Nükleer enerji nasıl son çare olabilir, ayrıca bu neyin propagandasıdır, buraya nasıl soktunuz bu konuyu? Akıl fikir versin derken bunları da kastediyorum. Ben vergiden birileri zengin oluyor derken nasıl milletle kavga etmiş oluyorum? Kaçak yakıt konusunu yasalarla sınırlandırmıyor da devlet vergiyi bizim cebimizden soygunla alıyor diyorum, sorunları söylemeye veya tartışmaya gelmemişsin, kavga etmeye gelmişsin diyorsun. Sayın arkadaşım, seninle muhatap olmam diyorsun ama ben senin burada yazdıklarının hepsini okudum ama sen yazılanları okumadan ahkam kesip bir oradan bir buradan alakasız şekilde sallıyorsun. Bu vergi konusunu nasıl "içki ve akaryakıt hızlı tüketilen mamuller dolayısıyla en kolay vergi alınabilecek şeyler" diyerek haklı bulabiliyorsun? İçki ve akaryakıta gelene kadar yediğimiz yiyecekten tut da soluduğumuz havadan da vergi alınabilir! Bu nasıl bir mantıktır ya!
Nükleer enerji konusunu buraya nasıl soktun bilmiyorum ama bu bambaşka bir konu. Güneş enerji potansiyeli bizim neredeyse yarımız olan Almanya'nın 2020'ye kadar nükleer enerji santrallerini kapatıp güneş enerjisine yönelmesi olayları nedense bu ülkede hiç anlatılmıyor. "Bir rüzgar gülü bir köyün elektrik enerjisini karşılamaz, istersen değerlerine bak" demişsin. Neredeki köylere bakıp bu hesabı yaptın, hangi rüzgar potansiyeli olan bölgelerde bu karşılaştırmayı yaptın? 12 ay boyunca yağış alan Karadeniz bölgesinde hesaplandıysa bu elbette karşılamaz.
Antalya yılın neredeyse 12 ayı güneş alan bir bölgede ve yeryüzü şekillerinde çok yüksek bölgeler bulunuyor. Güneş enerjisi potansiyeli özellikle bu enerjiyi aktif olarak kullanan Avrupa ülkelerine göre tartışılmaz düzeyde fazla ve yüksek bölgelerde de rüzgar potansiyeli fazla. Ama biz kalkmış nükleer santral yapıyoruz bravo doğrusu!
Arkadaşın biri de demiş ki Sayın arkadaş öncelikle muhalefet de destekliyor nükleer enerjiyi bu bir. İkincisi buraya nükleer konusunu ilk yazıp propagandaya dönüştüren Xnode adlı arkadaş. Okumadan, öğrenmeden, düşünce sahibi olmadan nasıl fikir sahibi olabiliyorsunuz, neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum doğrusu.
Allah akıl fikir versin diyorum tekrar. Ben AKP, CHP, MHP ya da şu bu demiyorum. Hak yemek, soygun diyorum, hemen psikolojik olarak üste çıkıp konuyu kapatmak için siyaset diyorsunuz.
Yer imleri