Alıntı wepster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
km de 250 kuruş yakıyor demektir. 20 tl ye 80km. ortalama hız 60sa deviri nasıl 2000-3000 arası tutuyorsunuz?
ortalama hızı gidişe göre hesapladım. 20 km yol / 20 dakika zaman = 60 km/h ortalamaya tekabül eder.2000-3000 arası derken vites geçişlerini 2700 lerde yapıyorum ve hangi viteste devam edeceksem 2500 lere sabitliyorum.

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yakıt tüketimi normal.
yaz ayları motorun ısınması için güzel ancak turbo araçlar soğuk havayı daha çok severler. çünkü motora basılan hava ne kadar soğuk olursa yanma o kadar daha iyi olur, performans artar. yaz aylarında gündüz - gece hava sıcaklığından farkından bile aracın performansı değişiyor. öğlen sıcakta motor şişiyormuş gibi oluyor gaza yüklenildiğinde.
klimada açıksa 6 - 6.5 gayet normal şehir içinde.
başka marka sürücülerinin şehir içinde 4 - 4.5 yakıyorum laflarına bakmayın, aldanmayın. hergün en az 3 -4 çeşit dizel (fiesta tdci, clio dci, accent crdi v.s.) araba geçiyor altımdan. hiç biri 6 - 7 lt nin altında değil ortalaması.
hocam yalnız arabaya göre değişiyor.mesela bende dacia logan var 1.5 dizel şehiriçi 5.5 ten fazla yakmıyor.fakat aynı zamanda c4 picasso var o da hiç 7 den aşağıya inmiyor.peugeot 2005 model panel tipi yüksüz şehiriçi 9 a kadar gidiyor.artık kullandıkları teknolojilerdenmidir nedir araçlar arasında bariz fark var.ama ben renault-dacia kadar az yakan dizel motor daha görmedim.