1.4 77hp fire yakıt tüketimi ve optimum kullanım devri
Alıntı:
Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
Allah allah yokuş aşağı viteste gaz vermeden giderken yakıtı kesmesi gerekir normalde. Belki dualogic olduğundandır, tam bilmiyorum ama benim araç hangi viteste olursa olsun yokuş aşağı sabit 2.0 litre anlık tüketim gösteriyor, bu yüzden cutoff olmadığını düşündüm.
Temel mantık; araç viteste inerken, boşa almaktan her türlü daha az yakmalı mantıken, çünkü motorun yakıta ihtiyacı yok :hmm:
Düz viteste de 2.0 gösteriyor bunlar.
Sent my iPhone using
Alıntı:
Allah allah yokuş aşağı viteste gaz vermeden giderken yakıtı kesmesi gerekir normalde. Belki dualogic olduğundandır, tam bilmiyorum ama benim araç hangi viteste olursa olsun yokuş aşağı sabit 2.0 litre anlık tüketim gösteriyor, bu yüzden cutoff olmadığını düşündüm.
Temel mantık; araç viteste inerken, boşa almaktan her türlü daha az yakmalı mantıken, çünkü motorun yakıta ihtiyacı yok :hmm:
Fiata göre 2.0 lt anlık tüketim. Hiç yakmıyor demek
Sent my iPad using
Alıntı:
2.0 hiç yakmıyor demekse, sorun yok, cutoff var demektir :)
Var var hatta son nesil karbüratörlülerden itibaren var ;)
Tam emin olmasam da 1800d/d ya kadar gaza bazmazsanız tekerlerin dönmesiyle dönüyor. Devir düşerse stop etmemek adına yakıt gönderiyor.
Sent my iPad using
Ce: 1.4 77hp fire yakıt tüketimi ve optimum kullanım devri
aracın en az yaktıgı hız 5. vites hız 80 km de :) bu arada aracımızda cutt of var
gecenlerde motor soguk cerrahpaşa tarafı sagım solum ev dar sokakta gıderken (duvarlardan aracın motor sesı yankı yapıyor rahat duyuyorum ) aracın calısma sesı gelıyordu ayagımı gazdan cektım aracın enjektor sesı vs resmen kesıldı arac kompresorde ıken bı an agzım acık kaldı ılk defa bu kadar net hıssettım ama gercekten var yanı :)
boşta 2 lıtre belkı saatlık tuketım olabılır.cunkı bazı araclar calısır halde duruken saat/lıtre durumuna gecıyor.
Alıntı:
ethemyigit Nickli Üyeden Alıntı
aracın en az yaktıgı hız 5. vites hız 80 km de :) bu arada aracımızda cutt of var
gecenlerde motor soguk cerrahpaşa tarafı sagım solum ev dar sokakta gıderken (duvarlardan aracın motor sesı yankı yapıyor rahat duyuyorum ) aracın calısma sesı gelıyordu ayagımı gazdan cektım aracın enjektor sesı vs resmen kesıldı arac kompresorde ıken bı an agzım acık kaldı ılk defa bu kadar net hıssettım ama gercekten var yanı :)
Bende linea var, 1.4 8v fire...
80km hizda 4.7 yaktigi oluyor...
80 lira lpg ile 500 km gidiyorum toplamda 400km si uzun yol 100 km si şehir içi . uzun yolda hız sabitleyici kullanıyorum ortalama 100 e sabitliyorum. uzun yol ortalaması yol bilgisayarı A 5.2 litre gösteriyor şehir içi ortalaması B 6.5 gösteriyor bence mükemmel hatta 2 gündür 40km uzaklıktaki göle gidiyorum git gel 80 km içimden diyorum ki ne yakıyor ki :D
Alıntı:
makko58 Nickli Üyeden Alıntı
80 lira lpg ile 500 km gidiyorum toplamda 400km si uzun yol 100 km si şehir içi . uzun yolda hız sabitleyici kullanıyorum ortalama 100 e sabitliyorum. uzun yol ortalaması yol bilgisayarı A 5.2 litre gösteriyor şehir içi ortalaması B 6.5 gösteriyor bence mükemmel hatta 2 gündür 40km uzaklıktaki göle gidiyorum git gel 80 km içimden diyorum ki ne yakıyor ki :D
Sanırım 250 cc lik motorla aynı değerleri yakalıyorsunuz. Araçlarımızın kıymetini bilelim.
Rekorum 50 TL lpg ile net 282 km.( tamamı şehiriçi durkalkın çok oldugu yer ) Araç 2012 punto evo mylife 1.4 77 hp.
Alıntı:
hayırlı olsun hız sabitleyici
Alıntı:
sinaga Nickli Üyeden Alıntı
hayırlı olsun hız sabitleyici
sağolasın ali abinin emeği kadar seninde ali abiye yönlendirmen sayesinde takıldı darısı başına artık :)
Alıntı:
sağolasın ali abinin emeği kadar seninde ali abiye yönlendirmen sayesinde takıldı darısı başına artık :)
inşallah bende taktırırımda daha ali hocayla bir karşılaşamadık. ayın sonuna doğru malatyaya dönecem bi bakayım ali bey oradaysa cc işini halledeceğiz