ortalama tüketim 7,4 yazıyor bende
anlık tüketim 1..2..3 viteste 14 ile 9 litre arası 4..5 viteste 7,5 ile 6,4 litre ye düşüyor
70 km hız 5inci vites 3,5 litle düşüyor
1 dep ile 587 km yaptım arabam şu an 10.455 km
ilk aldığımda depoyu fulleyip 1 dep ile 386 km yol yapmıştım çok üzülmüştüm ama 10.000 km geçince çok düşecek demişlerdi
Konu onn.off tarafından (12/01/2012 Saat 19:30 ) değiştirilmiştir.
punto evolution
Arkadaşlar size gaza hafif dokunduğunuz zaman anlık tük. kaç gösteriyor? Merak ettim![]()
yazılım ile ilgili bir sorun olabilir...
Keyif BMW'Dir...
Uzun yolda 89 km ortalama hız ve 4 kişi ile 5.2 litrelik değer yakaladım,şehir içi genelde kışın soğuk havada kısa mesafeli kullanımda 8-8.5 litre ortalama yakıyor,ben kullanırsam 7.5 litreye düşürüyorum bu değerleri,yazın 6.5 litre şehir içi ortalama yakalamıştım.Araç şuanda 12.000 kilometreye yaklaştı ve eşim kullanıyor...
ustanın değerleri tam olması gereken değeler 1.4 fire için bence...bu arada bizim yol bil.ları çok saçma üst sınır 25 alt sınır 2.0 fln ...mesela agresif kullanımda ya da çok sakin kullanımda doğru ölçtüğünü düşünmüyorum...
benim aracımda da aynı problem mevcut. yol bilgisayarı genelde 10-11 litre arası geziniyor tabi bunda performanslı kullanımında etkisi çok büyük, fakat ekonomik kullanımda da en az 9 lt yi görebildim.
Fire motoru aldığım günden beri ortalama 8.5 litre üstünü hiç görmedim.Siz 12-13 litreyi nasıl görüyorsunuz anlamadım valla.Kısa mesafelerde sürekli kontak mı kapatıp açıyorsunuz acaba?Bu motor ancak bu gibi durumlarda bu kadar yakabilir.Ya aracınızda bir sorun var ya da sizin kullanım sitilinizle alakalı bir durum olsa gerek.Benim ortalama 12-13 litre yakmam için ancak aracı vitesleri geç değiştirerek zorlayarak,motoru bağırtarak kullanmam gerek herhalde.
Daha şimdi baktım kardeş benmimki 12.9 gösterdi araç 94 km de dualogic 1.4 evo![]()
Berk benim 320 km yi geçti ortalamam hala 7,2hatta bir ara 6,0-6,50 arası idi 40 km fln kartal içi 2-3 km kısa mesaf şeklinde kullanınca 7,70 fln oldu...dün yine 7,10-7,20 civari kaldı.depoyu fulledim yok bilgisayarı 500 km civariydi....
avrupa yakasına git gel yapınca AOT epey düştü şuan 670-700 km fln civari
![]()
gazdan ayağını çekince anlık tüketimi artan bir durum varsa, yol bilgisayarındaki birimi değiştirmişsiniz demektir. lt/ 100 km olması gererekn değer km/litre olmuş. bir litre ile 13 km gidiyorsunuz, bu da 7.7 ortalama demektir, sorun yok bence. sadece birimi değiştirin
Bunu menüden ayarlabilir miyim ? Bilginiz var mı ?
64000 km de araç dediğim gibi 2-4,5 devir arası kullanıyorum aşırı yormuyorum aracı..
Valla kızıltoprak oturuyorum işim dudullu'da 12 km bir mesafe var ,bazen servis yerine arabayla gidiyorum . Şehir içi değişiyor bazen 3 km bazen 30 bilirsiniz ama aracı yormadan kullanmaya çalışıyorum..
Senin motor sıfır daha kardeş![]()
Her 100km de bir depoyu tekrar fullediğinizde akaryakıt pompasında yazan litre en sağlıklı ölçü tüketim için. Yol bilgisayarı tam verim veremiyor. 13 litreyi o motora yaktırmak gerçekten çok zor. Servise göstermek çözüm.
Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...
Yine yerinizde olsam, 3.000 km daha bekleyip anormal tüketim sonrası edeceğim zarar yerine, bakıma biraz erken gitmeyi tercih ederdim. Bakım 150 tl civarı nede olsa. Erken bakımın aracada bütçenizede bu şartlarda zararı yok.![]()
Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...
berk benzin koy az makineye açtır o daha![]()
ben şehir içi 6,7 görmüştüm bi ara,ondan üstüne hiç çıkmadım.
Okula giderken çevre yolu kullanıyorum günlük 150 km 4.5 yaıkıyorumkasarsam anca 4.7 ye çıkıyo,çok iyi yakıyo
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri