Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Aracını kendisi yıkayanlar buyrun

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı hsyn28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten bastırmadan uyguladım ve bahce tipi tazyikli su veren tabanca kullanıyorum kirlerin üzerine çok fazla uyguladım tazyikli suyu sonra sonaxın yıkama süngeriyle üsten en alta dogru köpükledim sonra verdim suyu sildim mis gibi oldu çizik olsa farkederdim çünkü ilk yıkamada tırstım cok detaylı inceledim umarımda yoktur pişman olmam inşallah.yıkamacıların yıkaması hosuma gitmiyor istedigim gibi temizlemiyorlar biniyorum yine her yerde bir sürü toz camur kalıo böylesi su an için daha iyi gibi en azından keyifleniyorum yıkadıktan sonra.
    Mis gibi yapmışsın zaten. Keşke evin orada benim de imkan olsa ben de yapabilsem. Yıkamacıya ben yardım ederek hallediyorum çok daha güzel oluyor. Bir dahaki yıkamaya çağır beni de Sen dikkat edersen, fırçan süngerin temizse neden çizik olsun ki. Hiç takma kafana.

Bu arada ilk sayfada Onur (kara kız) arkadaşımızın da dedikleri çok doğru. Cila konusunda bana çok güzel altın değerinde bilgiler verdi bu sektörde 3 sene çalıştığı için de tecrübesi fazla.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Car Detailer
    kxlylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu
    Edilen teşekkür: 97

arkadaşlar fırçanız ne kadar yumuşak olsa da zamanla çizer boyayı. boyayı çizen sadece toz toprak değildir. sonuçta ne kadar itinalı yıkarsanız yıkayın, fırça da sünger de eldiven de çizer. ama en az çizeni eldivendir, doğru şekilde uygulanırsa. haa derseniz ki o kadar da olsun sorun değil o da kişinin tercihi tabi ki. ayrıca bahçe hortumu ne yazık ki basınçlı yıkamanın yerini tutmuyor, bende ikisi de mevcut. birebir karşılaştırma yaptım. mikrofiber bezlerinizi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz ama yumuşatıcı kullanmayın, deterjan kullanabilirsiniz ve diğer mikrofiber olmayan bezlerle birlikte yıkamayın. bezlerinizin diğer bezlerdeki hav ve tozları çekerek özelliğini yitirir.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı kxlylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar fırçanız ne kadar yumuşak olsa da zamanla çizer boyayı. boyayı çizen sadece toz toprak değildir. sonuçta ne kadar itinalı yıkarsanız yıkayın, fırça da sünger de eldiven de çizer. ama en az çizeni eldivendir, doğru şekilde uygulanırsa. haa derseniz ki o kadar da olsun sorun değil o da kişinin tercihi tabi ki. ayrıca bahçe hortumu ne yazık ki basınçlı yıkamanın yerini tutmuyor, bende ikisi de mevcut. birebir karşılaştırma yaptım. mikrofiber bezlerinizi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz ama yumuşatıcı kullanmayın, deterjan kullanabilirsiniz ve diğer mikrofiber olmayan bezlerle birlikte yıkamayın. bezlerinizin diğer bezlerdeki hav ve tozları çekerek özelliğini yitirir.
    Merhaba,
    koyu renkli kısmı neye göre yazdınız?
    Yumuşak fırça ile dikkat ederek yıkandığında çizmez ama gidip de yıkamıcaya bırakıp fırçanın tüylerinin tutulduğu sert kısmı her tarafına sürterse veya fırçanın tahta sapını tavanı vs yıkarken kaputa sürterse tabi çizilir.
    Sünger de eldiven de kir bir yere dokundurulduğunda fırçaya göre küçük taşı,tozu daha iyi tutacağından daha çok çizeceğini düşünüyorum bu gibi durumda tüm ürünlerin yıkanması gerekiyor.
    Basınçlı yıkamanın yerini tabi hortum tutmaz. Ama dediğim gibi aracı ıslatıp biraz bekleyip sonra hortuma basınç vererek aracı geçtiğinizde kirlerin çoğundan kurtulursunuz.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Şu opetlerde falan köpüklü yıkama yapıyorlar ya, bu köpük nedir acaba bilen var mı? Uzun vadede zarar verici birşey olmasında... Onların da kalitelisi farklı farklıdır diye düşününce köpükletmekte istemiyorum bazen.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı ocean_1919 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu opetlerde falan köpüklü yıkama yapıyorlar ya, bu köpük nedir acaba bilen var mı? Uzun vadede zarar verici birşey olmasında... Onların da kalitelisi farklı farklıdır diye düşününce köpükletmekte istemiyorum bazen.
    pirilden başka bir şey değildir 1 tl ye köpük veriyor iyi bir şey beklemeyin biz boşuna dükkanda 7 liraya yıkamıyoruz

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Yaw bırakın çizilsin gözümüz gibi bakıyoruz bır dolu yagıyo arabalar ne hale gelıyor..Sivrihisar izmir yolunda ne kadar mıcır taşı varsa kafama yagdı..
    Bırakın içinizden nasıl gelıyosa öyle yıkayın,yıkatın...
    I ' m c a p u l i n g . . .

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı Kriminal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaw bırakın çizilsin gözümüz gibi bakıyoruz bır dolu yagıyo arabalar ne hale gelıyor..Sivrihisar izmir yolunda ne kadar mıcır taşı varsa kafama yagdı..
    Bırakın içinizden nasıl gelıyosa öyle yıkayın,yıkatın...
    geçmiş olsun deniz abi

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Car Detailer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu

selamlar,

kendi aracıma banatın yumuşak fırçasından alıp kullandım ve sadece araç yıkamada ve sadece kendi aracımı yıkamada kullandım. zaten az çok aracıma ne kadar özendiğimi görmüşsünüzdür. süngerle, mikrofiber eldiven arasında ciddi farklar var. sünger tozu toprağı üst kısmında tutar ama mf eldiven iç kısmına doğru alır. süngeri yıkadığınızda mf eldiveni yıkamanızdaki kadar kirler kovaya veya yere akıp gitmez. siz ne kadar yumuşak fırça da kullansanız arasında biriken toz toprak yine çiziklere neden olur. benim şu an ki hedefim foam lance aparatı alarak fırçasız köpüklü yıkamadır. çünkü en çiziksiz yolun bu olduğuna inanıyorum

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

ben de 5 sene aynı aracı sadece kendim, 3TL ye sattığımız yumuşak fırça ile yıkadım. Hiç bir şekilde çizilmedi. Ama özenerek dediğim şekilde yıkadım. Bir çok arkadaşım da sünger veya eldiven kullandığı halde araçları çizildi. Bu aracı doğru kullanmakla alakalı. Bende de şu anda 3 tane süngeri eldiven ve fırça var

Car Detailer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu

size kolay gelsin ertan hocam

ilker hocam o tip yıkamalarda tabi ki en ucuz şampuanlar kullanılır. aracınızda cila varsa cilayı sürekli yıkadığınızda sökecektir. cila yoksa renginde zamanla matlaşma yapabilir ama cilalı şampuan olursa parlak gösterecektir. kullanılan ürünü çaktırmadan öğrenmek lazım

Sayfa 3/3 İlkİlk 123