Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öncelikle bu lastikte özel bir hamur kullanılmış ve yeni çıktı , üzerinde de kar lastiği amblemi var , ikincisi yapılan testlerde Avrupa kar lastiği unvanını almış, yaz lastiği konforunu da sağlamış ve deseni ile kar lastiği performansını artırmışlar. Bunun yanında yaz lastiklerine göre biraz daha önce bitebilir dediler .ben karda kullanmayı düşünüyorum, iyi de performans alacağımı düşünüyorum.diğer arkadaşlarının soruna gelince 195/55/16 400 tl civarındaydı ben büyükçekmede de bir michelin bayisinden 315 e aldım. tabi ki arkadaşın görüşüne saygım var,
bende bu konuda bir kaç şey söylemek istiyorum... yukarıda bir arkadaş 4 mevsim diye bir lastik çeşidi yok demiş... aldığınız lastikler kar da iş görmez demiş... gerçekten haklı...

4 mevsim diye bir çeşit yok... yazın kullandığınız lastikler kışın iş görür fakat karda iş görmez... ikisini farklı kılan şey lastiğin hamurudur... yaz lastikleri kışın soğuktan etkilenir ve dediğiniz gibi desenleri sıktır... kar lastikleri ise soğuktan daha az etkilenerek desenleri de suyu ve karı daha çabuk boşaltmak amacı ile geniş yapılmıştır...

aldığınız lastik hamur özelliği kışlık ise yazın sıcaktan daha çok etkileneceği için asfaltı daha çok tutacak ve yakıt tüketimini artıracaktır... özetle aldığınız lastik kışın kullanılabilir fakat karda iş görmeyecektir...