Arkadaşlar uzun süredir "alayım almayayım mı, Demirören Grup satın aldığı için akaryakıt kalitesi/denetimi nasıldır" diye düşünürken dün Total Oil Türkiye A.Ş.'nin Yahyakaptan isimli akaryakıt istasyonundan depoyu fulledim.

39 lt. Excellium Eurodiesel aldım. Yıllardır aracıma akaryakıt alırım, bir kereden bir kereye olsun hiçbir akaryakıt istasyonundaki pompada görevli personel kalkıp işte "O/Pet'e hoş geldiniz", "Shell'e hoş geldiniz" gibi cümleler kurmadı. Aksine hemen "dolduruyor muyuz abiiiii?" cümlesi ile karşılaştım. Ancak bu istasyonda "Total'e hoş geldiniz" cümlesini kuran güleryüzlü pompa görevlilerini karşımda bulunca ilk +1'i kazandılar.

Total Oil Türkiye A.Ş.'nin kendi işlettiği istasyonlarda akaryakıt fiyatları iskontolu olduğu için burada da bu iskonto uygulandı. Yani 0,11 kuruşluk motorin zammından etkilenmeyip eski fiyattan yakıtımı aldım. Araç yıkama sistemleri ücretli fakat "yumuşak fırça" teknolojisi ile köpüklü yıkama+kurutma fiyatı 4.95 TL.'de olsa araç sanki pasta-cila yapılmış gibi oldu diyebilirim.

Bir de yakıt tüketimi var tabi. Bugüne kadar 3 kez O/PET'ten aldığım yakıtı saymazsak hep Shell V-Power Nitro+ eurodiesel kullanıyor ve depoyu doldurduğumda 945 km. menzil gösteriyordu. Total Excellium Eurodiesel aldım ve yine 945 km. menzil gösterdi. Ayrıca motor sesi Shell'in yakıtına nazaran daha sessiz ve performans da yine Shell ile kıyaslandığında fazla hissettim. İşin özü Demirören Gruba geçen Total Türkiye'de gördüğüm kadarı ile hizmet ve kalite aynı. Bundan sonra bu istasyonu yolum elverdikçe kullanmaya karar verdim.