ben shellden alıyorum v-power herhangibir problem yaşamadım
Arkadaşlar Aracım henüz yeni 2000 km oldu sayılır. Çevremdeki insanlar genelde mazotu opettenn gazı shellden benzini ise eve sokma diyorlarAma forumda illaki üstatlar vardır iyi kötü yanlarını gören arkadaşlardan yorum ve tavsiyelerini bekliyorum. Fazla km yapamadıgım için mazot değişikliğine girmeden önce öneri almak istedim
ben shellden alıyorum v-power herhangibir problem yaşamadım
Shellden sasma
Opetten sonra herhangi başka bir markadan alan herkes çok memnun kalıyor
Shell Vpower ve Total Excellium dan çok memnun dizel kullanıcıları.
2. alternatif Shell FuelSave.
peki gerçekten de shell vpower mı? hepsini denedikten sonra performansları nasıl tanımlarsınız
neyi gerçekten mi?
Shell'in performansı her yakıtta en iyiler arasındadır, ama menzil bir çok akaryakıta göre düşük olur (Vpower için)
Total için ise performansı çok iyi olduğu gibi menzili de diğerlerinden daha iyi diye söyleneiyor.
benim bu zamana kadar kullandığım en performanslı yakıt Shell Vpower GTL (fiyatı da benzin gibi nerdeyse) ama menzili %5-10 düşürüyor.
Kullandığım en kötü dizel ise Opet Eurodizel (Menzil artıyor eyvallah en az %10 menzil artışı var ama motorda ciddi çekiş kaybı oluyor ve gürültülü oluyor.)
Şimdi daha da kötüsünü çıkartmışlaOpet EcoForce Dizel
3 Tip Sıralamam Var:
A- Paran varsa
1-Shell Vpower GTL
B- Normal Ücretli
1- Shell Vpower
2- Total Excellium
3- PO
4-5 BP - Full (Full kullanmadığım için BP ile kıyaslayamıyorum ama Opetten kötü değildir)
6- Opet Euroforce (Listeye yazmasam yeri var!)
C- Paran yoksa
1-Shell Fuelsave Dizel
2-Opet EcoForce Dizel (Listeye yazmasam yeri var!)
Alpet/ Akpet/ Lukoil bunları hiç bilmiyorum..
o halde seçmek gerekir, performans mı, ekonomi mi
Deneyerek oluyor bu işler. Siz de denedikçe kafanıza göre bir şey bulursunuz
Ben benzinli araca geçiş yaptım, benim kullanımıma en iyi PO 95Oktan geldi.
Ama Bonus Kart hangi firmayla kampanya yaparsa onu da almam demiyorum
Ortalama 400TL lik yakıta 40-50TL bonus veriyor her kampanyada.
4.30TL olan litre fiyatı -(kampanyalarla) 3.82TL ye gelmiş oluyor. Yani her türlü Full'dan ucuz oluyor![]()
Önümüzdeki bonus kampanyasını Full alarak kullanacağım(Eğer Bonus Pos cihazları varsa!), marka belirtmeksizin market ve akaryakıt alışverişi demiş![]()
Ben de diyordum bu muhabbet tekrar ne zaman açılacak diye. Kardeş burda her marka kullanan bulursun. Ben Ankarada PO kullanırım.Ama şuan kaçak benzin kullanıyorum mecburen.
Tavsiyem sana Total ya da PO'dan birinin temiz bir istasyonunu bul. ve sürekli ordan al. Firmadan ziyade istasyonun güvenilirliğine bak. Ankarada nerde yaşıyorsun.Neresi yakınn sana?
Shell son zamanlarda gercekten cok guzel. Sessız ekonomı yonunden po ya gore ıyı. Performans da guzel.
Opetın mazotu madem kötüyse fiat neden yakıt güvencesi koymuş??
Aracım TDI motor.
Full'dende mazot aldım, Kadoil'den de mazot aldım, devamlı BP'den mazot alırım aralarında hiç bi fark görmedim.
Belkide motorla alakalıdır.
Shell GTL öneririm valla performans açısından ama tüketimi biraz arttırır![]()
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Ya bu OPET sanırım son bir yıldır bozdu. Önceleri iyiydi sanki. Kattıkları katkılarımı değiştirdiler ne?
sürekli opet kullandım 3 yıldır.bu ecosunu çıkarınca shell fullsave alıyorum sanki opetten daha iyi ama tüketimi daha fazla...geçen yaz 2 depo kadar lukoil kullanmıştım bulgaristanda sanırım o ikisindende iyi...
Opet yakıtını bozmuş durumda. Bi kere total i deneyin farkı görüceksiniz.Başlık açmıştım ama buraya da yazayım son depo ile istanbul içi 850 km yol yaptım.Total çok farklı ilk alışımdan yarım saat sonra araçta ses kalmadı sanki.Daha önce shell kullanıyordum ve araç traktör gibi çalışıyordu ama totalden sonra neredeyse benzinli araç gibi sakin çalışmaya başladı.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
Motorini hep Shell fuel save alırım, bu gün PO'dan aldım arabanın sesi azaldı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri