sende kullanmadıgın aracı tjeti bilmeden mjet daha az yakar diyorsun.+ ben tjet az yakar demiyorum 2 kurus mjet az yaksada tjeti secerim diyorum
Printable View
kardeş kusura bakma ama resmen yalan söylüyorsun 17 kuruş yakman imkansız dizel bile 17 kuruş bu fiyatlarda yakamaz bak sana açık açık tezini çürüteyim
tjet in fabrika ortalamaları : Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Modelini Test Ettik
testte bile 5,4 demiş hadi diyelim 5 litre sen lpg li kullanıyorsun lpg nin tüketimi her zaman benzine göre fazladır sadece litre fiyatından kar edersin yüzde 25 fazla yakar benzinden bunu tartışmaya gerek yok yani kısacası şehirler arası aracın 7,5 litre yakar buda en iyimser rakam şuan en uzun lpg nin litresi ne kadar 2,68 bizim po da hadi onada 2,60 diyelim düz hesap olsun totalde 21 kuruşa denk gelir ki bu yazdığım rakamlar iyimser rakamlar yani siz bide basıyorum ediyorum falan diyorsunuz benim tahminim 25 kuruştan az yakmaz sizin araç daha bunun lpg nin tehlikesi , benzin parası (araç belli bir km yi benzinle gidiyor kışın bu süre dahada uzar bende lpg li araç kullandım) motora verdiği zarar falan derken pek bir cazip tarafı kalmıyor.Ayrıca multijet ide çok yabana atma fire ilede karıştırma rampa olsun sollama olsun elbet bir tjet değildir ama asla senin dediğin gibi kan ağlatmaz
sizin yazmış oldugunuz cevaba karsı yazılmış cevaptır. inanmayana inandıramam ben aracımın gazını sıfırlıyorum alıyorum 40 tl lik gazımı 245km yol alıyorum inanmayan iddaa eden buyursun beraber cıkalım yola bu kadar acık ve net. neden hazmedemiyorsun anlamıyorum ben sana sen nasıl gidiyorsun 90 tl ile o yolu diyormuyum istersen 50 tl ye git. inan sıkıldım anlata anlata daha yazmayacağım bayramda buraya resim ve kanıtlarıyla yollayacam. tjet cok yakmaz düzgün kullanırsan bunu ifade ediyorum.
Su an 89 TL ilk LPG ile 190 km gittim yeni iki diş yandi yarim depo daha var hatta daha coktur
demek ki bu adam tsi scirocca ya binse ferrari ile eş değer tutacak tjet dediğin starjet in turbolu versiyonudur fiat ın bir ara punto da kullandığı 95hp lik benzinli atmosferik motorun turbo ile güçlendirilmiş ve yazılım birkaç oynama ile 120hp ye çıkartılmıştır.Aslına bakılırsa beklenen ilgiyi görememiştir asla tjet i kötülemiyorum ama şu bir gerçek ki bizim forumda tjet çok abartılıyor adamın biri kalkmış tjet le bmw falan tokatladığını söyleyen sürekli konular açıyor.Yukarda linkini paylaştığım 2008 deki incelemesinde de vasat bulunmuş yani tjet bir gti değildir ama punto nun hafif sayılan kasasına (1150kg) iyi bir performans gösteren bir motordu diyebiliriz ama abartıldığı gün gibi ortada
Basa bas, agrasif kullanımda tjet ortalama kaç lt yakıyor arkadaş ? arabasını övmeden bi delikanlı çıksın yazsın. Bahsettiğim sert kullanım, benim dizeli kullandığım gibi yani 3500 devir üstü dip gaz.
Kısaca: 3500 devir üstü tjet ortalama ne tüketiyor ? Resim mesim hikaye. Adam gider 2 bin devirde 2-3 km sürer tutturur 6 lt ortalama kimse yemez onu.
ama 2 aracı da sakin kullanırsan yakın oranlar çıkabilir ona lafımız yok. Ama sato 2 aracında agrasif kullanıldığında eş değer yaktığını iddia ediyor. Kimse inanmaz buna :)
https://forum.grandepuntotr.com/atta...m-imag2181.jpg
https://forum.grandepuntotr.com/atta...m-imag2191.jpg
https://forum.grandepuntotr.com/atta...m-imag2183.jpg
Şimdi lütfen birisi Tjet in Değerlerini paylaşsın eğer yanlışım varsa özürümü dilerim. Halen anlam veremiyorum tjetin gerçekten multijetten az yaktığını iddaa edenler var amacım cidden polemik yaratmak değil kimseyide kırmak değil ama buna gerçekten inanmak istiyorum. Benim aracım 6 ileri dizel punto
okadar testi bende multijet lineada denedim 1. vites cok hantal kalmıyor araba heleki rampalarda araba gitmeyecek diye korkuyorsun tjette böyle bir problem yasamadım. ben aracımı övmüyorum. bana bmv versen nafile aracımın performansını ve yakıtını seviyorum. sadece okadar
beğenmediğiniz, kötülediğiniz, yerlere vurdugunuz,her neyse adını siz koyun t_jet hakkında focus sahibinin ve focus cuların neler yazdıgına bakın bi neler yazdıgını okuyun.
O Punto'da ne vardı?...
Ben yerden yere vurmadim. Abarttiginiz kadar bir sey yok dedim.
konya olimpos adrasan manavgat tekrar konya toplamda 980 km yol yapmıs oldum ortalamam 4,9 civarında oldu.110 120 ortalama hızım oldu klima acık 1,3 mjet
1.4 fire kullandim 5 yil simdi 1.3 95 hp 6 ileri mjet var su an kasmadan 5.1ortalamam en fazla5.5 olur bu. Lutfen dizel ile benzinliyi kiyaslamsyin ki fire hakkaten en az yakan benzinlilerden..gitmez o baska
.
GT-I8190 cihazımdan gönderildi
Arkadaşlar dizel ile ilgili bende az yakmasini beklerdim 2011 punto 1.3 multijet aracın istanbul kütahya arası 330 km 90 tl lik yakıt yaktı km 27 kuruşa geliyor ama nerdeyse 140 150 nin altına düşmedim km de 27 kuruş normalmidir bu hızda yada dizel de daha az yakan varmı
Ört hiz 27
Yapilan km 241
Ört yakut 8.2
LPG te gore hesaplamada 23.7 kuruş yaktim