yakıt ne kullanılıyorrsunuz.

Ben aracımı 30 aralıkta bursadan almıştım. bursada opetten depoyu fullemiştim. Karabüke gelirken bolu dağında aşırı kar vardı. Bolu dağı tunelınden sonra geredeye kadar 2 vites 20-30 km hızla geldım 4 defa sipin attım yolda araç 60 geçmedi. Daha sonrada hava yaklaşık 10 soğuk ve işe gelip gittim. iş yerım ile ev arası 10 km.

Opetten aldığım yakıt ile 5.5 ortalama olmuştur. Ondan sonra depoyu BP den doldurdum ve aracın yakıt ortalaması yarım depo mazott 8 den aşağı inmedı. Ceyrek depoya kadar ancak 6.8 gördü. Aşırı derecede fazla yakıyordu araç..Gecen hafta TOTAL EXCELLIUM aldım ve yakıt otomatik 100 km 6 litreye düştü.

Bana göre aldığın yakıtta da büyük ihtimal sorun var. TOTAL Excellıum bir dene birde her total ıstasyonu iyi olmayabiliyor. Onun için azcok bilinen ve düzenli tertipli yenı bir total istasyonu omasına dikkat et. OPET te cok iyidir. Bir cok kişi shell ve petrol efisi diyorlar ama ben hiç şimdiye kadar memnun kalmadım bu ikisinden. Babamın aracıda 1.3 multjet albeadır kaç senedir denemışizdir hep en ıyı sonucu opetten almışsızdır.