Hımm anladım, yol ve trafik durumu yakıtı çok etkiliyor.
O zaman şöyle birşeyde diyebiliriz, lpg'de benzine % 20 yakıt tüketimi fazla oluyor. Sizde de % 15-20 aralığında olmuş.
Ben lpg ye geçersem 6,5 dan 8 lt lere çıkabilirim ancak lpg ucuz olduğu için km'de 8 10 kuruş arası bir kar elde edebilirim.
Tabi lpg ucuzda olsa lpg nin montajı bakım masrafları ve her ne kadar lpg li de olsa ilk çalıştırışta yaktığı benzini de dikkate alıp iyice bi hesap etmek gerek.
Kısaca lpg ye geçme konusunda çok kararsızım
Evet sürekli ş.içi kullanıyorum ancak günlük 20 km yaptığım yolun 4 5 km'si ş.içi yoğun trafik kalan kısım trafik ve ışıkların olmadığı ortalama 70 80 km hızla gittiğim yol, o yüzden 6,5 ve altına inebiliyorum, yoksa yoğun trafiğin oldeğe yerde bu değerleri yakalamak imkansız
Şu son dediğinde çok haklısın, benzinde kullanırken az yakacam diye sağ şeride mahkum kalıyoruz gaza dokunmaya korkuyoruz, lpg olsa ve agresif kullanımda dahi 25 krş ortalama yaksa o zaman boşaltın sol şeridi ben geliyorum diyebiliriz
1 hafta 10 gün daha aracımı test edeceğim, eğer servisten önceki 6.2 - 6.5 ortalamalarını yakalarsam lpg konusunu askıya alacam yok 6,5 lt üstüne çıkarsa o zaman lpg yi ciddi ciddi düşüneceğim.
Lpg de kesin 22 23 krş yakacağımı bilsem hiç düşünmez hemen gider taktırırımda işte 26 27 yakacaksam 5 6 kuruşluk fark için 2000 tl masraf etmek pek akıllıca gelmiyor![]()
Taktırmışken zavoli lavoto taktır diyorlar (markaları bilmem hangisi iyidir bilmem ismini bile yanlış yazıyor olabilirim) bunlarda sanırım 1500 1700 tl civarıymış. Ayrıca her ne kadar pek bilmesemde plan proje yeniden vize vs. gibi extradan 300 400 tl gibi masrafda olacakmış sanırım o yüzden dedim6 krş fark etse, ettiğim masrafın bana dönüşü 3 yılı bulacak, yani 3 yılda kullanacağım 2000 tl'lik yakıtı ben peşin peşin vermiş olacam, 3 yıla kim öle kim kala
Ha eğer 10 rş fark olacaksa zaten hiç düşünmez taktırırım![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri