Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar ben 90lık motoda fiat da kullandım şu anda opel de kullanıyorum şunu söyleyebilirim ki vites oranları konusunda Opel daha iyi geldi bana ve daha tasarruflu geldi..vites oranları fiat ın 90 lıklarına göre daha şehir içine uygun..şehirlerarası 90 ile giderken 5.vites 2 bin devirde bu da inanılmaz tasarruf sağlıyor canın sıkıldı basmak istiyorsan 6.vites 2 bin devir devam et..yani kısacası şanzuman bakımından Opel daha iyi olduğu için yakıtı daha az diyeyim..
hocam bende özellikle dikkat ettim benim araç 6. viteste 2000 devirde 108-110 falan yapıyo. olaya bu mantıkla bakınca benim aracın daha az yakması gerekiyor.
senin punto manuelmiydi bilmiyorum ama benim duologic 1800-1900 devirde 2. vitese(yol düzse) atıyor, 1500 devir civarlarında da diğer vitesleri atıyor. bazen araç ne çabuk 5 lemiş şaşırıyorum. ben de iddea ediyorum ki şartlar aynı olsun bi çok araç hakkındaki görüşümüz değişebilir.

örneğin arkadaşım da cilo var 4,3 karışık yakıyor(100tl 545 km yapıyor)
arkadaşımda 75 lik punto var 4,1 ler civarında

benim 95liğin fabrika verilerine göre daha az yakması gerekiyor ama şartlarımız çok farklı. mesala cilocu arkadaş gaz pedalına nerdeyse hiç dokunmuyor. otoban da 80 e sabitliyor vs vs.