merhaba,

annemlerin 90 bglik 1,3 dynamic, 6 vitesli grande puntosu var. aslında almalarına da ben sebep oldum gibi aracı cok begenmiştim çünkü ama yakıt tüketiminden pek memnun değilim gibi.

özellikle şehir içinde çok tüketiyor diye düşünüyorum. geçen ankara şehir içinde, eskişehir yolu, konya yolu, yokuş inme çıkma vs karışık 150 km yol yaptım ortalama değer yüz kmde 6,5 litre yaktığı idi.

bilmiyorum, çok değil mi bu değer, daha az yakmasını bekliyordum. çünkü özellikle az yakması için çaba gösteriyorum.

birde bir olumsuzluk daha, hafif bayırlarda gaza basmadığımda arabanın kendi kendine inmekte zorlanması, mesela benzinli araçlarda bırakınca, bir üst viteste de olunca araba kendiliğinden açılır iner aşagı.

punto sağlam bayır istiyor moment kazanmak için, ince bir eğimde kendi başına gitmiyor, gazsız. buda tüketimi arttırıyor.

anlık tüketimi hep takip ediyorum, zaten açılışta 15-16 hatta 20leri buluyor. araç sekizbin (8000) km'de bu arada. fazla zorlamadan kullandım.

ayrıca en olumsuz yanı, 1. vitesin ve nerdeise 2 nin ölü olması. şehir içinde adamın canına okuyor 1'e tak, sonra iki, sonra 3 sonra geri başa dön. keşke birinci ve ikinci vites aralıkları biraz daha uzun tutulsaymış.

birde ilk zamanlarda kilima acıkken gittiğinde devir biraz düşünce pat stop ediyordu, şimdi biraz daha iyi toparlanmış motor.

iyi tarafı yok mu, var tabi, yol tutuştan memnunum, güvenlik paketi ile aldık, esp var mı biliyorum ama dün yağmurda zorladım, kaygan zeminde yapişti yere, pati vs çekmedi. kullanımı keyifli. direksiyondan müzik kumandası en efektif araç, yumuşacık debriyajı var, gerci yarım bastığınızda acayip titremesi var ama çok yumusak. mp3 player güzel.

yorumlarınızı bekliyorum, selamlar.