İki kere uzun yol yaptım aracımla. izmir ve eskişehir olmak üzere ikisinde de ortalama tüketimim 5.0 dı. hızım genelde 110-120 bandının altına inmedi. zaman zaman 140 la gittiğimde oldu.
şehir içinde ortalama 6.5 yakıyorum.
bugun bende kendi rekorumu kırdımönce ortlama yakıtı 0 ladım sonra bursa içinde gemlikten bursa merkez ordan nilüfer sonra tekrar gemlik ve evimin garajına soktuktan sonra ortalama yakıta baktım 4,7(araç Golf TSİ 140 hp ) bu benzin fiyatları insana rekor üstüne rekor kırdırıyor
daha önce punto t-jetle 5,2 yapmıştım ama tsi la kendi rekorumu egale ettim
kmde 0,195 kuruş yakmışım benzinli araçla lpg li gibi gitmişim valla![]()
Konu speedy_16 tarafından (05/07/2011 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.
İki kere uzun yol yaptım aracımla. izmir ve eskişehir olmak üzere ikisinde de ortalama tüketimim 5.0 dı. hızım genelde 110-120 bandının altına inmedi. zaman zaman 140 la gittiğimde oldu.
şehir içinde ortalama 6.5 yakıyorum.
Şehirlerarası 90 civarı sabit hızda hızlarda 3.5-4.5 arası değişiyor.
ankara akçay arası 620 km yol yaptım ortalama hız 66 km yakıt ortalamam 3.0 inanamadım müslüm beyide aradım yapabılceğin en mukemmel şekilde kullanmıssın arabayı dedi akçaya geldiğimde tekrar fulledim 73 tl ye doldu litresi 3.58 den çoğu ınanmıyacak eminim acaip mutlu oldum bu kadar az yaktığı için
bursa yı biliyomusunuz bilmiyorum normalde hiç kasmadan ser 90-120 arası kullnımda herhangi benzinli puntoda 6 litrelerde yapabilir sölediğim o yolu bugn 6.vites 1500 ,1700 d/dk 90-70 arası değişen sabit hızla yaptım bugn rekorum oldu buda benim zatenaracın avatajı 1500-4000 arası sabit 220 nm tork gücü veriyor o yüzden düşük devirde araç boğulmuyo ve ekonmik oluyor 1500 1700 d/dk sabit düz yolda anlıkta 3,5 4,5 arası takılıyo artada bayır yukarı aşşağı eğim falanda olduğundan gidiş geliş 105 km ortalaması 4,7 oldu sürekli düz olsa belki 0.2 0,3 faln daha bile az olabilir t-jetlede aynı yolu 5,2 sabit 80 le yapmıştm
anakradan bursa gemliğe kadarda bi önceki ortalamam 4,9 olmuştu yine tsi 140 la
bu arada araç boş klima kapalıçeyrek depo benzin + ben (69 kg )
havalar sıcakken araç daha bi az yakıo yada bana öle gelio bide bor power atıpta denemek lazım daha altı olabilirmi bu rakamın die
NOT verdiğim değerelr sabit hızla giderken yol bilgisiyarının verdiği ortalamdır yola çıkmadan ortalamayı sıfırladım öle başladım
Konu speedy_16 tarafından (05/07/2011 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir.
19 yaşındayken biz de çok basıyorduk, trafik şaka kaldırmaz,trafikte erkeklik olmaz,saniyelik hata hayatları karartır,aman dikkat...
evet haklısınız ama 140 hp tsi motordan bahsediyor arkadas ondan dedimaslında dememın asıl sebebı 140 lıkları gecemıyorum roll da drag da ondan kıskandım biraz
![]()
Esasında dizel motorların avantajı 100 ila 120 km arasında gittiğinizde bile tüketimin 5.0 litrenin üzerine çıkmaması. istanbuldan antalya veya izmire kadar saatte 80 ya da 90 km ile gitmek sıkabilir insanı. otobanda ve bölünmüş yollarda 110 ila 120 arası bir sürat ile yol alıp 5.0 litre yakmak bence yeterince ekonomik. bölünmemiş tek şerit yollarda zaten hızınızı 80...90 km arası tutmak zorundasınız ve bu hızlara indiğinizde otomatik olarak tüketiminiz de 4.5 litrelere iniyor. bir diğer konuda güzergahınız !! aşırı inişli çıkışlı ve virajlı yollarda yavaş bile gitseniz sürekli vites küçülttüğünüz için tüketim değerleri artıyor.
civic stok sa normal
ben geçenlerde vtec 2 ile denedim aracın extra
hava filitresi kiti
headers
70mm düz boru
son susturucu
debriyaj
extra bi ecu bağldı aracı 7200 d/dk de limitör yapıodu performansını arttırıyodu benim bildiğim bunlar vardı araçtı başka extra bişeyi varmı bilmiyorum motor faln indirip tekrar takmışlardı yaklaşık 130 hp civarı sanırım ama ecudan önce bursanın en iyi yürüyenlerinden biri tsi 140 stok extra vtec tede bendede 17" jant war
60-200 denedik
014.MP4 - Car Videos on StreetFire
016.MP4 - Car Videos on StreetFire
3-4 ile 6-7 boy arası değişen kere deneme yaptık
ama civic ğin sesi yakından mükemmeldi hasta oldum
Konu speedy_16 tarafından (05/07/2011 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir.
guncell
zeki bey kendinizi tanıtırsanız eski nick felan ne olduğunu anlayalım isterseniz ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri