temam sustum
Artık Fiorinolu
ben yazacağım o kadar para verdik dizele yazmak hakkımız İstanbuldan Orduya gelirken 950km yol 115TL lik yakıt yakmıştım. dönüşte daha az harcamayı planlıyorum. haftaya değerleri tam olara yazarım.
arabanın bagajı dolu ve 3 kişi vardı arabada şimdi tek başıma döneceğim dolayısı ile az yakacam en azından ben öyle düşünüyorum. o günkü arabamım (EVA) ruh halide çok önemli..
geçen hafta tatile çıktım bodrumdaydım
toplam 1800 km yol yaptım klima full açık ve araç çok yüklüydü
1500km ş.dışı kalanı ş.içi kullandım
450 liraya yaptım bunları
25 kuruş yaktı yani puntom
lpg olsa da 20 kuruşa yakın yakardı heralde
1.4 77bg (duallogic) ile genelde pendik-kadıköy arası kullanımda (e5 e çıkana kadar 5km şehiriçi, sapaklarda dur-kalk larla birlikte) yol bilgisayarı 4.9 gösterdi.5.0 da benzini bitirdim.
100 tl 95 oktan ile 543 km yol yaptım.
benzinin litresi 3.68 x 5.0=18,4kuruş
100/18.4= 543 km yol yaptım
bu veriler sabit 70-80 km arası hız ve 5. vites, düşük devir aralıklarında yapılmıştır.
takdir sizlerin.
Konu erosistanbul tarafından (19/06/2010 Saat 00:37 ) değiştirilmiştir.
erhan valla bravo
süper değer
pedalın altındaki yumurta taktiğini kullandın sanırım
o istikamette bayır hiç mi yok
valla helal olsun erhan ağzım açık kaldı..ben en fazla 6.2lt ya kadar inebildim ortalama şehir içi..tebrikler
Daha şehir içinde 10.6 nın aşağısını görmedim araç 124 kmde acaba alakası var mıdır bilmiyorum Sanki çok yakıyor gibi...
1.4 Fire aCTiVE ;
KM ' de 295 kuruş , 205/45/16 lastiklerle ..
Ne KaDaR BiLiRSeN BiLL , SoYLeDiKLeRiN KaRSıNDaKiNiN aNLaYaBiLDiĞi KaDaRDıR ..!
yavaş düşecektir Oğuz. ilk km lerde yüksek olur sonra azalır ama birazda kullanmana bağlı.
ben full yüklü olarak ilk ş.dışı kullanmamda 6,5 lere kadar düşmüştü,yük hızlarda kullandığım halde.
şuan 1400 km de 9,5 lt gösteriyor.(devamlı kısa mesafe ş.içi kullanıyorum.)
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Seninkide güzel bi değer doğrusu.yol bilg ile hesap kesinlikle doğru orantılı şaşmıyor. öyleki depoyu fulleyip 100km sonra tekrar fullediğimde aradaki fark ve verdiğim para, yol bilg ile tam tutuyor.bizim arabalar beygirden kayıp ediyor. önemli olan gaza fazla yüklenmemek, rolantiyi korumak.
saygılar.
130tl lik mazotla 800km yol yaptım opet mazotuyla.hepsi de şehir içi.şehir dışı performansını 20 gün sonra kısmetse tecrübe etcem bakalım ne yakacak...
Cumartesi günü Opet ten depoyu fulleyip km.yi sıfırladım.Edirne Keşan a gittim ve ertesi gün döndüm.Evin önüne yanaştığımda km. 702 olmuş ve benzin ışığı yanıyordu. Yakıt tüketimi bana çok iyi geldi.Araç ta 4 yetişkin vardı ve hızım 80 ile 100 arasında oldu.
PUNTODAN SONRA PUNTO..!
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Bizim burda da grande punto active FIRElı bi abi var uzun yolda her halukarda 800kmyi gördüğünü hatta 850 km bile gittiğini söyledi. Punto almamıza sebep olmuştur kendisi Biz o kadar yapabilcez mi bakalım.
Ama sizin değeriniz de çok iyi bence çünkü ışık yandıktan sonra 50km gider desek 752 km benzinli için harika
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri