Alıntı arenas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yakıt tüketimi karşılaştırması yaparken bir çok veriyi birarada değerlendirmek lazım.Son sıfırlamadan sonraki ort hız,ort tüketim,aracın ne kadar süre kullanıldığı önemli.Ayrıca “arkadaşım sıfırladı” demişsiniz,belki de sıfırlayamadı.Birkaç depo kendiniz sıfırlayıp takip edin bence.Ayrıca arabayı yeni aldıysanız,araba kullanma stilinizi yeni arabaya uyarlamanız vakit alabilir;bu da çok yaktırır.
Dizelle 900km şehiriçinde yapmak imkansız bence.Benim 2011 dizel manuel 75lik punto ort 23 km/h hız ile istanbulda,bir depo ile ortalama 570km yapıyor.Haa uzun yolda bir depo ile 1017km yapmışlığım vardır ama bunu tutup “benim araba bir depo ile 1000km yapıyor” dersem ,yanlış olur..

kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşımın sıfırladığına eminim ya. Tekrar sıfırlayıp deneyeyim bakalım ne olacak. Ama depoyu fullemedim dün. Tekrar fulleyip deneyeceğim. Benim hem ilk aracım olduğundan hem de aracı tanımadığımdan gaza fazla yüklenmiş olabilirim. Ondan sanırım fazla yaktı. Tekrar bir deneyeceğim. ECO mod tuşu da kapalı, o konuda ne düşünüyorsunuz açmalı mıyım?
Peki full depo ile ortalama 500-600 km gitmesi gerekirdi denilebilir mi?