arkadaşlar fırçanız ne kadar yumuşak olsa da zamanla çizer boyayı. boyayı çizen sadece toz toprak değildir. sonuçta ne kadar itinalı yıkarsanız yıkayın, fırça da sünger de eldiven de çizer. ama en az çizeni eldivendir, doğru şekilde uygulanırsa. haa derseniz ki o kadar da olsun sorun değil o da kişinin tercihi tabi ki. ayrıca bahçe hortumu ne yazık ki basınçlı yıkamanın yerini tutmuyor, bende ikisi de mevcut. birebir karşılaştırma yaptım. mikrofiber bezlerinizi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz ama yumuşatıcı kullanmayın, deterjan kullanabilirsiniz ve diğer mikrofiber olmayan bezlerle birlikte yıkamayın. bezlerinizin diğer bezlerdeki hav ve tozları çekerek özelliğini yitirir.
İrfan bu konuda yazdığım diğer mesajlarıda okursan ne demek istediğimi anlarsın. ben kimse o paraları veremez diye bir şey ima etmedim... ben yıkayamadığımı anlatmak istemiştim... sen yanlış anlamışsın.... ben öyle bir şey kastetmedim.... bunun bir zevk meselesi olduğunu bende biliyorum ama. bunun için zaman da gerekiyor.. ben bu zamanı bulamıyorum....
Konu Scottie tarafından (23/06/2010 Saat 12:48 ) değiştirilmiştir.
Yaw bırakın çizilsin gözümüz gibi bakıyoruz bır dolu yagıyo arabalar ne hale gelıyor..Sivrihisar izmir yolunda ne kadar mıcır taşı varsa kafama yagdı..
Bırakın içinizden nasıl gelıyosa öyle yıkayın,yıkatın...
I ' m c a p u l i n g . . .
Merhaba,
koyu renkli kısmı neye göre yazdınız?
Yumuşak fırça ile dikkat ederek yıkandığında çizmez ama gidip de yıkamıcaya bırakıp fırçanın tüylerinin tutulduğu sert kısmı her tarafına sürterse veya fırçanın tahta sapını tavanı vs yıkarken kaputa sürterse tabi çizilir.
Sünger de eldiven de kir bir yere dokundurulduğunda fırçaya göre küçük taşı,tozu daha iyi tutacağından daha çok çizeceğini düşünüyorum bu gibi durumda tüm ürünlerin yıkanması gerekiyor.
Basınçlı yıkamanın yerini tabi hortum tutmaz. Ama dediğim gibi aracı ıslatıp biraz bekleyip sonra hortuma basınç vererek aracı geçtiğinizde kirlerin çoğundan kurtulursunuz.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
selamlar,
kendi aracıma banatın yumuşak fırçasından alıp kullandım ve sadece araç yıkamada ve sadece kendi aracımı yıkamada kullandım. zaten az çok aracıma ne kadar özendiğimi görmüşsünüzdür. süngerle, mikrofiber eldiven arasında ciddi farklar var. sünger tozu toprağı üst kısmında tutar ama mf eldiven iç kısmına doğru alır. süngeri yıkadığınızda mf eldiveni yıkamanızdaki kadar kirler kovaya veya yere akıp gitmez. siz ne kadar yumuşak fırça da kullansanız arasında biriken toz toprak yine çiziklere neden olur. benim şu an ki hedefim foam lance aparatı alarak fırçasız köpüklü yıkamadır. çünkü en çiziksiz yolun bu olduğuna inanıyorum![]()
ben de 5 sene aynı aracı sadece kendim, 3TL ye sattığımız yumuşak fırça ile yıkadım. Hiç bir şekilde çizilmedi. Ama özenerek dediğim şekilde yıkadım. Bir çok arkadaşım da sünger veya eldiven kullandığı halde araçları çizildi. Bu aracı doğru kullanmakla alakalı. Bende de şu anda 3 tane süngeri eldiven ve fırça var
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Şu opetlerde falan köpüklü yıkama yapıyorlar ya, bu köpük nedir acaba bilen var mı? Uzun vadede zarar verici birşey olmasında... Onların da kalitelisi farklı farklıdır diye düşününce köpükletmekte istemiyorum bazen.
size kolay gelsin ertan hocam
ilker hocam o tip yıkamalarda tabi ki en ucuz şampuanlar kullanılır. aracınızda cila varsa cilayı sürekli yıkadığınızda sökecektir. cila yoksa renginde zamanla matlaşma yapabilir ama cilalı şampuan olursa parlak gösterecektir. kullanılan ürünü çaktırmadan öğrenmek lazım![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri