Depoyu aldığımdan beri ışık yanınca fulluyorum ortalama olarak ışık 640-670km arası yanıyor, yol bilgisayarı da ortalama olarak 6,2/6,4 arası değişiyor. Birde sürüş esnasında düz yolda falan düzenli olarak yol bilgisayarından anlık tüketimimi kontrol edip olabildiğince 4lt altında tutmaya çalışıyorum.

Hergün sabah cennetten çıkıyorum basın ekspress yolu üzerinden teme bağlanıp oradan istoça giriyorum istoç çıkışı yüzyıl otogar yolu devamı anıt mezar üzerindene5 bağlanıp okmeydanı perpaya geliyorum. Akşamları ise perpa çıkışı e5 den cennete gidiyorum. Günlük ortalama 90Km yakın yolum var ve bu aracı ekonomik olsun diye aldım ama sanırım biraz fazla yakıyor gibi geldi bana. Kardeşimdeki Clio3 dizel ile (65hp) depoyu fullediğimde ortalama 890-940km arası ışık yanıyordu tamam onun deposu 55litre ama bilmiyorum bu kadar fark olması normalmı?

Birde aracın üzerindeki 17" jant ve lastikler yakıt tüketimini ne kadar etkiler eğer ortalama olark %8-10 arası bir artışa neden oluyorsa direk jant lastik değişimin gidebilirim.