Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cemal şimdi oldu 1 yıl yazılım 2 yıl parça garantisi önemli olan nokta bu tamamdır
Kesinlikle güvensizlik yok yanliş anlamayın
ben sizleri yanlış anlamadım...ancak yazdıklarım çok uzun olduğu için sanırım yazdıklarımı atlıyorsunuz...
ben en baştan beri aynı şeyleri diyorum
cihaz için 2 yıl her türlü garanti...1 hafta müşteri memnuniyeti..

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Olay biraz karışmış
1Hafta süre performans'ın anlaşılması için tabiki yeterli bir süre. Ancak yakıt tasarrufunun ne kadar olduğu görebilmek adına biraz kısıtlı.

Mesela benim durumumda kısa mesafede ne kadar yakıt tasasrrufu yaptığını görmek için tüm 1 haftamı aracımla uğraşarak geçirmem lazım Çalıştır 2km git stop et 3-4 saat bekle soğusun, günde 3-4 kere haftada 20kere yap. 40km'de ne yaktığına bak.

Keşke İstanbulda 1 tane Fire kullanıcı olsaydı gider sorar muhabbet eder birlikte bakardık olaya
sizin gibi kısa mesafe kullanıcılar zaten ekonomiyi pek göremez....

bunun tek çaresi...montaj öncesi...depoyu fuller...çıkar 50-100 km gideriz...montaj sonrası aynı güzergahı...tekrar dolaşırız...ve her ikisinde ne kadar yakıt aldı ...bakarız...

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bir sorum daha olacaktı. Hidrojen üretim hızı/debisi sabit mi acaba? Yoksa yakıt emişine göre artan azalan bir sistem mi mevcut?

Sabitse eğer dur kalk trafiği olan yerlerde ya da kısa mesafe sürücüleri için yararlı olmayacaktır gibi geliyor.

Atıyorum:
Aracın anlık 7lt çektiği yerde= 6ltbenzin +1lt H2 geliyordur %15tasarruf
Ve aracın anlık 14lt çektiği yerde=13ltbenzin +1lt H2 geliyordur burda da %7tasarruf olur. (Kalkışlarda yokuşlarda vs vs.)

Sistemin hidrojen besleme düzeniyle, bu konu çerçevesinde biraz bilgi verebilirmisiniz?
hidrojen debisi...voltaj ve amperler alakalı...ancak elektronik kontrol kartı voltaj ve amperi belli bir aralıkta sabit tutuyor ...böylece üretimde sabit oluyor.

aracın devri yada gaz pedali ile bağlantılı değil...sistem bağımsız çalışıyor.sabit bir üretim var.

şunu çok açıkca diyebilirim...

ister 90km hızla git...ister 200km ile...yapılan ekonomi aynı....

bu chip tuningde de aynı şekilde oluyor...

daha önce 200km hızda 14 litre yakan passat 2000 200hp tfsi araç...tuningden sonra....12 litreye düştü...

şehir içinde 10 litre yakarken...sonrasından 8-7.0 litre yakıyor...