seralex Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşim benim içinde küçük veya büyük olmuş önemli değil herkes benim gözümde değerli kardeşim arkadaşım abimdir. Kimseye kötü bir laf edipte kalbini kırmak istemem kırarsamda bundan ilk başta ben rahatsız olurum üzülürüm. Ancak sen ve diğer arkadaşım ısrarla beni milleti yanıltmakla, sallamakla ve abartmakla suçlayınca ister istemez gerildim ve ister istemez küfür ve hakaret içermeyen (zaten asla etmem) kötü sözler sarfetmiş olabilirim ama asla aşağılayıcı bir söz kullanmadım. bu yüzden sen ve diğer arkadaşımın kalbini kırdıysam üzdüysem affola kusura bakmayın.
Konumuza dönecek olursak, ben aracımı 6 aralıkta aldım araca oldukça yabancıyım bu yüzden gerek yakıt olsun gerekse başka konularda sürekli araştırmalar yapıp konular açıyorum aracımı tanımaya çalışıyorum, yakıtımı nasıl daha fazla düşürebilirim diye uğraşıyorum.
Aracım bakıma kadar ort. 6.2 ile 6.5 arası yakıyordu, bunu bilgisayara ve aldığım benzinle katettiğim yola göre söylüyorum ve bunu söylediğimde benzin 4.97 tl idi. Forumda bir arkadaşta dizel aracının 35 krş yaktığını söyleyince bende çok yaktığını ve benim aracın bile 30 32 krş arası yaktığını yazdım direk 30 krş demedim. bunda kötü birşey varmı bana göre yok. Arkadaşa çok yakıyorsun diye kötü birşey dememişim hakaret etmemişim aşağılamamışım haddim değil. Aynı şekilde biride gelip bana 1.4 benzinli aracının 25 krş yaktığını söylese demekki yakabiliyormuş diye bende aracımı o değerlere düşürmenin yolllarını ararım kalkıpta adama yalan söylüyorsun milleti yanıltıyorsun diye çıkışmam. Ha bana 20 krş yakıyor derse birşey demem sadece ciddiye almam.
Ben sizin 35 40 krş arası yakar dediğiniz araca 30 32 krş diyordum zamlardan sonra maksimum 33 krş yakar diyorum, çok mu abartılacak bir durum 6 7 krş az yakması imkansızmı birşeymi? Yol, trafik ve şöföre göre bu değerler yalanamazmı? O yüzden sevgili kardeşim imkansız olmayan birşey için beni suçlama, bak hala milleti yanıltıyorsun diye beni suçluyorsun. Senden rica ediyorum tartışmamıza neden olan bu kelimeleri kullanma kardeşim. İnanmayabilirsin inanmakta zorunda değilsin, yalan söylüyor dersin beni ciddiye almazsın olur biter ama burada beni sallamakla abartmakla milleti yanıltmakla suçlayınca işin boyutu değişiyor. Hiç kimse hakkında ulu orta kötü sözler safedilmesini istemez. 20 25 krş yakıyor deseydim gel yüzüme tükür, ne dersen de başım gözüm üstüne ama 30 32 krş dedim diye o kelimeleri hakettiğimi düşünmüyorum.
Çok uzun uzun yazıp başınızı ağrıtıyorum ama suçlamalar için kendimi açık açık ifade etmem gerek.
Sen o değerleri yakalıyorsan ş.içi değildir a şehrinden b şehrine gider gibi ş.dışıdır diyorsun ya google earthı aç orada bak. Evim çakmak mahallesi işyerim ise şehrin tam göbeği bayramyeri mevkiinde. ş.içi sayılması için illaki istanbul gibi bi tarfik olması şart değil heralde, bizimkide istanbulla kıyaslanamayacak kadar olsa bile şehir içi :) ev iş arası 10 km, 6 7 km'sinde 70 80 km hızla gidiyorum kalan kısımda yoğun trafik var, ev-iş iş-ev ort hız 33 km. ort. tüketim 6.5 lt. ayrıca aracı çok sakin kullanırım, gereksiz sollama yapmam, ani kalkış hiç yapmam, kimseyle kapışmam, yüksek devirlere çıkıp motoru bağırtmam gözüm sürekli anlık tüketimdedir ama en sağa geçipte kamlumbağa gibide gitmem, hangi yolda hangi hızla gidilecekse öyle giderim. 3 kuruş tasarruf yapayım diyecek kadarda durumum kötü değil Allah'a şükür. Amacım aracın maksimum değerlerini görebilmek. Eğer aracımda herhangi bir değişiklik olmadan 2 3 bin km aynı ve en iyi değerleri yakalabilsem o zaman aracın kapasitesi bu bundan daha iyi yakmaz derim ve yakıt konusunu ciddiye almam, ama şimdilik yeni aracımda en iyiye ulaşmaya çalışıyorum.
Diyeceklerim bunlar söylediklerime inanabilirsinde inanmayabilirsinde, kullandığım yere ş.dışıda diyebilirsin o senin fikrindir inanmıyorum desen kafi, beni suçlamadığın sürece her türlü fikrine saygı duyarım.