yüksek bence dostum
Arkadaşlar,
İstanbulda gıdıp gıdım yol almaktan dizel arabanın keyfini süremez oldum. Uzun yolda çok keyifli ama
Trip değerlerimiz şöyle;
Ortamama hız:21 KM
A.Ortalama Yakıt Tüketimi :7,2 lt.
Sizce bu normal mi?
Araçla ilgili bilgiler; 1,3 mj 95 Ps 21000 KM'de. 18215 KM'de 20.000 bakımı yapılmıştı
Kullanımla ilgili bilgiler; Haliç ve genel İstanbul tarfiğinde eco mod hiç kullanmadan ve motor bayıltılmadan (devirli) kullanılıyor.
Yorumlarınızı alabilir miyim?
yüksek bence dostum
On numara)
Ama yol bilgisayarının değerleri tam doğru veriyi göstermez, en iyisi kendi hesabını yapmanız.
Kullanımınıza göre birde istanbul şehir içi bende iyi değerler.
Bende şu sıralar 8 litre yakıyorum 1.4 TDI 80 HP ile..
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Benzer hız ortalaması ile ben 6-6.5 arasında kalıyorum ama ne kadar sık 1. viteste kaldığınıza göre değişir. istediğiniz kadar dengeli ve nazik olun gaz pedalına karşın, 1. vites affetmez
Bu araçlar gerçekten uzun yolda inanılmaz ekonomik ama şehir içerisinde değerler normal seyrediyor. sizin ki biraz yüksek ancak aracın km. değeri biraz daha yükseldiği zaman yerli yerine oturacaktır.
Uzun yola çıkın moraliniz düzelsinBen bir depo ile 1000 km'ye yaklaştım mesela
95lik ve triptonik olması ve İstanbul trafiğinde kısa mesafeli yolculukları göze alırsak bence gayet normal..
Bu meret 1. 2. Viteslerde cok yakiyor anlıkta takip ediyorum 15 20 lere cıkıyor
Normal gibi, bende 35 km ortalama hız, 6.1 lt yakıt var şu anda çok normal geliyor bana, istanbul şehir içi 30000km de araba.
gayet normal hocam. bende aşağı yukarı 7.0 lt yakıyorum klima açık sıcağın altında dur kalk trafikte ne yaksın araba 3.0 mı yaksın?...
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
ne bileyim abi normalmi degilmi diye merak ettim![]()
Normal bence. Klima kapalı ortalama o hızlarda 6.8 falan yakıyorum 6.5'un altını görmedim.
az önce baktım. 35km\ortalama 5.2 yakıt
bende 6.3 yakıyormuşum
yüksek ben benzinlide böyle kullanıyorum....
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Benim Fiorino 75 beygirlik. Arabam şu anda 43 bin km. Ortalama hızımı hatırlamıyorum ama sürekli klima açık kullanırım ve sadece şehiriçi ortalamam bu aralar 6,4 - 6,7 arasında dalgalanıyor. Bence araban normal. Ortalama hız 21 çok düşük çünkü. O hızlarda tabiki tüketecek bu meret.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
ben 36 km/ort hızla 5,7 tüketiyorum 21 e normal 7,2
bu ort hızda hikaye önemli olan trafik durumu...mesela dün 26km ort hızla 5,0 yaktım...
Biraz çok degilmi kardeş 100 km de uzun yolsa 4 şehir içinde 7 ila 8 litredir bence yinede oaraçtan kullanan arkadaşlardan yorum almak çok daha ideal olur
km başına 1 tl yakmıssın mubarek neredeyse
valla kardesim psikolojimi bozuyor bu araba o gün aldım karsıma konustum ama ı ıhh laf dinlemiyo velet..
![]()
yaa ne bileyim bıraktım artık ilgilenmiyorum yakıt olayı ile)
bosch servisi aradım normalmi bu yakıt degerleri dedim adam biraz fazla yakıyor abi gel enjeksiyonları temizleyelim o zaman yakıt düser aracın cekisi yükselir dediolabilirmi acaba ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri