Sayfa 2/2 İlkİlk 12
40 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Şehir içi yakıt tüketimi hk.

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

birader şu hesabı anlatamadık galiba...
    17 km ortalama hızım 8,4 aot
    24 km ortalama hız 7,0 aot
    27 km ortalama hız 6,0 aot
    35km ortalama hız 5,0 aot
    39 km ortalama hız 4,5 aot

bunların hepside şehir içi...
    ortalama hızınızı yazmadan şehir içi tüketim şu bu diye sallamayın....
    birde gittiğiniz mesafe önemli benim gibi 2 km gidip motor soğutup bir daha 2 km gidip motor soğutursanız multijette 9,0 tüketimide görürsünüz....

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Şimdi bu hesaba göre de benim aracım güzel yakıyor 17 km ortalama ile 8.5 idi. Şimdi biraz daha düzgün kulanım ve shell fuelsave ile 7.5 e indirdik.
    biz gp'yi çok sevdik

Nihat Ugur
    Gokdeniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    42 aje 15
    Edilen teşekkür: 75

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende şehir içi 6.8-7 yakanlara hayret ediyorum.Demekki yükleniyosunuz pedala o zamanda haliyle harcama artıyor.Araçla giderken gaz pedalını kullanmada hassas bi ayar vardır,öyle bi basıcaksınızki sabit hızda giderken devir artık düşmeye meyillenirken sabitliceksiniz. Bu çok ince bi ayar,yazıyla anlatırken zorlanıyorum.Sıkışık trafikte önünüzdeki araca yapışık şekilde gitmek de yakıt artışına sebeb olur.Misal: yoğun trafikte 100 m lik mesafeyi öndeki araca çok yakın ve onun haretiyle aynı şekilde dur-kalk yaparak 20 defa gaz verip kalkıyorsak yaktığımız yakıt 2 birim ise aynı yoğunluktaki trafikte öndeki araç hareket ettikten , arada belli bir mesafe açtıktan sonra hareket edersek ve bu hareketimizde ani hızlanmadan kaçınıp çok yavaş gidersek 100 metreyi 10-12 gaz verme ile bitirip yaktığımız yakıtı 1-1.5 birime kadar düşürme imkanımız olur.Ayrıca eğer arada belli bir mesafe bırakarak hareket ederseniz büyük ihtimal öndeki araç siz hareket halindeyken durmuş ve siz durmadan tekrar hareket etmiş olacaktır ve size bi müddet daha mesafe kazandıracaktır.
    Ama böylede kullanırsak araya arabalar girer

Sent my iPhone using

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Öteki türlü de haşat oluyor araçlar gerçekten ya. Bir kalkışta en az iki üç kere dur kalk yapmak gerekiyor hele ki trafik sıkışık ve yokuştaysanız vay baskı balatanın haline
    biz gp'yi çok sevdik

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bana normal gibi geldi vitesler 1-2-3 ise..benim aracımda şu an ortalamam 6.2 90lık astra..ama ben bazen 4. vitese falan atıyorum ve bazen anlık yakıtım sıfırlara düşüyor ve aracı çalıştırdığımda 15 km yol yapıp kapatıyorum..

ozgur izmir
    ozgurcocuk ozgurizmir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

arkadaslar istanbulun trafigi hiç bir yerin trafigine benzemez benim aracim 105 benzin uzunyolda 5.3 gordum su anda sehir içi ortalamam 8.0 dizel için 6.0 6.5 iyi bence karar sizin (bu arada ben aracımı fazla kullanmıyorum aylık en fazla 100 km)
    Konu ozgurizmir tarafından (19/05/2012 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlış yazım

Mustafa KURT
    taka1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 16

Arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize minnettarım. kusuruma bakmayın şehir dışındayım konuya tekrardan dönemedim şimdi okudugum yorumlara bakılırsa ortalamam normal sanırım. sonuçta 1.2 ve 3. vites aralıklarındayım daha üstüne çok fazla çıkmıyorum ortalama hızım kaç bilmiyorum araçtayken bakar tekrardan yazarım.

ersan balkan
    WILD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 65

Aracımın şehir içi yaz verileri: (Her fırsatta rolantide gidip anai gaz ve frene dikkat ettiğimide söyleyeyim.Birde manuel modda kullanıyorum)
    25 KM ortlama hız
    Yakıt tüketimi 100 km de 7.0 lt

Mustafa KURT
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz

Şimdi baktım Ortalama hız, 21Km. Ortalama tüketim 6.6 lt. Son 130Km'nin verileri..

ömer kabak
    Seat Leon stylance punt0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 142

valla benimde ortalama hız 27 yakıt tüketimi ise 6,5 yeri gelince basıyorumda o zaman 7.0 lara cıkıyor..
    ama aracta yazılım mevcut oda etkiliyor olabilir 93 hp suan ya arttırıyor yada azaltıyor yakıtı tam cözemedim

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şu forumda benim kadar yakıttan muzdarip olan vatandaş yoktur heralde.. Km de 40 kuruş yakıyordum. ortalama 100 k de 9 litre.. enjektörleri söktrüp gönderdim ayar için sonuç aynı.. bor attık egr ve hava manifoltunu temizledik aynı. turboya baktık hortumlara baktık aynı. yakıt aldığım yerleri değiştirdim sonuç aynı.. gittim servise parçalayın bu motoru dedim. Sübaplar iticiler horozlar yataklar sekmanlar allah ne verdiyse komple sıfır motor toplattım sonuç gene aynı.. geçen gün yine foruma yazdım ortalamam 17km hız 8.6 tüketim diye.. herkes normal dedi.. hadş dedim bu sefer kasayım biraz birazda uzun yol yapayım..

Güncel değerler: hız ortalamam 35 km yakıt 5.8 litre.. ilk başlarda çok kasmıştım 80 i geçmedim , ışıklarda aracı stop ettim. şehir içine fazla girmemeye çalıştım .. Vitesi 2500 devirde değiştirmeye özen gösterdim .. Sonuç: 4.5 litre ortalama 45km ortalama hız.. 20 tl liz mazot ile şehir dışı 130 km yol gitti..

Burdan çıkacak sonuç araç ne kadar bakımlı olursa olsun ne kadar yakacağına siz karar veriyorsunuz.. Çok yakan punto yoktur ; şoför vardır

12. Bu mesajı için 2 kişi Ziyaretçi048'ye teşekkür etti:

Mustafa KURT
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz

Öncelikle geçmiş olsun. Yazınızı beğendim, dediginiz gibi araçın etkisi mutlaka var ama şoför belirliyor yakıtı.

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu forumda benim kadar yakıttan muzdarip olan vatandaş yoktur heralde.. Km de 40 kuruş yakıyordum. ortalama 100 k de 9 litre.. enjektörleri söktrüp gönderdim ayar için sonuç aynı.. bor attık egr ve hava manifoltunu temizledik aynı. turboya baktık hortumlara baktık aynı. yakıt aldığım yerleri değiştirdim sonuç aynı.. gittim servise parçalayın bu motoru dedim. Sübaplar iticiler horozlar yataklar sekmanlar allah ne verdiyse komple sıfır motor toplattım sonuç gene aynı.. geçen gün yine foruma yazdım ortalamam 17km hız 8.6 tüketim diye.. herkes normal dedi.. hadş dedim bu sefer kasayım biraz birazda uzun yol yapayım..

Güncel değerler: hız ortalamam 35 km yakıt 5.8 litre.. ilk başlarda çok kasmıştım 80 i geçmedim , ışıklarda aracı stop ettim. şehir içine fazla girmemeye çalıştım .. Vitesi 2500 devirde değiştirmeye özen gösterdim .. Sonuç: 4.5 litre ortalama 45km ortalama hız.. 20 tl liz mazot ile şehir dışı 130 km yol gitti..

Burdan çıkacak sonuç araç ne kadar bakımlı olursa olsun ne kadar yakacağına siz karar veriyorsunuz.. Çok yakan punto yoktur ; şoför vardır
    size sonuna kadar katılıyorum.1,4 fire dualogic ile şehiriçi 1 depo ile 650 km ye yakın gittim dedim forumda 1 şahıs sallama dedi
    aynı araçla 550 km gittiğimde oldu.kesinlikle kullanım koşulları çok etkiliyor.

-şöförün sürüş şekli
    -trafik
    -motor ısısı
    -hava oşulları
    vb. birçok faktör var

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    size sonuna kadar katılıyorum.1,4 fire dualogic ile şehiriçi 1 depo ile 650 km ye yakın gittim dedim forumda 1 şahıs sallama dedi

-şöförün sürüş şekli
    -trafik
    -motor ısısı
    -hava oşulları
    vb. birçok faktör var
    Düşününce hayal gibi geliyo tabi 650 (Benim koşullarıma göre!)
    Ben en iyi 600 gördüm henüz, daha fazla gitmesi için daha ne yapabilirim ki diyorum kendi kendime

Ama eminim ki kısa mesafesi hiç olmayan bir kişi; ortalama istanbul trafiğinde(trafikte dur kalka pek girmeden) 700'ü devirir diyorum

1.4 fire için tabiki de bu yazdıklarım

mehmet yilmaz
    iskmehmet1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    52 AR 675

-şöförün sürüş şekli
    -trafik
    -motor ısısı
    -hava oşulları
    vb. birçok faktör var

o benim

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düşününce hayal gibi geliyo tabi 650 (Benim koşullarıma göre!)
    Ben en iyi 600 gördüm henüz, daha fazla gitmesi için daha ne yapabilirim ki diyorum kendi kendime

Ama eminim ki kısa mesafesi hiç olmayan bir kişi; ortalama istanbul trafiğinde(trafikte dur kalka pek girmeden) 700'ü devirir diyorum

1.4 fire için tabiki de bu yazdıklarım
    eco yu hiç kapamiyorum.birde 650 km içinde 2 yada 3 kez trafiksiz yoldakartal-merter yaptım.(45 gidiş-45 dönüş)

Furkan menude anlık tüketimi aç yol bilgisyarına göre gazı ayarla 120 km de eğimi bir yolda 3-4 lt ye düştüğü oluyor,eğim müsaitse cut off süper oluyor

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı iskmehmet1975 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o benim
    Mehmet bey lütfen dürüst ol sen KAMURAN mısın değilmisin ?

Eğer değilsen çok yüklenmiştim kusura bakma hatta özür dilerim gereksiz sürtüşme için
    Konu since1453 tarafından (24/05/2012 Saat 17:32 ) değiştirilmiştir.

volkan kaymak
    vvkaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 12

taka1 bende manisada oturuyorum.
    Her gün sabahtan yeni manisadan laleliye ordan Organize sanayiye gidiyorum toplam yol 8 km yol sonra stop ediyorum. Bu kullanımda yazın 5,5 ortamala kışın 6,2 ortalama çıkıyor. (hava sıcaklığı genel olarak çok değiştiriyor)

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

eco yu hiç kapamiyorum.birde 650 km içinde 2 yada 3 kez trafiksiz yoldakartal-merter yaptım.(45 gidiş-45 dönüş)

Furkan menude anlık tüketimi aç yol bilgisyarına göre gazı ayarla 120 km de eğimi bir yolda 3-4 lt ye düştüğü oluyor,eğim müsaitse cut off süper oluyor
    O hızlara çıkmıyorum ya E-5 gidip geliyorum. (25+25kmlik yolum var.)

Eskiden (dCi Megan varken :'( ) +10km fazla bile olmasına rağmen, temden 120-130kmh gider gelirdim, temdeki eğimleri de dediğin gibi kullanırdık Ama düşük hızlarda eğim de kurtarmıyor. 70-90 ara ara 110kmh E-5'ten git gel yapıyoruz tın tın..

Ona rağmen 7.5-8lt arası değişen değerim var. Haftaya birdaha dolduruyorum bakalım durum ne çıkacak.

yasin cigerci
    ysn29 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

s.a arkadaşlar istanbul tirafiğinde aracı 5.2 5.5 olan arkadaşları kutlamak gerekir bence ben o kadar dikkat edip devirli kulladığım halde istanbul trafiğinde 6.4 aşşasına inebilmiş değilim araçlara serviste program atıp yakıt dengesini ayarlıyorlar diye duydum ne kadar dogrudur..?
    Konu ysn29 tarafından (05/09/2012 Saat 02:12 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12