bugün 1.6 litre astrayla okula yani manisaya gidip geldim ve 5 lt yaktı :)bide benzinli yani,baya bi az yaktı..yol tam 100 km gidiş geliş
Printable View
bugün 1.6 litre astrayla okula yani manisaya gidip geldim ve 5 lt yaktı :)bide benzinli yani,baya bi az yaktı..yol tam 100 km gidiş geliş
Bu ortalamaları her seferinde tutturabiliyorsan gerçekten çok iyi,acaba ne kadar az yaktırabilirim diye kasmıyorsan yani!
Ben her hafta Antalya-Sandıklı gidip geliyorum,giderken 5.6-5.8 dönüşte 3.7-4.0 arası değişiyor.Ortalama da genelde 4.9-5.1 gibi değerlerde oluyor.Bunlar kışınki değerler tabi ve daha hiç yağ değişimi yapılmadı.Kısmetse haftaya 10000'i devireceğiz,bakalım servis sonrası ve biraz da havaların ısınmasından sonra ne gibi değişiklik olacak tüketimde...
eheueh arkadaş şehir içi 5.4 le rekora gidiyor. sanırım 0 ışık 0 trafik
Bencede 5.4 şehir içi için çok çok iyi rakam,ben Antalya şehir için de 6'nın altına pek inemiyorum çok trafik olmamasına rağmen.
arkadaşlar ben özle sebeplerden dolayı en azından ayda bir bursaya giderim istanbuldan çamlıca gişelerinden itibaren verileri sıfırlarım ve mümkün olduğu kadar dikkat ettiğim zaman yakıta en fazla 4,4/100 km ortalama yakıt fiyatını tutturabiliyorum fazlası oluyo aşağısını daha görmedim tabi bunların körfezi dolaştığım için şehir içide var özlellikle izmit ile yalova arsı oldukça fazla ışık ve trafik oluyo ama bursaya vardığımda ortalama 4,4 ü gördüm arabam 10,000 km daha görmedi yakın da yağ değişimi var daha düşer bence buradaki incelik mesela rampa çıukarken çok fazla yavaşlamamak için gaza köklemek yerine vites düşürmek daha mantıklı ve daha az yakıt tüketimi oluyo arabayı mümkün oluduüu kadar 2000 ile 3000 devir arasında tutmak gerek ama gaza çok fazla asılmadan rampa aşağı inberkende gaza hiç basmıyorum bu ortalamayı yol bilgisayarımdaki ortala hız 65 km ile oluyo şehiriçi de ortalaması 6 lt civarı oluyo genelde tabi şehiriçinde gittiğiniz yer çok önemli istanbulu ayırıyorum bir istanbul sakini olarak...
65km hıza dayanabiliyorsan ne ala :)
Ben arabamı adanadan almış ve şu an görevli olduğum alanyaya mersin üzerinden geçen hafta getirmiştim ve 50 ytl lk mazot yakmıştı ki bence süper çünkü mersin gazipaşa arası türkiyenin en kötü yollarından birisidir ve o yolu şehirdışı saymamak gerekir.(ortalama hızım 45 gösteriyordu)
65 km hızla gitmiyorum kardeş seir ortalaması yol ortalaması yol bilgisayarında öle gösteriyodu ışıklarda filan durunca veya kamyonun arkasına takılınca ortalama düşüyo malesef ondan 65 km yazdım. yok 65 km hızlka burdan bursaya akıl işi deil tasarruf yapıcam diye ama bu hafta sonu bi daha bursaya gidicem yine test edicem mümkün olduğu kadar tasarruf yapomaya çalışıcam bakalım en düşük ne kadara ulaşabileceğim :muha:
En fazla yakma rekoruda bende sanırım
İstanbul - Ankara arası 1 depo ile 450 km
Ortalama sürat (yol bilgisayarına göre) : 143 Km
Varış Süresi (Çamlıca gişeler - Ankara Gişeler) : 2.40 dk.
bu hafta uzun yola gittim 400 km si uzun yol 200 km şehir içi 4,2 / 100 km ortalamayla gittim. İstanbul-Bursa arası körfezden dolaşarak gittim. 200 km orada kullandım tamamen şehir içi...
23,8 km gidiyo 1 litre mazotla
23,8x45 litre=1071 km
bunun altına düşebilen varmı acaba
(NOT: düşebileceğim en düşük rakam bu tamamen tasarrtuf deneme amaçlı kullandım)
23 nisanda ankara-alanya alanya ankara toplam 1179 km yol yaptım araçta 5 kişi ve bagaj full dolu idi. toplam 133 ytl mazot harcadı.
Arkadaşlar bende tecrübemi yazayım daha önce yapmış olduğum edirne gebze arası 300KM de 3.9 ortalama tüketimini yine aynı istikametlerde 3.3 lt olarak kırdım hatta bunun fotosunuda çektim 3.3 lt yi 300KM de ve araçta birtek ben vardım hızım mak. 90KM
zaten 90 KM hızda sabitlediğinde 75 beygir dizel için konuşuyorum motor deviri 2000 2200 arasında oluyor
Arkadaşlar geçen hafta işletme ziyaretlerinde bulnudk ve şube görevlisi yorulunca şube arabası olan dizel megane i ben kullandım ve yol bilgisayarını anlık tüketime getirdiğimde 0 0,5 1,2 gibi değerleri gösterdiğini gördüm (bizimmki 2 nin altını göstermiyor malumunuz ) .aklıma şöyle bir soru geldi : Acaba bizim bilgisayar 2 nin altını göstermediği için (örneğin o anki tüketim 0,8 iken onu 2 olarak gösterdiği için ) ortalama tüketimi olduğundan fazla gösteriyor olabilir mi ?? yoksa ortalama tüketim anlık tüketimden bağımsız mı hesaplanıyor ????
Bizde bir kere hız denemesi yaptık 76 litre 98 oktan benzinle otobanda 290 km gidebildik.
ortalama hız: 262 Km
98 model Audi S6plus
5 dakika arayla benzin göstergesine bakınca değişim direk göze çarpıyodu :(
En son tekirdağa gidip gelirken puntoyla uzun yolda ortalama 95 km hız ile 5.2 lt
Bülent Abi, senin kullandığın kaç litrelik motordu?
benim arabanın 160 tan 180 e çıktığı süre zarfında audi 200 den 260 çıkıyodu inanılmaz zevkliydi :)