hanıma ev temizliğinde yardım ettikten sonra (keşke o da arabanın temizliğine yardım etse ) havanın soğukluğuna aldırmadan çıktım dışarı bagajı boşaltıp bir güzel söktüm herşeyini ararken tararken iç tarafı daha net görebilmek için kullandığım lambanın ışığının dışarıya sızdığını farkettim. baya baya fabrikasyon, kaynak olması gereken birleşim yerinde hiç bişey yok. diğer tarafda kaynak varama sol tarafda yok. tavandan gelen, stopların ordan aşşağıya doğru süzülen su direk bagaja giririyor. tamamı kaynakla kapatılması gereken birleşim yerinde sadece 2 mm lik bir yerde kaynak yok o da tam su yoluna denk gelmiş.. arabam 2 yaşında, trafiğe çıktığından beri hergün hergün o delikden içeri su alıyor. içeri giren su parketme şeklime göre farklı biyere doluyor. mesela yokuş aşşağı park edersem, arka yolcu ayak altına akıyor. sol iki tekerlek kaldırıma gelecek şekilde park edersem stepnenin oraya doluyor. stepnenin orası zaten depo gibi olmuş. frene falan bastğımızda çalkalan su yine yolcu ayak altlarına geliyor. neyse ben deliği bulup saç kurutma makinesiyle iyice kuruttuktan sonra siyah silikonla kapattım. stop lambalarının altında conta olmasına rağmen onuda birazcık silikonladım. eğer başka delik yoksa problemi çözdüm. bazı fotolar çektim. paylaşayım
1) arka sol emniyet kemeri makarısının tarafındaki döşemeyi tamamen söküyoruz. orda profilden içeri baktığımızda göreceğimiz birleşim yeri. su sızdıran yeri kırmızı daireye aldım.

2)bu fotoyu da deliğin dışarıdan nereye denk geldiğini görmeniz açısından çektim. deliği kırmızı daire içerisine aldım. (o fitilin kenarlarında görülenler pas değil kirdir arkadaşlar, fitilin altı temizlenmediğinden kirlenmiş, biraz pasaklıyım heralde )