arkadaşlar merhabalar ben 2010 üstü punto almak istiyorum. haftada 950-1000 km yapıyorum dolayısıyla benim için en önemli şey yakıt tüketimi. almam gereken punto dizel mi olmalı yoksa lpgli mi? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
arkadaşlar merhabalar ben 2010 üstü punto almak istiyorum. haftada 950-1000 km yapıyorum dolayısıyla benim için en önemli şey yakıt tüketimi. almam gereken punto dizel mi olmalı yoksa lpgli mi? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Konu kadir07 tarafından (10/07/2013 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı...
Kesinlikle dizel...
Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
hiç düşünme bütçe yetiyorsa dizel al
LPG değerleri dizellerden az şuan. Eğer perfonmas sizin için 2. planda olucaksa kesinlikle LPG deneyin...
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
İyi km yapacaksın, Lpg değerleri az çok bence farketmez. Ben benzinli kullanıyorum. Ama yaptığım kilometre az bu arabada.
Motor ömrü,atiklik ve kesinlikle servise gitme gibi konular açısından deneyimli bir dizel şoförü olarak kesinlikle dizel tavsiye ederim. 287bin km 2008 model peugeot sahibiyim.çok kullandığım araç bu,kmden de anlaşıldığı üzre..
Lpgde gaz ayarı,lpg kontrolleri derken uğraşma süresi artıyor. Servise gitme sıklığı da..
Konu cdogu tarafından (10/07/2013 Saat 03:36 ) değiştirilmiştir.
Hep kısa mesafe kullanacaksan, arada uzuna gideceksen eğer Benzin+LPG güzel olabilir. Multijet kısa mesafelerde ısınamadığı için çok yakıyor (1-3km gibi mesafelerde), 1.4 Fire ise 1km'ye kalmadan tam hararete ulaştığı için LPG ile kısa mesafede daha başarılı.
Ama kısa mesafe olayı yoksa, hiç düşündmeden dizel tercih et.
Ben bütçeme uygun temiz dizel otomatik bulamadığım için 1.4 alıp LPG taktırdım.
Keşke param olaydı :p
Hiç düşünme, dizel.
Ölümüne dizel![]()
Paran varsa dizell, paran yok ekonomi yapayım dersen LPG..........
Yılda 5-10000 km yapsanda dıesel bence.Doğal gaz kullanımının dibe indiği şu sıcak temmuz gününde bile 2.50 tl ye lpg satılıyor.Fire motorda az yakan gayet sağlam bir motor ama ben şimdi fire benzinli ile 4. vites 80 le çıktığım yolu daha az yakarak 5. vites 100 le çıkyorum.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Dizel abi.
biz gp'yi çok sevdik
en kısa mesafe 55 km. direkt dizellere bakıyorum o halde. çok teşekkür ederim. zaten lpg iyi bir şey olsaydı fabrika çıkışı lpgli yaparlardı sanırım![]()
2 farklı dizel motoru var sanırım. hangisini seçmeliyim yüksek beygirliyi mi
Yüksek beygirli olan modeller sizi gayet memnun edecektir performans açısından. Uzun yolda yakıt sarfiyatından memnun kalırsınız. 6 vitesli olması da yakıt tasarrufuna mühim bi katkı...
ben fiatı çok seveceğim sanırım ve bunda bu forumun katkısı büyük olacak çok
sonuna kadar PUNTO
Çok sürat/performans tutkunu değilseniz 75 çok ekonomiktir. Sadece yakıt düşünmeyin, baskı balata setleri 2-3kat pahalı 90lıkların, turbosu da pahalı. Bunları da hesap etmek lazım.
75BG 190Nm Tork 5Vitesli ( 5.Vites 3000rpm =130kmh)
90BG 200Nm Tork 6Vitesli ( 6.Vites 3000rpm= 150kmh)
Eğer120-130 çok geçmiyorsanız 75lik alın derim.
Dizellll +1000![]()
eski puntom 2006 1.4 fire 8V benzin+lpg
yeni puntom 2012 1.3 multijet 95HP dizel
ekonomi olarak sıralarsam dizel - lpg - benzin
keyifli sürüş için benzin - dizel - lpg
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri