nasıl düştünüz bu verilere yahu ben hala ortalama şehir içi a verisi 6 lt 1/100 km. 1 ayda yarım lt. tasarruf edebildimgenelde trafiğin en yoğun saatlerinde trafikteyim buda büyük etken herhalde. sabah 8 akşam 6 da sureklı trafıkteyım
![]()
nasıl düştünüz bu verilere yahu ben hala ortalama şehir içi a verisi 6 lt 1/100 km. 1 ayda yarım lt. tasarruf edebildimgenelde trafiğin en yoğun saatlerinde trafikteyim buda büyük etken herhalde. sabah 8 akşam 6 da sureklı trafıkteyım
![]()
şehir içi 7.5 gibi birşey haftada 100 kağıt gidiyo ya belimi büktü bu araba iyice![]()
km 1200 1.3 MJet
şehir içi 6.2/100
şehir dışı 4.8/100
sanki çok gibi ama araba daha yeni diye avunuyorum.
6400km
1.3 Mjet
şehir içi 4.5/100
şehir dışı 4.0/100
şehir dışı ile içi arasında benim farketmiyor çok çünkü 110 km hızla giderken araç fazla yakıyor 80-90 ile gitmek gerekiyor ekonomi için oda çok sıkıcı
bir de bu veriler çok sağlam değil neticede ankarada şehir içi derken çok da aman aman bir trafik yok. yaşamkentte oturuyorum tunusta iş yerim sadece sabahları ve aksamları trafiğe giriyorum.
Teknik veriyi geçemedim şehirler arası yolda 3,5Lt yazıyordu ben alırken fakat AutoShow da bulunan katalogdan baktığımda 3,2Lt yazıyordu.
ben bişi yapmadım aslında Cruise Control çok yardımcı oluyor aslında 90Km (Navigasyon cihazında yazan hız km göstergesinde 97km filan oluyor) sabit hıza bağlıyorsun arabayı o zaten az yakıyor2500 deviri geçmeyin ve hızlanmaları yavaş yapın farkı hemen göreceksiniz.
arkadaşlar ben lpg taktırmadan önce yaklaşık aylık 800 tl civarı yakıt alıyordum ve artık arabaya bınmeye korkuyordum ve ciddi arastırmalar yaptıkdan sonra lpg taktırmaya karar verdim ve su anda bu sarfıya aylık maxsimum 300 tl cıktı ve artık cok rahat geiyorumen son ölcumde bayramda adana osmanıye arası gitti geldi malum adanada sıcı cok gezdım bayramlasma dolayısıyla ve dönüsde gıderken depomu doldurmus olduğum pompadan tekrar depoyu doldurdum ve tam 12,5 litre lpg aldı buda 2.10x12,5=26,25 tl ortalama hız 90 ile 140 km arasıydı ş.içi de 10 tl gaz ile 55-60 km yol yapıyor
aynen öyle ali bey![]()
1900 KM'deyim. Şehir içi 6.5 lt'den 6.0 lt'ye kadar düştü. 5000'den sonra 5.5 lt'ye düşecek gibi.
kit atiker simit tank 45 lt aldıgı lpg 37 38 lt. düz vites aracım s&s var ama kullanmıyorum araçta güç kaybı yok denilecek kadar az. sorunum yok gayet başarılı bir montaj yapıldı. arada start stop devredışı kalıyor ama lpg öncesindede oluyordu geri düzeliyor. start stopu kullanmadıgımdan sorun olarak algılamıyorumtavsiye edermisiniz diye sorarsanız hiç düşünmeden taktırın derim iyi bir usta bulduktan sonra
tüketim değerlerim
ş.içi max 180krş
ş.dışı 150 krş.
çok da kafama takmıyorum yakıtı ancak en düşük 5,9 gördüm şehir dışı. Şehir içi 7.1-7.9 arası dolaşıyor. karışık yakıt tüketimi ise 6.2 olarak ölçtüm (istanbul trafiği dahil). Max gördüğüm değer 10 lt idi.O da araba ilk alındığında.
![]()
1/150 km arası şehir içi dışı dahil. 7,3 lt. Ama tam eni konu üzerine düşmedim.Ama araçlar yeni olduğu için bazı değerleri tam bilmiyorum.
Ben 12 bin km deyim ve genel ortalamam 7.4 lt/100 km..Taktırsaydım coktan amırti etmiştim ama ben bilinçli olarak aldıgımda taktırmadım. Zira yüzde bin haklıyken haksız duruma düşen kişileri görünce, fiatın değil tüm markaların servis sonrası kötü hizmetleri sebebiyle, seri üretim mallardan biri olan bu araçlarımızda arıza cıkması, yaw bu lpg den işte diyerek direkt geri cevrilmemek adına bekledim. neredeyse 1 yıl oldu ve km de yeterince arttı, sanıyorum dualogic ve diger aksamlarla ilgili artık sorun cıkmaz.
Ben de hazırlanıyorum taktırmak için.
Bunun için Ankara'da iseniz Brc ve En iyi montajcı diyebileceğim Mocan Otogaz'ı öneriyorum. Bu benim 3. BRC ve mocan montajım olacak...
cam filmlerini söktürmezler bence. eğer bulundugunuz yerdeki istasyon zorluk çıkartıyorsa sağdan soldan duyduysanız.. başka bir ilçede (genelde küçük gelişmemiş ilçeler) muayneyi sorunsuz geçebilirsiniz. 5000 km olayını bilemiyorum bir servise danış istersen mantıgı nedir beklemenin faydası nedir öğrenin.
bence lpg dönüşümünde 3 şey önemli
1- montajın hatasız yapılması
2- alınan lpg nin temizliği
3- kitin motora uyumluluğu
@nerhal61
nerhall bey sizleri aramızda görmek ne güzel![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri