Daha iyisi olamazdı![]()
Arkadaşlarım merhaba, aracım 2007 1,3 multijet emetion punto 90 hp 6 ileri, geçen gün 4 kişi ve full yüklü bir yola çıktık totaldede 920 km yol yaptım ve tam tamına toplam 195 tl lik yakıt harcadım öncelikle 195 tl ye 920 km yol yapmam iyimi kötümü puntoyu yeni aldığım için soruyorum çünkü ben normalde 1 depo ile yaklaşık 1.000 km yapılır diye duydum yani bir depoda 160-170 tl ye doluyor..
Ayrıca yolda klima açıkken arasıra klima bir anda kendi duruyor sonra yine çalışıyor ve ara sıra kuvetli üflüyor arasıra bir anda düşüyor kuvveti neden olabilir ?
klima otomatik olduğundan olabilir![]()
Klima kendi durup tekrar çalışıyorsa,torpido gözünün altındaki klima soketinde temassızlık olabilir.Aynı problem bende de vardı geçen hafta yaptırdım.
Ayrıca otomatik klima devrini kendi azaltıp yükseltebiliyor o konuda sıkıntı yok
Bence yakıtta çok iyi..
Palio 1.6 hl
Opel corsa 1.4 swing
Hyundai accent 1.5 Gls
Ford fiesta 3K
Audi A3 ambiante 1.6
Honda civic vtec
Wolswogen polo TDI
Grande Punto 1.3 multijet 75 bg dynamic.......
bencede çok iyi yakmışsın. ben en az kmde 19 kuruş yakabildim zaten o da 90la gitcende klima açmicanda tek kişi bincende vs vs anca öleee ; ) yakıtın gayet iyi ...
S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .
Valla Ozan kardeşim banada yakıt iyi gibi geldi ama yinede sormak istedim, ve şunu tekrar söylemek isterim araçta 4 kişiydik ve arka bagaj ağzına kadar yüklüydü yani araç full doluydu hızım ortalama 110-120 fakat Klima sürekli açık değildi yer yer açtım kapadım fakat 920 KM nin nereden baksanız 150 KM side tam bir rampa ve yer yer stabilize yoldu yani 1.vites veya 2.vites le gidebildim ve dediğim gibi 920 KM 195 TL yakıt valla dünya varmış
benim bundan önceki aracım Alfa Romeo 147 di ve LPG li olmasına rağmen 300 kuruş yakıyordu ölmüştüm ya süper bişeymiş bu DİZEL araçlar ve valla ben PUNTO dan o kadar memnununmki sürüş zevki yol tutuşu performansı inanın süper şiddetle tavsiye ederim herkeze..
Nuri kardeşim sen denizliliymişsin ya daha yeni farkettim ; )bi ara görüşelim denizli'de bol bol konuşuruz ...
bende gectigimiz hafta sonu istanbul dan kemere gittim arabada 4 yetiskin 1 cocuk klima 3. derecede acık bagaj agzına kadar dolu buradan depoyu fulledim antalyaya 150 km kala ceyrek depo idi bi daha 40 tl lik yakıt aldım kemere gittigimde ceyrek depo vardı hemen hemen..
tahmini olarak konusmak gerekiyor ise
780 km 170-180 tl ye gitmis oluyoruz sanırım yanlıs hesaplamadıysamnormalmi bu degerler?
Tamam Ozan kardeşim görüşelim ama sanki ben seni bir kaç kez gördüm ortamlardanbelki sende beni hatırlarsın benim ALFA ROMEO 147 vardı gri renkte hatta plakası da 20 AL 147 di belki sende hatırlarsın
neyse böyle anlatmama gerek yok böyle saçma olacak
görüşelim kardeşim mutlaka ok..
Valla Ömer kardeşim şimdi senin hesaba göre 780 KM 175 TL dersek benimkinide 920 KM 195 TL dersek hemen hemen yüklerimizde aynı fakat sende klima sürekli açık bende yer yer ama çok az açıktı..
yani 920 KM - 780 km = 140 KM
195 TL - 175 TL = 20 TL
yani ben 20-21 kuruş arası sende 21-22 kuruş arası yakmışsın bence bukadar yüklü araçlar olmasına rağmen güzel yakmış bence araçlarımız boş ve yüksüz olsaydı inan bana bu rakam 18-19 kuruşa düşerdi..![]()
aynen katılıyorum yada biz daha yavas gitseydikmesela ben yer yer 140-145 falan cıktım 100 gibi rakamlarla gitmis olsaydık ki (allah peygamber sabrı vermesi gerekiyor
) o zaman degerler dahada düserdi sanırm ama bu degerlerde cok cok iyi bence.. ofisin yanında fiat servisi var onlar sordular kacparaya gittin diye söyleyince cok iyi gitmissin dediler..
Arkadaşlar merhaba, bende geçtiğimiz hafta istanbuldan konya/akşehir e gittim ve toplamda 1066km yol yaptım 195tl lik mazotla yol bilgisayarım ortalama tuketımı 5.1 gösteriyordu hesapladım doğruydu, km de 0.19kuruş... istanbuldan sakaryaya temde 120/160 arası sakaryadan sonraki yollarda 100km yı hiç geçmedim 6. viteste dur kalk yapmadan, aynı dönüş yoluda bu şekilde oldu, temde de 100/110 u gecmeseydım muazam bir tasaruf olurdu sanıyorum... benım aracımda 2006 1.3mjet emotion 175000km de ve 4kişi, bagajımda full du... unutmadan klimam hep otomatık 23 derecedeydı
Konu envr tarafından (27/06/2012 Saat 17:52 ) değiştirilmiştir.
ben de eskişehirden döndüm denizliye dün 410 km 'yi 80 lirayla geldim ... ortalama yakıt tüketimi 5 lt gösteriyordu...
Enver kardeşim biz 920 KM 195 TL yaktık diye sevinmeye başlamışken sen naptın öylee yaaa1066 KM 194 TL vay anasını yaa valla kardeşim tebrik ederim süper yaa
hatta araban boşmu derken senin araçta full doluymuş ama nasıl olur diyecem gerçi 6.viteste gittim dur kalk falza olmadı dediğine göre o zaman bu 6.vites ekonomi vitesi dedikleri kadar varmış yani çünkü bende böyle birşey duydum yol güzelse dur kalk yok ise 6.vitesle 1 depo benzin ile 160-170 TL ile 1.000 KM yol yapılır..
aslında, ben bu başlığı görünce sevindimpuntom la ilk defa uzun yol tecrübem oldu hep şehir içi kullanıyordum, hatta yola çıkarken 22 kurustan hesapladım herşeyı, banada çok suprız oldu.. ama dedığım gıbı yollar çok musayitti çok nadır vites düşürdüm... ailemle gittim güle oynaya, bol geyıklı yavaş giderkende yol bunaltmadı, kesinlikle 6. vites olayı tam bir ekonomi sebebi
![]()
Bende gecen gün 170 tl ye full ledim aracı akçaya gittim oradada baya dolaştım kilamada hep acıktı araçta yüklü idi 120-130 km hızla gittim 850 km yaptım diye hatırlıyorum
way arkadas bizde iyi gitmisiz diye seviniyorduk adam 1000 küsür km yapmısallah nazardan saklasın kaza bela vermesin
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri