Damat Havası'yla protesto!
Akaryakıt zammına tepki büyüyor
14 Aralık 2010 Salı, 20:23:56
![]()
BİLAL EMİN TURAN
HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Benzin fiyatının 4 TL'yi görmesinin ardından ülke çapında zamma tepki yağıyor. Tüketici derneklerinin korna çalma eyleminin ardından zam, bu kez dörtlü flaşörlerle protesto ediliyor. Protestolar devam ederken bakan ve bürokratlar üst üste toplantı düzenliyor.
Çığ gibi büyüyen tepkiye 'flaşör' desteği Alem FM'den geldi. Program yapımcısı Nihat Sırdar'ın son zamla birlikte başlattığı dörtlüleri yakma çağrısı hız kesmeden sürüyor ve katılım çığ gibi artıyor.
Sırdar mizahi bir uygulama ile trafikteki şoförleri eyleme davet ediyor.
"Damat havasıyla" birlikte çağrı yapan Sırdar, müzik eşliğinde "Bu aralar protesto etmek tehlikeli. Biber gazı ya da cop yeme ihtimali var. O nedenle benzin zammını kutluyoruz" sloganını söylüyor.
Sırdar'ın verdiği bilgiye göre eyleme ciddi bir katılım söz konusu.
Protesto saatinde trafik kameralarını da izleyen sunucu, katılımın çok ciddi boyutlara ulaştığını belirtiyor.
İlginç bir anekdot da aktaran Nihat Sırdar şunları aktarıyor:
"Daha önce köprü geçişlerine yapılan yüzde 50'lik zamla ilgili olarak kontak kapatma çağrısında bulundum. O günlerde trafik altüst oldu. Ve beni de sırf bu yüzden 6 yıl ağır ceza ile yargıladılar.Bu yüzden işi mizahi tarzda yapmaya karar verdim."
Sabah saat 8'de 'Nihat'la Muhabbet', akşam ise saat 19:00'da 'Nihat'la Sivrisinek' programlarıyla dinleyiciye ulaşan Sırdar, protestonun fiyatlar düşünceye kadar süreceğini ifade ediyor.
ALINTIDIR
Yer imleri