Sonunda aracımın tüketim değerlerini ben de hesaplayım dedim. Bugün aracımla İstanbul-Edirne 4 kişi full klima açık Tem'de genel olarak 110-120 km civarı hızla gitmeye çalışarak, Edirne içinde sıkışık trafik de dahil olmak üzere 35 litre benzinle 550 km yol yaptım.
Yaptığım hesaplara göre 100 km'de yaklaşık 6.5 litre ortalama yakıt tutturmuşum. Bunun 470 km'si tem otoyolunda, 80 km'si Edirne ve İstanbul şehir merkezinde yapıldı. Otomatik vites için iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. Eco modu hiç açılmadı ayrıca...
Edirne'ye gidecek olanlara tavsiyem : Beyazıt Külliyesini mutlaka görün.Aydın'da ciğer tava yiyin. Mutlaka badem ezmesi alın. Peynir helvası da aldım ama daha denemedim o da iyidir muhakkak. Otoparklara dikkat edin bazıları çok kazıkçı. Adam saatine 3 TL alıyormuş. Allahtan sadece 3 saat kaldı araç. Başka bir yerde 3 saatine 5 Lira verdik aman dikkat edin..
Genel olarak 1 günde gezilebilecek bir şehir.Ayrıca temde kamyon terörü yaşanıyor. Birbirini sollayan sol şeridi kapatan koca koca kamyonlar, tırlar...
Yer imleri