Volkan kardeşim ben yorum yazarken söylenenlere karşı çıkmak için yazmıyorum..Fikrimi yazıyorum.. Samimi bulursunuz ya da bulmazsınız...
Buraya kadar bir sorun yok...
Ancak yazdıklarımın saygısızlık olduğunu düşünmüyorum...İsterseniz bu konuyu bir kaç mod a da admin'e okutup fikirlerini alalım... Tabi konu içeriğinden ziyade herhangi bir saygısızlık olup olmadığı konusunda...
3.5 senedir forumdayım...Pek çok tartışma gördüm...Yeri geldi insanların saygısızlık zannedeceği ama niyet ve içerik açısından saygısızlık içermeyen mesajlar yazdım ... Pek çok konuda ters gelmiş olabilir yazdıklarım fikire karşı fikir, teze anti-tez ürettim... Ama sagısızlık hele hele kasıtlı saygısızlık yapmadım...
Konu uzar gider...Çünkü konu , konu başlığındaki konudan ziyade benim fikrimin sizi rahatsız ettiği noktalara geldi...
Her zaman olduğu gibi sözümün arkasındayım...Yazdıklarım yazmak istediklerimin az bir kısmı... Aklımdakini yazıya dökerken elbette karşımda oturan kişiye meramımı anlatır gibi davranamayabilirim... Çünkü yazı dilinde konu konuyu açmaz, mimikler ve beden dili kullanılmaz...Kullanılan dilde samimi olup olmadığı yüzyüze konuşmadaki gibi anlaşılmaz...
Konuya ilişkin yazmak istediklerimi konu başlıkları halinde yazayım ve konuyu kendi açımdan bitireyim çünkü 2 gündür anlayamadığım ve sonucunda bir kazanç elde edilmeyeceğini düşündüğüm bir söz dizininin içindeyiz...
1. Benzin zammınının pek çok zammı tetiklediğini ve en tehlikelisinin bu olduğunu sizin gibi ben de kabul ediyorum...
2. İnsanların toplu taşımaya önem vermediğini, yoğunluk olsa da bu yoğunluğu çözmek adına beyaz masa'ya başvurmadığı, ilgili yerlere şikayet dilekçesi yazmadığı, sorunun çözümü adına bir şeyler yapmaktansa sadece söylendiğini düşünüyorum.Tabi bunları düşünürken toplu taşımayı kullanmayıp aracını kullananlara karşı bir olumsuz düşünce beslemiyorum... Ancak kimse bir şey yapmadıkça trafiğe çıkan araç sayısının arttığını bunun da trafiği daha kötü hale getirdiğini düşünüyorum...( 10 gündür İstanbul'da iznimi geçirmekteyim. Çocuğumu dışarı çıkarmak hariç tüm işlerimi halletmek için tramvay,metro ve vapur kullandım.. Bahsettiğiniz metrobüs hat olarak bana ters geliyor deneyemedim ama tramvaydaki yoğunluk kadar olduğuna eminim. Gördüğüm trafik yoğunluğu için burada ikamet etmeyen bir insan olarak bir işlem yapmadım...Bu konuda kısmen de olsa yazdığım insanlar gibi çözümsüzlüğün bir parçası olduğumu kabul ediyorum..Ancak 2001 yılında mezuniyetle birlikte arıldığım istanbul'da güncel trafik durumunu bilmediğim için anlış araç tercihleri yapmış olma ihtimalim olduğunu da düşünüyorum)
3. Kendim de dahil olmak üzere, pek çok insanın benzin zammından ciğerinin yanmadığını düşünüyorum...Bunu düşünürken de insanların daha en başında ve belki de en basit gözüken şeylere tepki göstermediği için bu tepkisizliğinin uzantısı olan şeylerde de bu tepkisizliğin sürdüğünü düşünüyorum...
4. Daha önce de azdığım gibi sadece fikrimi belirttiğimi, otorite olmadığımı ve benim fikrimin sizi neden bu kadar rahatsız ettiğini merak ediyorum...
Konu uzar gider...
Eğer protesto konusuyla ilgili bir karşılıklı yazabileceğimiz şeyler ekleecekseniz ya da saygısızlık olduğunu düşündüğünüz fikirlerimi daha açık nedenleri ile azarsanız devam edeceğim yazmaya... Yok aynı şeyleri yazacaksak bir anlamı yok...
Böyle bir durumda açmış olduğunuz başlık altındaki mesajlarımı sileceğim... Konunuzu kirletmemek adına...
Yer imleri