Merhaba Alper bey dediğin doğru Bu sakin kullanım her zaman olmuyor ,bazen sakin kullanıyorum bu değerler çıkıyor bazende dediğin gibi bastır yola yapışsın araç 150 km yapsın . Benzin fayatı umurumda değil aylık ortalam 900 lira para ödüyorum . Amacım sırf gezmek
70.000 km dir 5.3 ten aşağı görmek nasip olmadı
multiair çok az yakıyor sakin kullanımda, tamam benzin pahalı ama dizelle yapacağın kar kimseyi zengin etmez...multiair uzun yolda 20-22 kuruş yakıyor gibi çok iyi bir rakam bu...tabi bu değerler 110 km civarında hızlarla eğer 6. viteste 90 gibi bir hızla giderseniz iyice az yakıyor...
Punto 1.4 S&S Lounge Skydom+ESP Paketi+Sport Kit
valla arkadaslar bende dizel 1,3 mjet var devir saatini 2000 sabitlersem 3 ila 3.5 lt /100km yakıyor ama 110km hızla kullanırsanız temde 5 ila 5,5 arası
Bence bu Multiaırlar çok iyi motor 77 lik gibi yakar sakın ve normal kullanım şartlarında . Ama güç ve hız istersen sana istediklerini verir ve çabuk tepki verir. Arkadaşlar puntolara oldum olası hastaydım ama grande Puntoyu alamamıştım şimdi en kıyağını aldım . Allah herkese nasip etsin .Saygılar.
Arkadaşlar bırakın ya, 70 le 80 le uzun yol mu gidilir. Az yakacam diye bu kadar da abartmamak lazim.
evo evo..
alışkanlık meselesi bence
senelerce ağır vasıta şöförlüğü yaptım
25 ton mermerle muğladan istanbula 20 saati aşkın bir zamanda gelince
60-70 le bile yol gitmeyi öğreniyor alışıyor insan
önce sabır işi sabır ve nefsinize hakim olabiliyor yanınızdakileri karşınızdakileri ve aracınızı düşünüyorsanız bunların yanında devreye cebinizide alırsanız sıkılmak aklınızın ucundan bile geçmiyor
aksine keyif bile alabiliyorsunuz![]()
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
valla ben ortalama yakıta bakıp 4lt nin altını görünce çok keyifleniyorum..Bütün sıkıntılarım yok oluyor..60 la gitsem daha az yakıcagını bilsem 60 la giderim..ama en ideali 80km sürat
![]()
This is not personel, just business..
hadi len seni geçen gün sahilyolunda 150 ile giderken hemde makas atarken görmüşler
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Bende 1.3 95 mjet var şuan 1050 kmde 15 gün oldu aracı alalı ortalama tüketim 6.0-6.3 arasında gidiyor. genelde 2500-3000 devir arası vites değiştiriyorum. dualojik vites manuel kullanmayı tercih ediyorum. daha ileriki km.lerde yakıt sarfiyatı düşer diye umut ediyorum inşallah uımduğum gibidirgerçi bu değerler bile beni mutlu ediyor ki bundan önceki aracım golf5 fsi benzin dayanmıyordu namussuza
ortalama 9.0-9.5 litre yakıyordu.
Ortalamanız kesin düşecektir ama daglar farketmiyor tabiki. Sizde araca daha iyi alışacaksınız ve bu etkenlerle birlikte aynı şartlarda tabiki gözle görebilirsiniz yakıttaki azalmayı. 3000 deviri beklemenize pekte gerek yok bilhassa düz yada aşagı egimli yollarda.. Güzel ve tasarruflu sürüşler dilerim.
This is not personel, just business..
Tşk.ler yorumunuz için. inşallah zamanla aracada alışırsam sarfiyat düşer.
90km hız pekde dın dın değil amaç rekor değil tasarruf. zamanında şöyle bir denemem olmuştu EVO ile istanbul'dan Ordu ya gittim giderken hız sabitleyici 95km hıza sabitledim ve gittim 11,5 saatte 1 (depoda 6lt kalmıştı)depo mazot ile gittim 920km. sonra istanbula dönerken senin gibi Allah ne verdiyse bastım 185km hıza kadar çıktım ve aynı yolu 9 saatte gittim 2,5 saat kar ettim. zararıma gelince yarım depo mazot aynı yolu 1,5 depo mazot ile döndüm.
en son uzun yolculuğumda 1690km
istanbuldan antalyaya 4.1 ile gittim. 4.2 ile döndüm..
ortalama gidiş 87km/h - dönüş 91km/h
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri