Rica ederim. Silecek kolundaki trip tuşuna basarak verilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca şunu da söyleyim hızınız 15 20 kmh dolayında ise ve aracı rölantide çok bekletmiyorsanız yakıtınız normal diyebilirim. Yasın pek belli olmaz gerçi ama hararet göstergeniz ortadan aşağı inip çıkıyorsa termostatınızı değiştirin, araç devirlenip hızlanmıyorsa da baskı balatanızı kontrol ettirin, gerekiyorsa değiştirin.
baskı balata yeni değişti. hararet de araç çalıştıktan sonra ortaya geliyor ve hiç oynamıyor. sürüş tekniğimde yanlışlık olabilir mi? dur kalk esnasında ayak debriyajda tamamen basılı viteste bekliyorum, boşta mı beklemeliyim?
bir de hızlanıp frenlemek rölantide kalkıp yavaş yavaş rölanti gaz arası gitmeye göre daha çok yakmaz mı? yokuş inerken viteste inmeye dikkat ediyorum ama mesela 3le inilecek yokuş var ben bunu yavaş yavaş 2 ile inmek istiyorum ve devir artıyor haliyle bu da arttırır mı?
Sürekli vites takılı derbiyajda ayağı bekletmek balatanın ömrünü kısalttığından tavsiye edilmez. Diğer yandan hepimiz insanız ve dalabiliriz. Derbiyaj'da beklerken dalgınlıkla ayağınızı bıraktığınızı düşünün. Kayıpları telafi edilemeyecek sonuçlar doğurabilir. Hararette bir anormallik görünmüyor. Yokuş aşağı inerken devir kendi kendine yükseliyorsa 2'de de olsanız 3'te de olsanız tüketiminize pek olumsuz etki etmez. Mümkün olduğu kadar frenleri az kullanmak lazım. Benzinin balataların arasında buharlaşıp gitmesine müsaade etmemek için trafikte duruma vaziyet edip ona göre hızı ayarlamak benzinde tasarruf sağlar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri