile deneme yapmıştım normal çalışmıştı ama bidon 60-70 cm kadar yukarıdaydı makineden, sağlıklı bir yol değil ama insanı bezdiriyor yaptığı işten. şebeke veya en az 100 lt lik bir depo tavsiye ederim. 1 araç için 60-80 lt kadar su gerekebiliyor.
Merhabalar bi süredir yavaş yavaş ürünleri alıyordum ve sonunda tamamlandı ve uygulamaya geçmek için heyecanlanıyordum. Bugün belki son güneşli Ankara pazar'ı olabilir diye bugün bişiler yapmaya çalıştım. Yalnız şunu söylemeliyim ki aslında tam olarak istediğimi elde edemedim. Kılcak ve dalgasal çizikler tam olarak gitmedi çünkü bu G3 pastayla çalışmak gerçekten sıkıntılıymış... Elimdeki ürünler şöyle:
Crown Flex CT13302 polisaj
100 cm'lik beyaz Lake Country polish pedi, siyah Meguiars cila pedi
Farecla G3 Advanced Liquid Compound
Poorboy's Black Hole Glaze
Collinite 915
Araç üstünde bölüm bölüm çalıştım yani bir panele bütün işlemleri yapıp diğerine öyle geçtim. Sadece kili tamamen uyguladım önce.
Uygulamaya başlamadan 1-2 önce foto:
Kil uygularken: (bazı yerlerde kili sürerken vııcct vııjıııt diye gelen sesten sonra kile bi baktım simsiyah halbuki bikaç ay önce de kil uygulamıştım...)
Pasta ve glaze işlemi sonrası: (gerçekten uygulaması çok zor bi pasta, çok toz yapıyo ifadesinin ne anlama geldiğini anladım. sürekli su sıkarak ve kısa süreli uyguladım korkumdan. bazı yerlerde çok ince kaldı o yüzden.)
Pastadan sonra glaze'i de hemen uygulayıp öyle foto çektim...
Bir kapıda işlem öncesi:
Sonrası:
Vee sonuç: (sonucu başka telefonla çektiğim için biraz kötü görünüyo)
![]()
çok iyi olmuş ya. geçen ki uygulamadan sonra senide baya bi tatmin etmiştir
amatör uygulama ile bundan iyisi olmaz bence.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
öncekine göre biraz daha iyiydi tabi ama sırf bu pasta yüzünden tam istediğim gibi olmadı... yani çizikler tam anlamıyla gitmedi..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri