Anormal yokuşlu bir yer olmadığı müddetçe işin sırrı ayak bileğinde. Sadece gaz kontrolü değil, fren de önemli.

Çevremdeki neredeyse herkes ilerde kırmızı yandığını ya da yanacağını görmesine rağmen son ana kadar gaza basmaya devam ediyor, tam ışığa geldiğinde de sert fren yapıyor. Yani boşa yakıt harcıyor. Özellikle bol ışıklı dur-kalk şehir içi trafiğini düşündüğünüzde bu boşa gaz vermeler ve gereksiz frenler o kadar artıyor ki, resmen yakıtın yarısını fren balatalarında ısıya dönüştürüp harcıyoruz.

Ben ise yaya ışıklarına dahi bakarak kırmızının yanıp yanmayacağını tahmin edip ona göre ayağımı gazdan çekebiliyorum sırf frene basmamak için. Bunu da sadece ekonomi için değil, keyif aldığım için yapıyorum. Oyun oynamak gibi

Gerçi kırmızı yanacağını bildiğim için gazı kestiğim zamanlarda arkadan gelenler genelde gıcık oluyor ama, gaza bassam da yetişemeyeceğimi, tekrar fren yapmak zorunda kalacağımı bildiğimden yapıyorum bunu. Geçebilecek durumdaysam basıp geçiyorum zaten.