Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Punto Evo 1.4Fire Yakıt Tüketimi??

Selçuk Ferik
    mrsalu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 K 0878
    Edilen teşekkür: 28

Valla yazılanlara bakınca kendime kızmaya başladım.
    Bu bu yakıt ortalamalarını hala yol bilgisayarında göremedim

Bu arada Aracınızın 5.000'km de ücretsiz servis bakımı var.
    Gitmeyi ihmal etmeyin.

Erkan AKGÖREN
    era007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 5

şu an şehir içi 8,2 /100. yakın zamanlarda şehir dışına çıkmadım. Diğer yazan arkadaşların ortalamalarına baktığımda benimkine oranla çok düşük. araç 7250 km de. Vitesi 3000 devirde değiştiriyorum. kalkışlar o kadar süratli olmuyor ona rağmen bu seviyelerde.Sizce kilometre arttıkça yakıtda düşer mi?
    Birde arkadaşlar 1.4 fire motorlu aracı olanlar performanstan memnun musunuz? Bazen gaza abanıyorum araba gitmiyor. Bence bu kasa için bu motor çok düşük. Sizde öyle mi düşünüyorsunuz?

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Alıntı era007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu an şehir içi 8,2 /100. yakın zamanlarda şehir dışına çıkmadım. Diğer yazan arkadaşların ortalamalarına baktığımda benimkine oranla çok düşük. araç 7250 km de. Vitesi 3000 devirde değiştiriyorum. kalkışlar o kadar süratli olmuyor ona rağmen bu seviyelerde.Sizce kilometre arttıkça yakıtda düşer mi?
    Birde arkadaşlar 1.4 fire motorlu aracı olanlar performanstan memnun musunuz? Bazen gaza abanıyorum araba gitmiyor. Bence bu kasa için bu motor çok düşük. Sizde öyle mi düşünüyorsunuz?
    Tamamen kullanımla alakalı olduğunu düşünüyorum.Şehiriçi olmasına rağmen tüketim değerlerin bence yine de fazla.Aracı kullandığın yeri bilmiyorum ama vites geçişleri için uygun deviri seçtikçe ve çok fazla dur kalk yapmadıkça düşeceğini düşünüyorum.Tabi aracın henüz yeni olmasının da etkisi var.

Performans konusuna gelince;Şimdi bu motorun bu araca az geldiği bir gerçek çünkü simit tankla lpg tam dolum yapıldığı zaman aracın ağırlığı 1100 kg oluyor.(Zaten lpg yi işletmişseniz ruhsatta da 1100 yazar).1100 kiloluk bir araçta 77 hp motor teorikte yetersiz gözüküyor.Fakat puntoların amortisörleri yeterli sertlikte olduğu için aracın sağı solu yolda yatıp kalkmadığı için pratikte motor 77hp olmasına rağmen daha verimli kullanılıyor.Mesela puntoda 5-6 kişi olmasına rağmen amortisörler sert olduğu için aracın kasası yolda çökmeden yatmadan gitttği için motoru zorlamıyor.

Yine performans konusunda en önemli yapılacak şeylerden bir tanesi vites geçişlerini olabildiğince yüksek devirde yapmaktır.Mesela şöyle söyleyim;Ben her hafta gidip geldiğim otobanda bir yer var.Tam gişelerden otobana bağlantı yapılan bir yer.Gişerleden otobana çıkılacak yol yokuş. otobana girdikten sonrası da 10 km boyunca bayağı bir rampa var.Ben gişerden çıkarken otobana girene kadar 5. vitese atıp otobana girdiğimde(genelde hızım 80-90 km oluyor)Otobana girdiğimde araç o 10 km boyunca ne kadar basarsam basayım 110 u geçmiyor.Ama otobana 4. vites 5000 devirde 110-120 arası bir hızda girip 5. vitese attığımda o rampayı hiç aracı zorlamadan 110-120 arası hızla çıkabiliyorum.(Rampa dediysem de çok eğimli olan yokuş değil.Yol boyunca eğimi yavaş yavaş artan bir yer.)
    Yani işin özü araçta vites geçişlerini düşük devirde yapıp aracı boğmamak.

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

Ben Şahsen dizel kullanıyorum ama Ümit Coşkun Turuca abimin fire arabasında 4.8 lt ortalama gördüm..
    This is not personel, just business..

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

ben de ilk aldığımda hemen hemen aynı değeri görüyordum şehiriçi kullanımda,
    20000 bakımından sonra müthiş düştü, şehirler arası 5.1'e kadar indi, bakım zamanı geliyor, bu yüzden artış var tabiki,
    yani arkadaşım ilerleyen zamanlarda tüketim düşecektir
    aracın hayırlı olsun tekrar..!

Adınızı düzgün giriniz. Soyadınızı düzgün giriniz.
    projist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 43

bugün 8.9 gördüm hadi hayırlısı

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı era007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşımda sabit şehir içi kullanıyo yol bilgisayarı 10,8 di geçen baktığımda.ben de ş.içi kullanıyom şuan 7,1 ama kısa sürüş motor soğuyo 1-2 km gidiyom tekrar stop bu da kullanım açısından önemli çarşamba lpg taktırdım bakalım yarın deneyecem kısmetse şuan 7,1lt de 70 km yol da ortalama hız 23km yarın belli olacak akkoyun kara kıyun zaten normalde arac tüketim değerleri ilk starttan sonra sıcak moto sabit hızda belirlenir yani sürekli kısa mesafe kullanıp mıtır ısınmadan stop edilirse sizin değerler normal

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

moto olacak pardon mıtır yazmışım

Elif Sahingoz
    PuntoEZO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 0

arabam 2000 km de şu anda sehir içi dişı karışık 7.8 .ama şunu söyliyim kesinlikle ekonomik değil 1.4 fire motorlar.
    evo 1.4 duologic dinamic

ismet çiçek
    evomm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

arkadaşlar ben punto evo yu alalı 6 ay oldu arabamdan çok memnunum.yakıt degerleri şehir içi şu an 7.4 seviyesinde ,sehir dışı 5,7 seviyesinde.ben arabamı yüksek devirde kullanıyorum.4 üncü viteste 130 km hız yapıyorum.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

dün lpg de arcı denedim toplamda 127,1km yol 86km ş.içi 41 km ş.dışı 26,58tl yakıtaldı depom yol bilgisayarı 6,4ü gösteriyodu denemem lpg de ilk sefer ama yapılan yol arac çalıştırılıp tek seferde yapılan yol deil onu da deneyecem bakalım nolcak sizce değeler nasıl

Koray Nalbant
    Punt∞ Evo.. EvoKoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 EV 0..
    Edilen teşekkür: 368

Alıntı PuntoEZO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabam 2000 km de şu anda sehir içi dişı karışık 7.8 .ama şunu söyliyim kesinlikle ekonomik değil 1.4 fire motorlar.
    aracınız 2000 km de daha ve bu havalarda bu tüketimler normal.
    2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Standart Bu mu ekonomik olmayan motor.

Bugün sabah 10 da. depoyu 3.97 tl den 150 tl ye fulledim. optimum- gazi mahallesi-balgat- oran- birlik mahallesi yokuşlarından sonra eryamanı dolaştım.Çok ta zevkli bir şehiriçi sürüş yaptım kardeşimle birlikte. Sonuçları taze taze motor kapatmadan çektim. Fire dizellerden ekonomik bir motordur.
    Sadece hakkını vererek kullanmalısınız.
    Konu gurik tarafından (18/04/2011 Saat 02:49 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

Derin Derin
    Jege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 10

rakam yeni bir arac icin iyi gibi gorunuyor,zamanla daha azalacaktir,5000 de servise goturup baktirdik ne olur ne olmaz...

Derin Derin
    Jege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 10

ne kadar sakin o kadar ekonomik .

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

tüketim şu an şehir içi full trafik+kışlık lastik, eryaman-şentepe hergün ortalama 6.8.
    Nasıl?
    Gezgin Gp.

MEVLÜT TOKER
    kd158 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 1

slm arkadaşlar. aracımı 30 kasımda aldım. ilk aldığımda 9,8 şehir içi 7,5 şehir dışı idi. ecodrive deniyorum ve çok fark var. şehir içi 7,4 şehir dışı 5,6 olarak gösterio. ayrıca halil kardeş hiç redline yapmıyosun sanırım...

muzaffer yavuz
    mywzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 23

arkadslar aracım 50 bın kmde samsundan zonguldak 750 hm 140 - 150 km/h hızlaa geldım bır depo bıtmemıstıı 1.4 gp

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Sakin kullanımda fire gerçekten ekonomik ama zorlarsanız baya yakıyor.Bir de benzin pahalı araç ne yapsın.

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

mevlüt bu aralar devir kestirene kadar 1-2 viteste asılıyorum az önce baktım 140 km de ortalamam 7.0 aklım almıyo walla gerçi aracın tüm ağır bakımlarını eylül ayında yaptırdım ondan sonra yakıtım çok düştü geçen km sıfırladım aracı sıkıştırmasaydıım 5,3 le 80 km yolu alcaktım biara kalabalık geldiler aslımdım t.dağ çorlu arası 150 160 falan ortalamam 5,8 e çıktı birazdaha kuvvetli motor olsaymış şu firelar çok daha süper olcakmış. bi sonraki aracım ya 95lik full punto ya da full linea 90lık 1,3 mjet olcak ALLAH kısmet ederse

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon