1.4 starjet benzin+lpg ben de var, 100km'de 8-10 litre lpg yakıyorum. yol bilgisayarı ortalamasını 6.8'den aşağı düşüremedim, dikkat etmezsem 8 oluyor genelde.
istanbul'dayım trafik çok.
Arkadaşlar kafama takıldı sizlere sorayım dedim. Nasip olursa en kısa zamanda bende grande punto sahibi olmayı planlıyorum, 90 hp 1.3 multijet mi yoksa 1.4 starjet benzin+lpg mi daha çok yakar ?
Puntolojik Aşk...
1.4 starjet benzin+lpg ben de var, 100km'de 8-10 litre lpg yakıyorum. yol bilgisayarı ortalamasını 6.8'den aşağı düşüremedim, dikkat etmezsem 8 oluyor genelde.
istanbul'dayım trafik çok.
90'lıkların bilhassa ağır bakım maliyetlerinin çok yüksek olduğundan şikayet ediliyor forumlarda bilginiz olsun.
1.3 daha az yakar ama devirli kullanmak daha önemli
1.3 vergiden de kazanıyor onuda hesapla
1.3 90 liklarin parcalari maalesef pahalı. Almadan önce iyi düşünüp karar verin.
Lpg uyumu konusunda starjet motor sanırım fire motor kadar uyumlu degil (fire ile daha uyumlu ve daha sorunsuz) ama aramızda kullanan arkadaşlar uzun dönemli sonuclarini yazacaklardir.
arkadaşlara katılmakla beraber ben size düşük kilometreli 75 hp olan dizeli öneririm satarkende canın sıkılmaz
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
1.3 multijet 75 hp ile 90 hp arasında ne kadar bakım marafı fark ediyor ki ?
Şirkette 3 adet linea 1.3 multijet 95 hp var, arabaları çok beğeniyorum. aynı atikliği istediğim için 90 hp puntoya yöneldim. Gaza bastığımda kafamı koltuğa yapıştırması beni cezbediyor. 75 hp olan modellerde muhtemelen bu hissi yaşatmayacaktır.
Puntolojik Aşk...
90 ligin bakim masrafi 75 lik ile ayni soylenmek istenen bazi parcalar farkli normal 75 lige gore en basitinden fren balatasi. Tabi arasinda ucurum fark yok gulu seven dikenine katlanir olayi kafanizin yapismasini istiyorsaniz biraz keseyi acacaksiniz. Ben 90 lik oneririm ayrica otobana cikinca en azindan bagirmaz 75 lik gibi. Uzun yoldada daha az yakar.
95 Lik Benzinliden sonra asla 77 lik benzinliyi tercih etmezdim. Yıllık km nize göre dizel benzin kararı verirsiniz.
95 Benzin 20 km ortalama hız ile 85 Lt şehir içinde , dışarda 5,5 yakar.110 Km Ortalama
Starjetlerde LPG lpg konusu sıkıntılıydı evet ama ustalar ve teknolojiler gelişti.
İşin tuhaf tarafı 80 km hızı kesinlikle geçmemhız için değil performans için 90'lık istiyorum. 28 yaşındayım ve 2006 yılından beri araba kullanıyorum bir kere bile uzun yol deneyimim olmadı. Sürekli istanbul trafiği. Dur- kalk
Benim için önemli olan yakıt tasarrufu.
Daha da ilginç birşey söyliyeyim, 2,5 sene boyunca 2000 model 1.2 motorlu opel corsa kullandık(lpg) araba 16 valf olduğu için çok seri ve atik bir araçtı. Puntonun 75 hp olanı bizim eski corsa dan kat kat performanslıdır diye düşünüyorum.
Puntolojik Aşk...
Benim performans anlayışımda hız değil ,
Yokuşlarda yığılmamak,Özellikle İstanbul için
Uzun yolda rahat etmek (100-110 Km )
Düşün hacimli motorlar , bu açılardan hem yakıtı arttıran hemde aracı sırtınızda taşıdığınız durumlar doğurabiliyor.
Turbolu araçlar konu dışı.
şu an için tüplü avantaj gibi gözükse de uzun yolda 90 lık 6 ileri şanzumanı ile size çok rahatlık ve serilik sağlayacaktır. bende şu anda astranın 90 lığı var. aynı motor ama şanzuman aralıkları çok farklı. benim araç şu anda eski emotion umdan az yakıyor. şehir içi full trafik 25 kuruş yakıtı var. biraz da kullanım meselesi. yani sırf şehir içi ise 1.4 8v fire motorlar daha mantıklı gibi ama il dışı varsa 90 lık derim.
peki 1.4 fire motor 1.3 dizelden daha mı az yakar şehir için1.4 motora lpg şart mı
Puntolojik Aşk...
Kısa mesafe şehiriçi kullanımlarında fire motor dizele göre çok daha çabuk ısındığı için az yakıt harcayacaktır. Mesela gündelik kullanımda 5-10 km. Sabah 5-10 km. Akşam yol yapacaksanız fire motor bile ağır kış koşullarında tam ısınmayacaktır. Motor soğukken tüketim fazladır.
abi ne demek istediğinizi tam anlayamadım
tamam kabul her zaman her dakika arabayı servise sokmuyoruz değişen yağıydı filtresiydi 75 ve 90 hp dizel arasında bi fark yok lakin 75 hp için baskı balatanın parça fiyatı 200 lirayken 90 lıkta 1000 lira civarında mesela turbo ve ısıtma bujileri yine aynı şekilde pahalı ustamın tavsiye ile 75 lik aldım çok memnunum performasıda şehiriçi kullanılan bi arabaya göre yeterli zaten hız ve performans için dizel alınmaz kanısındayım
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
DEBRİYAJ BASKI BALATA KİTİ 1.3 90 HP 6 İLERİ VİTES , OTOMATIK VITES , FİAT GRANDE PUNTO ORJINAL LANCİA
DEBRİYAJ TAKIM DEBRİYAJ BASKI BALATA RULMAN FİAT GRANDE PUNTO 1.3 -FİAT LİNEA 1.3
Soyle ornek vereyim arasinda ucurum yok. Bakim dedigim yag ve filtre bunlar ayni zaten. Bazi parcalari farkli yazmistim. Bunlarda motor kismi haliyle farkli ama ucurum yok arada. Hiza gelince de soylemek istedigim otobanda 90 la gidilmiyor yol bitmiyor mesela 120 e sabitliyorum ben devir 2700 lerde oluyor. 90 lik olup 6. Vites olsa devir heralde 2200 fln olur daha az yakar.
Benim aracım 95Hp starjet. LPG yok. 2900küsür km kış ortalamam 6.6lt şuan yol pc de. ort hız 32kmh. Yazın bu değer 6,3e kadar düşüyor.
hesaplandığında benzinde karma 26krş yakıyorum. LPG takılsa sanırım 15-18krş arası yakar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri