19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yakıt göstergesi hk.

Hasan ARSLAN
    atesvesugibi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

Standart Yakıt göstergesi hk.

Arkadaşlar merhaba. Bir sorunum var sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracımın yakıt tüketimini kontrol ettiğimde 13.6 yazdığını gördüm gözlerime inanamadım buçok yüksek bir rakam. Aracı yeni aldım. Uzun yola bayram arefesinde çıkıcam ve ne kadar yaktığını o zaman anlarım diye düşünüyorum. Aracın nedense bilmem illa fazla yaktığı düşüncesi içime yerleşmiş. Birde araç bilgisayarında yakıt tüketimini o şekilde görünce uçtum. Sizce sorun var mıdır? Aracı arkadaşımdan aldım iyi dedi ustaya baktırdık motor iyi dedi falan ama buda batıyor bana sorun ne olabilir bana bir yardımcı olabilir misiniz?

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

Yol bilgisayarı uzun süre sıfırlanmadıysa sapıtabiliyor, sıfırlayıp deneyin.

Serkan AKYÜZ
    serkan5506 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    06DV7315
    Edilen teşekkür: 0

yol bilgisayarı nasıl sıfırlanıyor ki ?. Arkadaşlar Lütfen biz yenileri maruz görüm

Emre Çakırca
    LifeTuning Emre AloAzrail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 10

Benim göstergede 14,6 Sıfırlama nasılsa bizde yapalım.

Hasan ARSLAN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Aynen ya bu akşam baktım 14.6 yazıyor eşim yanımda hadi çaktırmayayım diyorum ama aklım sürekli orda çıldırıcam.Gerçekten öyleyse sıkıntı. Aloazrail arkadaşımın dediği gibi bende sıfırlamayı bilmiyorum aracı alalı 1 hafta oldu mazur görün.Buraya yazdıktan sonra araştırıcam netten ama siz ayrıca anlatırsanız çok makbule geçer.

Aykut Aktaş
    blackpunt006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    1810
    Edilen teşekkür: 35

trip düğmesine 2-3 saniye basılı tutunca sıfırlanır.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hasan ARSLAN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Baktım sabah sıfırladım. Ancak işin garibi bu sefer 18.4 'ü göstermeye başladı ne oluyor anlamıyorum gerçekten bu tüketimin doğru olması mümkün müdür? İlk alım esnasında usta araca baktığında oda yol bilgisayarının tüketim bilgilerinde 10.0 görünce yakıt tüketimi fazla görünüyor dedi arkadaş yok şöle böle falan deyince ustada doğrudur falan dedi.Öyle kaldı ancak usta şöyle bir lafta etti yakıt tüketimine bir dikkat et baktın yüksek o zaman bir ustaya götür enjektörlere baksın dedi pislik vardır temizlerler eğer sıkıntılı parça varsa değiştirirler dedi.Sizce sorun böyle bir şey olabilir mi? Çünkü forumlarda okuduğum bazı yazılarda arkadaşlar enjektörlerden biri mi yada artık her neyse tam hatırlamıyorum bozuk olduğunu onu yaptırdıktan sonra daha az yakıt tüketimine kavuştuğunu yazıyordu. Böyle bir şeyin olması mümkün müdür? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Dostum 18,4 derken, bu ortalama mı? Ne kadar bir mesafenin ortalaması? Nasıl bir güzergahta ve nasıl kullanıyorsun aracı?

Benim tavsiyem, düz ve uzun bir yola çıkın, sayacı sıfırlayın, 90 km/s hızla sabit olarak epeyce bir gidin, bu süre zarfında anlık tüketimi izleyin. Gaz pedalını sabit tutun, fren yapmaktan kaçının. Sonra ortalama tüketime tekrar bakın. Bakalım ne yakacak.

Mert Kib
    Merruse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 32

Muhtemelen arkadaş anlık tüketim ile karıştırıyor.

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Bana da öyle geldi

Hasan ARSLAN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Yo hayır anlık tüketime değil AcA değil mi 1 km'de yaktığı miktarı gösteren? Anlık tüketimde aynı şekilde 9.0 'larda gidip geliyor. Araç 2006 model 1.3 Dizel 75 hp 107 binde Aracı Beşiktaş darphane ve eyüp rami arasında kullanıyorum e-5 üzerinden kullanıyorum dur kalk yapıyorum ama aracı düzlediğim sabit gittiğim anlarda oluyor değişiklik olmuyor göstergede ayrıca hem bukadar göstermesi de yinede garip değil mi? Arefe günü istanbuldan çanakkaleye gidicem Allah nasip ederse ozaman deniycem depoyu fulleyip. Peki arkadaşlar aracın yakışının normal olupta yol bilgisayarı bu şekilde gösterebilir mi? Ayrıca bir önceki yazdığım sebepler söz konusu olamaz mı?

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

tüketim birimi değiştirilmiş olabilir menüden ayarlanıyor videodan bakabilirsiniz 50.sn de tüketim birimini değiştiriyor bakın normalde 1/100 ken km/lt yapınca ortalama tüketim 5.1 ken 19.3 oluyor menüden girip kurcalayın isterseniz bir.
    Fiat Albea Yol Bilgisayarı - YouTube
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

Hasan ARSLAN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

ahmet4646 arkadaşım evet haklı olabilirsin eğer dediğin gibi ise mantıklı görünüyor peki hangisini seçmeliyiz 1/100 mü yapmalıyız. Ayrıca aracım dynamic benim ingilizce dili yol bilgisayarının nasıl değiştiririm bilemiyorum.

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

Alıntı atesvesugibi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmet4646 arkadaşım evet haklı olabilirsin eğer dediğin gibi ise mantıklı görünüyor peki hangisini seçmeliyiz 1/100 mü yapmalıyız. Ayrıca aracım dynamic benim ingilizce dili yol bilgisayarının nasıl değiştiririm bilemiyorum.
    1/100 yap hocam o zaman 100 km de kaç litre harcadığını verir diğerinde 1 litre ile kaç km gittiğini hesaplıyordu galiba menüden girip takip ederseniz görürsünüz zaten türkçe olmasada anlaşılır.
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih demirci
    therasmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 48

Alıntı ahmet4646 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüketim birimi değiştirilmiş olabilir menüden ayarlanıyor videodan bakabilirsiniz 50.sn de tüketim birimini değiştiriyor bakın normalde 1/100 ken km/lt yapınca ortalama tüketim 5.1 ken 19.3 oluyor menüden girip kurcalayın isterseniz bir.
    Fiat Albea Yol Bilgisayarı - YouTube
    Bu durumda 1 lt yakıt ile 19,3 km yol yapıyor olursunuz,
    Bu sorun ya böyledir yada bir arıza sözkonusudur.Eğer böyleyse kendi ölçümünüzü yapın yol bilgisayarına bakmadan.
    Ama büyük ihtimalle birim fakrlılıgınından kaynaklanıyordur.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hasan ARSLAN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Baktım ve evet aracın kmsini 1/100 yapmam gerekecek ancak nasıl yapacağımı bulamadım. Albea için videosunu verdiniz ama ben hem menüye nasıl girileceğini hemde ingilizce olduğu için adını bir türlü bulduramadım. ingilizce hali üzerinden değişiklik yapmayı anlatabilecek var mı acaba? Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın bilmemek gerçekten kötü

Alper Z
    mezkur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vişne Kırmızı
    Edilen teşekkür: 47

Selam benim aracta da 18.5 1/100 leri gordum sehir ici ama kendi yaptigim hesaba gore 35 kurus yakiyor,resetlemede yaptim ama duzelmedi bu problem icin hangi servisi onerirsiniz anadolu yakasinda ?
    Eski nick: repla

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Muhtemelen sizinde km/lt yapmanız gerek öyleyse servslik bir iş yok menüden ayarlayabilirsiniz.

Alper Z
    mezkur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vişne Kırmızı
    Edilen teşekkür: 47

yaptım ama değişen birşey olmadı malesef
    Eski nick: repla