Şimdi bu hesaba göre de benim aracım güzel yakıyor17 km ortalama ile 8.5 idi. Şimdi biraz daha düzgün kulanım ve shell fuelsave ile 7.5 e indirdik.
birader şu hesabı anlatamadık galiba...
17 km ortalama hızım 8,4 aot
24 km ortalama hız 7,0 aot
27 km ortalama hız 6,0 aot
35km ortalama hız 5,0 aot
39 km ortalama hız 4,5 aot
bunların hepside şehir içi...
ortalama hızınızı yazmadan şehir içi tüketim şu bu diye sallamayın....
birde gittiğiniz mesafe önemli benim gibi 2 km gidip motor soğutup bir daha 2 km gidip motor soğutursanız multijette 9,0 tüketimide görürsünüz....
Şimdi bu hesaba göre de benim aracım güzel yakıyor17 km ortalama ile 8.5 idi. Şimdi biraz daha düzgün kulanım ve shell fuelsave ile 7.5 e indirdik.
biz gp'yi çok sevdik
Öteki türlü de haşat oluyor araçlar gerçekten ya. Bir kalkışta en az iki üç kere dur kalk yapmak gerekiyor hele ki trafik sıkışık ve yokuştaysanız vay baskı balatanın haline![]()
biz gp'yi çok sevdik
bana normal gibi geldi vitesler 1-2-3 ise..benim aracımda şu an ortalamam 6.2 90lık astra..ama ben bazen 4. vitese falan atıyorum ve bazen anlık yakıtım sıfırlara düşüyor ve aracı çalıştırdığımda 15 km yol yapıp kapatıyorum..
arkadaslar istanbulun trafigi hiç bir yerin trafigine benzemez benim aracim 105 benzin uzunyolda 5.3 gordum su anda sehir içi ortalamam 8.0 dizel için 6.0 6.5 iyi bence karar sizin (bu arada ben aracımı fazla kullanmıyorum aylık en fazla 100 km)
Konu ozgurizmir tarafından (19/05/2012 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlış yazım
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize minnettarım. kusuruma bakmayın şehir dışındayım konuya tekrardan dönemedim şimdi okudugum yorumlara bakılırsa ortalamam normal sanırım. sonuçta 1.2 ve 3. vites aralıklarındayım daha üstüne çok fazla çıkmıyorum ortalama hızım kaç bilmiyorum araçtayken bakar tekrardan yazarım.
Aracımın şehir içi yaz verileri: (Her fırsatta rolantide gidip anai gaz ve frene dikkat ettiğimide söyleyeyim.Birde manuel modda kullanıyorum)
25 KM ortlama hız
Yakıt tüketimi 100 km de 7.0 lt
Şimdi baktım Ortalama hız, 21Km. Ortalama tüketim 6.6 lt. Son 130Km'nin verileri..
valla benimde ortalama hız 27 yakıt tüketimi ise 6,5 yeri gelince basıyorumda o zaman 7.0 lara cıkıyor..
ama aracta yazılım mevcut oda etkiliyor olabilir 93 hp suan ya arttırıyor yada azaltıyor yakıtı tam cözemedim![]()
Şu forumda benim kadar yakıttan muzdarip olan vatandaş yoktur heralde.. Km de 40 kuruş yakıyordum. ortalama 100 k de 9 litre.. enjektörleri söktrüp gönderdim ayar için sonuç aynı.. bor attık egr ve hava manifoltunu temizledik aynı. turboya baktık hortumlara baktık aynı. yakıt aldığım yerleri değiştirdim sonuç aynı.. gittim servise parçalayın bu motoru dedim. Sübaplar iticiler horozlar yataklar sekmanlar allah ne verdiyse komple sıfır motor toplattım sonuç gene aynı.. geçen gün yine foruma yazdım ortalamam 17km hız 8.6 tüketim diye.. herkes normal dedi.. hadş dedim bu sefer kasayım biraz birazda uzun yol yapayım..
Güncel değerler: hız ortalamam 35 km yakıt 5.8 litre.. ilk başlarda çok kasmıştım 80 i geçmedim , ışıklarda aracı stop ettim. şehir içine fazla girmemeye çalıştım .. Vitesi 2500 devirde değiştirmeye özen gösterdim .. Sonuç: 4.5 litre ortalama 45km ortalama hız.. 20 tl liz mazot ile şehir dışı 130 km yol gitti..
Burdan çıkacak sonuç araç ne kadar bakımlı olursa olsun ne kadar yakacağına siz karar veriyorsunuz.. Çok yakan punto yoktur ; şoför vardır
Öncelikle geçmiş olsun. Yazınızı beğendim, dediginiz gibi araçın etkisi mutlaka var ama şoför belirliyor yakıtı.
size sonuna kadar katılıyorum.1,4 fire dualogic ile şehiriçi 1 depo ile 650 km ye yakın gittim dedim forumda 1 şahıs sallama dedi
aynı araçla 550 km gittiğimde oldu.kesinlikle kullanım koşulları çok etkiliyor.
-şöförün sürüş şekli
-trafik
-motor ısısı
-hava oşulları
vb. birçok faktör var
Düşününce hayal gibi geliyo tabi 650(Benim koşullarıma göre!)
Ben en iyi 600 gördüm henüz, daha fazla gitmesi için daha ne yapabilirim ki diyorum kendi kendime![]()
Ama eminim ki kısa mesafesi hiç olmayan bir kişi; ortalama istanbul trafiğinde(trafikte dur kalka pek girmeden) 700'ü devirir diyorum
1.4 fire için tabiki de bu yazdıklarım![]()
taka1 bende manisada oturuyorum.
Her gün sabahtan yeni manisadan laleliye ordan Organize sanayiye gidiyorum toplam yol 8 km yol sonra stop ediyorum. Bu kullanımda yazın 5,5 ortamala kışın 6,2 ortalama çıkıyor. (hava sıcaklığı genel olarak çok değiştiriyor)
O hızlara çıkmıyorum yaE-5 gidip geliyorum. (25+25kmlik yolum var.)
Eskiden (dCi Megan varken :'( ) +10km fazla bile olmasına rağmen, temden 120-130kmh gider gelirdim, temdeki eğimleri de dediğin gibi kullanırdıkAma düşük hızlarda eğim de kurtarmıyor. 70-90 ara ara 110kmh E-5'ten git gel yapıyoruz tın tın..
Ona rağmen 7.5-8lt arası değişen değerim var. Haftaya birdaha dolduruyorum bakalım durum ne çıkacak.
s.a arkadaşlar istanbul tirafiğinde aracı 5.2 5.5 olan arkadaşları kutlamak gerekir bence ben o kadar dikkat edip devirli kulladığım halde istanbul trafiğinde 6.4 aşşasına inebilmiş değilim araçlara serviste program atıp yakıt dengesini ayarlıyorlar diye duydum ne kadar dogrudur..?
Konu ysn29 tarafından (05/09/2012 Saat 02:12 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri