ben, şehir içi, şehirler arası, dağ bayır, klima açık 4000 km yol yaptım ve 5,3lt/100km yakıt yaktı. ben 4 olmasını umuyordum, hayal kırıklığı oldu ama, şehir içi kullanım, hızlı kullanım ve klima, bu artışta etkili oldu sanırım.
Printable View
ben, şehir içi, şehirler arası, dağ bayır, klima açık 4000 km yol yaptım ve 5,3lt/100km yakıt yaktı. ben 4 olmasını umuyordum, hayal kırıklığı oldu ama, şehir içi kullanım, hızlı kullanım ve klima, bu artışta etkili oldu sanırım.
Ben mazot alıp depoyu doldurttum ve bilgisayarı sıfırladım tekrar mazot aldığımda da dapoyu doldurdum garip olan şu ki :
Yol bilgisayarı ortalaması 4,6 yı gösteriyordu ama doldurduğum mazotu kilometreye bölünce ortalama 4,8 çıkıyordu .
Bu fark neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?
arkadaşlar ben geçen sene eskişehir edirne arası 98 model opel vectra 20 cd aracımla 90-100 km hızlarla 5.7 ortalama tüketimle gittim.araçta 4 kişi artı bagajda sınırlı sayılabilecek yükümüz vardı.yol bilgisayarı verisini doğrulamak için eskişehirde fullediğim depomu yolculuk sonunda tekrar fulleyerek tüketim değerini birebir teyit ettim.yüksek hacimli motorlar kasayı daha rahat çektikleri için uzun yolda kesinlikle düşük hacimli motorlardan daha az tükettiklerini düşünüyorum.şehir içine gelince ibre malesef tersine dönüyor.şu an da bursadan gelecek gp mi beklemekteyim.forumlarda gördüğüm tüketim rakamlarının farklılığı muhtemelen kullanıcı ve yol şartlarından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum..selamlar
Arkadaşlar bende geçen sene 1.9 JTD 105 hp doblo vardı eski kasa 2004 model;araba 83500 km civarında ve hep kendimiz kullandık(babam ve ben).Her sene Giresundan Manisaya bi kez gider geliriz ailevi nedenlerle.Ve şunu söyleyeyim söylediğiniz rakamlar çok yüksek, klima kapamaksızın ve 90 km/h hızdan aşağı inmeden,yolunu bulduğumuzda 120-140 km/h hıza ulaşarak kullanırız;Samsundan doldurmuş olduğumuz yakıt bizi Manisa merkeze kadar atıyor ve ışık yanmıyor.Toplam yol 950 km aracın deposu 60 litre ve 6-7 litre depoda kalıyor yol bilgisayarı ortalamsıda 5.4 ortalama gösteriyor ki gittiğimiz yol boyunca şehir içilerinede girdik.Bu araç km ye vurursak 140 ykr yakıyor.Bu koca araç bunu yakarken grande puntonun bu rakamları yakması çok fazla geliyor.
İstanbu - Adapazarı - İstanbul toplam 400km (100km ortalama 4,9L)