Merhaba arkadaşlar;

1.3 dizel Punto ile eğer şehiriçi 6-7 litreleri görüyorsanız bu muhtemelen kullanma tarzınızla alakalıdır. Genel olarak kullanma şeklimi anlatıp sonra yakıt ortalamamı yazayım:

Rampada viteste iniyorum, ama sonrasında da gaza ani yüklenmelerden kaçınarak devam ediyorum. Zaten genel olarak yakıt tasarrufu yapmanın yolu budur. İstanbul'da yaşıyorum haliyle de iğrenç bir trafiğin içindeyim. Kısa mesafelerde yüksek devirli kullanmazsanız bizim Puntolar çok da abartı yakmaz arkadaşlar. Ben de açıkçası 6-7 gibi değerlere nasıl çıkıyorsunuz merak ediyorum. En son 3500 km önce tripi sıfırlamıştım; bu mesafenin içinde 1 kere istanbul-çanakkale, 1 kere de istanbul-zonguldak gidiş dönüşleri var ama uzun yolda 90'la gidemeyeceğimden şehiriçinden yaktığımdan daha fazla yakıyorum. Bunu da hesaba katın: 3500 km ortalaması 5,1/100 km. Tekrar söylemek istiyorum ki beni yanlış anlamayın; uzun yolda şehiriçinden daha fazla yakıyorum, tripi sıfırlayıp uzun yol yaptığımda 5,6/100 km gördüğümü iyi bilirim

Hatta uzun yolları yapmadan önce ortalama 5,0'ti. En son zonguldak gidiş dönüşünün büyük kısmını 120-140 km hızla geçtim, haliyle ortalama da yükseldi.

En güzeline geleyim; 1 depo yakıtla full İstanbul şehiriçinde 920 km yol yaptım, bu tripte ortalama tüketim 4,9/100 km idi. Genel olarak arabanızı kullanma alışkanlıklarınızı daha sakin ve belirli bir tempoya çekerseniz yakıt tüketiminiz de düşer. Bu arada arabam 2008 model ve 150.000 km'de. Öyle süper bakımlı falan da değil açıkçası (carbon clean vs.gibi)